Published On: Čet, lis 11th, 2018

Danas najavljen protest u Mostaru protiv izbora Željka Komšića

U Mostaru je danas na društvenim mrežama najavljen protest protiv izbora Željka Komšića na mjesto člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda hrvatskog naroda.

Kao organizator protestne šetnje navedena je “hrvatska mladost”, prenosi SRNA.

Građani su pozvani da se okupe u 18.00 sati kod Sveučilišta i da prošetaju do Kancelarije hrvatskog člana Predsjedništva BiH u Mostaru, gdje će prislužiti svijeće i iskazati nezadovoljstvo.

U protestnom pozivu se napominje da se očekuje “opća mobilizacija” svih organizacija kako bi iz Mostara “otišla dostojanstvena poruka u svijet o preglasavanju Hrvata”.

“Hrvatice i Hrvati, vrijeme je da se reagira na ponovljeno gaženje demokracije u vidu preglasavanja Hrvata i izbora za hrvatskog člana Predsjedništva osobe koja je izabrana bošnjačkim glasovima. Neka plamen svijeća koje budu gorjele pokaže da demokracija u BiH ne postoji, ali neka još snažnije pokaže da smo još tu i da nećemo prihvatiti rušenje političke volje hrvatskog naroda”, navodi se u pozivu.

Kandidat DF-a Željko Komšić izabran je treći put za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda hrvatskog naroda, osvojivši na proteklim općim izborima u BiH više od 190.000 glasova i pobijedivši kandidata HDZ-a BiH Dragana Čovića, koji je dobio podršku blizu 130.000 birača.