Utorak, 25 lipnja, 2024

Danas rasprava o smjenama Zlatka Lagumdžije i Denisa Bećirovića

Must Read

Inicijativa Kluba SNSD-a u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH za rekonstrukciju Vijeća ministara BiH razrješenjem ministra vanjskih poslova BiH Zlatka Lagumdžije predviđena je dnevnim redom sutrašnje sjednice ovog doma koji je medijima dostavljen iz Parlamentarne skupštine BiH.

Zamjenik predsjedavajućeg Zastupničkog doma Milorad Živković rekao je danas novinarima nakon sjednice proširenog kolegijuma da će sutra neposredno pred početak sjednice, koja je zakazana za 10.00 sati, biti poznato hoće li ova inicijativa biti na dnevnom redu.

Klub zastupnika SNSD-a u Zastupničkom domu sinoć je trebao odlučiti hoće li se prihvatiti da se ova inicijativa nađe na sutrašnjem zasjedanju Zastupničkog doma doma ili će biti tražena vanredna sjednica o Lagumdžijinoj smjeni.

O SNSD-ovoj inicijativi za Lagumdžijinu smjenu trebalo se raspravljati na sjednici koja je bila zakazana za 27. rujna, ali je ona odgođena zbog Lagumdžijinog puta u New York.

Sjednica koja je bila zakazana za 5. listopad odgođena je nakon što su zastupnici klubova SNSD-a i SDS-a obavijestili predsjedavajućeg Zastupničkog doma Božu Ljubića da nisu u mogućnosti nazočiti sjednici jer je zakazana bez dnevnog reda i u predvečerje Lokalnih izbora u BiH.

U obrazloženju inicijative navedeno je da je Lagumdžija prekršio Ustav i zakone BiH kada je Stalnoj misiji BiH pri UN izdao instrukciju da glasa za rezoluciju o Siriji u Općoj skupštini UN, iako o tome Predsjedništvo BiH nije zauzelo službeni stav.

Na dnevni red sutrašnje sjednice uvršten je i drugi krug glasanja o smjeni zamjenika predsjedavajućeg Zastupničkog doma Denisa Bećirovića, koju je zatražio Klub zastupnika SDA.

Pred zastupnicima bi se sutra trebao naći i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o financiranju institucija BiH u drugom čitanju, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o međunarodnoj pravnoj pomoći u krivičnim stvarima i Prijedlog zakona o izmjenama Izbornog zakona BiH. (Srna)

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

PA COOL: Vahida Velić je djevojka iz našeg kraja a radi u svemirskoj agenciji!

Vahida Velić, zaposlena u Europskoj svemirskoj agenciji (ESA), svojim životnim putem i postignućima nadahnjuje mnoge. Danas se ova inženjerica...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -