DANU: Gojer nagrađen za življenje s Bošnjacima

Senat Dobrinjske akademije nauka i umjetnosti dodjeljuje nagradu “Merhum Bazdulj” za najbolje življenje s Bošnjacima u godini 2012. po bošnjačkom kalendaru građaninu Gradimiru Gojeru, za njegov izuzetan doprinos razvoju te discipline na prostoru javnog prostora i drugdje.
Kako se navodi u priopćenju, Građanin Gojer je svojim izuzetno stabilnim vitalnim parametrima u bošnjačkom Sarajevu pružio primjer mlađim naraštajima kako se živi s Bošnjacima.
-Njegov tlak, krvna slika te uredni nalazi stolice i urina inspiracija su svim Dobrinjcima koji nastoje živjeti s Bošnjacima, navodi se u priopćenju Senata Akademije.
U kategoriji promicanje organskog sataraša i brendiranje cekera za na plac, Senat je odlučio odati priznanje Sabini Ćudić.
-Njeni napori na promicanju kulture ručnih radova i nanine kuhinje donijeli su joj nagradu “Kralj Fahd” za godinu 2012. po bošnjačkom kalendaru, navodi DANU i dodaje kako je nagrada “Čečinski potapšaj” za 2012. godinu po bošnjačkom kalendaru ide Mirzi Softiću i redakciji portaldžinice novinar.me, za nesebičan humanitarni rad s glupima. Zahvaljujući nastojanjima građanina Softića i njegovih novinara, ogroman broj glupih se na trenutak ili dva oćutjeo pametnima, navodi se.

bitno.ba