Srijeda, 29 svibnja, 2024

UPLITANJE KOJE SARAJEVO NEĆE OSUDITI: Davutoglu nagovarao Lagumdžiju i Tihića da budu zajedno

Must Read

SARAJEVO – Danas se ministar vanjskih poslova Turske Ahmet Davutoglu čuo s dvojicom ključnih ljudi u Federaciji. Danas je telefonom nagovarao Zlatka Lagumdžiju i Sulejmana Tihića da se drže zajedno, rekao je Mladen Ivanić gostujući na Federalnoj televiziji.

Predsjednik PDP-a, komentirajući uplitanje drugih zemalja u unutarnju politiku BiH, rekao je kako je to najgrublji oblik miješanja u unutarnje stvari zemlje.

Poziv, za kojeg Ivanić tvdri da je upućen jutros u Sarajevo, vjerojatno je vezan uz smjene u vrhovima izvršne vlasti. Dužnost ministra vanjskih poslova Zlatka Lagumdžije visi o koncu, a ministrima iz SDA u Vijeću ministara je već presuđeno.

Podsjećamo, izaslanici SDP-a u Domu naroda u ponedjeljak su glasovali za smjenu ministara SDA u Vijeću minitara. I izaslanici HDZ-a BiH, HDZ 1990 glasovali su za smjenu. Iz srpskog naroda za smjenu su glasovali Mladen Ivanić iz PDP-a i Ognjen Tadić iz SDS. Protiv odluke o smjeni bili su izaslanici iz SNSD-a, DNS-a, SDA-a i HSP-a BiH.

Nakon sjednice čelnik HDZ-a BiH, Dragan Čović optužen je da je prihvatio ponudu SDP-a da glasuje za smjenu, što je on zanijekao.

No, Tihić tvrdi da je prije glasovanja dobio obećanje predsjednika HDZ-a BiH da neće glasovati za smjenu, odnosno da će glasovanje HDZ-a slijediti glasovanje SNSD-a.

SNSD je, rekao je Tihić, održao obećanje, a Dragan Čović nije.

– Oni koji se pozivaju na legitimitet i zaštitu nacionalnog legitimiteta izbacuju iz vlasti stranku koja je na lokalnim izborima dobila najjači nacionalni legitimitet. Toliko o njihovoj iskrenoj politici, kazao je Tihić.

PODSJEĆAMO na jedno davno mješanje:
Što ako skinu Željkovog Tita?

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Zašto još uvijek nisu deklasificirani tajni dokumenti UK-a o pregovorima s Titom i izručenju ustaša, četnika i domobrana?

U posljednjim desetljećima, povijest Drugog svjetskog rata u Jugoslaviji i odnosi među tadašnjim saveznicima su bili predmetom mnogih kontroverzi...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -