Published On: Pon, ožu 11th, 2013

DAČIĆ: Ne damo kosovske Srbe za datum

dačićBEOGRAD – Predsjednik Vlade Srbije Ivica Dačić najavio je, da bi poslije razgovora u Bruxellesu, moglo biti jasnije je li moguće pronaći rješenje za srpsku zajednicu na Kosovu, i naglasio da Srbija neće radi datuma odustati od svoje politike i kompromisnog rješenja koje nudi.
 “Ne možemo prihvatiti ništa što ne osigurava funkcioniranje i opstanak Srba i srpskih zajednice na KiM. Priština odbacuje naš prijedlog za Zajednicu srpska općina, ali ni mi nećemo prihvatiti ništa ispod toga. Ne pristajemo da srpski zajednica isključivo dobije pravo organiziranja folklorne priredbe i izdavati biltene. Insistiramo na izvršnim ovlastima i to ćemo potpuno jasno reći i dužnosnicima Bruxellesa”, naglasio je premijer Dačić za današnje” Novosti”.   
 Dačić naglašava i da Srbija neće radi dobivanja datuma odustati od svoje politike i kompromisnog rješenja koje nudi.
Prema riječima srpska premijera,” došao je taj trenutak da se s europskim partnerima otvoreno i iskreno razgovarati io nastavku daljnjih europskih integracija”.
 Svima mora biti potpuno jasno, istaknuo je Dačić, da Srbija neće promijeniti stavove kako bi na ljeto dobila datum za početak pregovora o članstvu u EU, prenosi Tanjug.   
 “To nikako ne znači da odustajemo od europskog puta Srbije. Srbija je datum apsolutno zaslužila”, naglasio je Dačić.