Published On: Čet, lis. 11th, 2018

APSURDI ZA GUINESSA: Sejdo je najomraženiji predsjednik neke države u povijesti država. Pod uvjetom da Komšićevu BIH shvatimo kao državu…

Tri mandata predsjednik u BIH. 12 punih godina omraženosti na više od  70% teritorija BIH. Omraženiji je u BiH čak nego što je Stipe Mesić ikada bio omražen u Hrvatskoj.  Niti Sejdo Bajramović nije bio toliko omražen koliko Sejdo Komšić.

Ne postoji omraženiji čovjek u jednoj državi, da je više puta bio predsjednik u toj istoj dravi. Ta omraženost je za Guinessa.

Ne postoji predsjednik neke države da sam bez zaštite ne smije prošetati na 70% teritorija neke zemlje. Eto koliki je njegov legitimitet.

Milorad Dodik s druge strane proglašava se u stranim medijima kao opasan i omražen. No taj Dodik  omiljen je na 70% teritorija BIH. Omiljen je kod relativne većine građana BIH i kod apsolutne većine naroda u BIH. Bez policijske zaštite može hodati na 70% teritorija BIH. Spavati po kućama. Pričati s ljudima.

Komšićeva fašistička retorika u svijetu se naziva – socijaldemokracijom

Dodikova retorika – fašizmom

Kada je Dodik rekao da Bošnjacima treba dokinuti prava kao što to prijeti Komšić Hrvatima?
Kada se to na Dodikovim skupovima pozivalo na ubojstvo hrvatskih lidera i silovanje hrvatske predsjednice?
A ta Hrvatska, koji je njen odnos prema Dodiku? Takav da mu blokiraju gradnju mosta u Gradišci, a sada će od njega tražiti da blokira Komšićevu tužbu za Pelješac.
Kada se Komšić založio za prava Hrvata onako kako se zalaže Dodik? Kada je Komšić kazao da Hrvati trebaju imati vlastitu federalnu jedinicu onako kako kazuje Dodik? Kada je Komšić blokirao formiranje Vlade Platforme, onako kako je to uradio Dodik 2010-e godine kada su Hrvati trebali biti zbrisani i na državnoj razini.

Što se Hrvatske tiče mi smo ovdje davno trebali biti izbrisani. I zaposleni po hrvatskim restoranima. Da gulimo krompire.

Hrvatska ne drži ni do same sebe. Kako će držati do nas?