Published On: Ned, velj 3rd, 2013

Čuvar katoličkog nauka upozorava na 'ozračje pogroma'

Čuvar nauka Rimokatoličke crkve, njemački nadbiskup Gerhard Ludwig Mueller, upozorio je da se protiv Crkve vode ‘kampanje’ koje, kazao je, stvaraju ‘ozračje pogroma’, u razgovoru za njemački list Die Welt objavljen u subotu
Ciljane kampanje blaćenja Katoličke crkve u Sjevernoj Americi, ali i kod nas, u Europi, već su se očitovale u javnom vrijeđanju crkvenih ljudi na mnogim poljima’, ocijenio je mons. Mueller, pročelnik Kongregacije za nauk vjere.
‘Umjetno izazvan gnjev raste, što ponekad podsjeća na ozračje pogroma’, dodao je prelat koji je nakon imenovanja na čelno mjesto Svetog oficija u srpnju već dao više izjava – primjerice o katoličkim integristima i luteranima – od kojih se Sveta Stolica poslije ogradila.
Na internetskim blogovima i na televiziji, nastavio je mons. Mueller, ‘napada se Katoličku crkvu, što nas podsjeća na borbu totalitarnih ideologija s kršćanstvom’. Mons. Mueller je ujedno ocijenio da Katoličkoj crkvi ponajprije ‘nedostaje jedinstvo’ i da su u njoj ‘presnažne centrifugalne sile’ a ne da je u Svetoj Stolici presnažan centralizam.