Published On: Uto, lis 23rd, 2012

UPLITANJE KOJE SARAJEVO NEĆE OSUDITI: Davutoglu nagovarao Lagumdžiju i Tihića da budu zajedno

SARAJEVO – Danas se ministar vanjskih poslova Turske Ahmet Davutoglu čuo s dvojicom ključnih ljudi u Federaciji. Danas je telefonom nagovarao Zlatka Lagumdžiju i Sulejmana Tihića da se drže zajedno, rekao je Mladen Ivanić gostujući na Federalnoj televiziji.

Predsjednik PDP-a, komentirajući uplitanje drugih zemalja u unutarnju politiku BiH, rekao je kako je to najgrublji oblik miješanja u unutarnje stvari zemlje.

Poziv, za kojeg Ivanić tvdri da je upućen jutros u Sarajevo, vjerojatno je vezan uz smjene u vrhovima izvršne vlasti. Dužnost ministra vanjskih poslova Zlatka Lagumdžije visi o koncu, a ministrima iz SDA u Vijeću ministara je već presuđeno.

Podsjećamo, izaslanici SDP-a u Domu naroda u ponedjeljak su glasovali za smjenu ministara SDA u Vijeću minitara. I izaslanici HDZ-a BiH, HDZ 1990 glasovali su za smjenu. Iz srpskog naroda za smjenu su glasovali Mladen Ivanić iz PDP-a i Ognjen Tadić iz SDS. Protiv odluke o smjeni bili su izaslanici iz SNSD-a, DNS-a, SDA-a i HSP-a BiH.

Nakon sjednice čelnik HDZ-a BiH, Dragan Čović optužen je da je prihvatio ponudu SDP-a da glasuje za smjenu, što je on zanijekao.

No, Tihić tvrdi da je prije glasovanja dobio obećanje predsjednika HDZ-a BiH da neće glasovati za smjenu, odnosno da će glasovanje HDZ-a slijediti glasovanje SNSD-a.

SNSD je, rekao je Tihić, održao obećanje, a Dragan Čović nije.

– Oni koji se pozivaju na legitimitet i zaštitu nacionalnog legitimiteta izbacuju iz vlasti stranku koja je na lokalnim izborima dobila najjači nacionalni legitimitet. Toliko o njihovoj iskrenoj politici, kazao je Tihić.

PODSJEĆAMO na jedno davno mješanje:
Što ako skinu Željkovog Tita?

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare