Published On: Fri, Dec 13th, 2013

Crnogorci kamenovali više od 100 novih srpskih fijata!

Od početka godine vandali su oštetili više od 100 vozila fijat 500 L kamenujući ih dok su transportirana vlakom na relaciji Kragujevac-Luka Bar. Prema nezvaničnim informacijama, najveći broj napada desio se na teritoriji Crne Gore, više od 80 posto!

Na vozila na putu do Luke Bar čak je i pucano, a skidani su i kotači s njih

Fiatova vozila su najčešće kamenovana, ali su i skidani kotači i to dok se vlak kretao. Na kompoziciju je i pucano, sudeći po mecima koji su nalaženi kraj automobila. Sva vozila bila su osigurana.

 
Ka luci Bar iz Kragujevca, dvije kompozicije sa po 212 automobila, kreću u pratnji tri policajca. Po ulasku vlaka u Crnu Goru, mijenjaju ih policajci te države.
Većina napada, oko 80 posto, desilo se u Crnoj Gori. Dok se vlak kreće nepristupačnim i slabo naseljenim predjelima vandali automobile na vlaku gađaju kamenicama. Bilo je i pucanja iz vatrenog oružja, a pronađeni su ostaci metaka na vlaku.
Od kolovoza 2012. godine, od kada se kroz Crnu Goru željeznicom prevoze vozila tvrtke FAS, na teritoriju ove države policija je registrirala pet slučajeva kamenovanja. Crnogorski policajci su identificirali napadače u jednom od ovih slučajeva. U pitanju su dva maloljetnika od 15 i 17 godina. Crnogorska policija sumnja da su iu ostalim slučajevima u pitanju maloljetnici.