Published On: Ned, ruj 20th, 2015

CRNADAK: Zagovaranja radikalnih izmjena Daytona predstavljaju opasnost

Prema riječima ministra Crnadaka, budućnost cijele regije počivaju na EU integracijama, a za dobre rezultate na tom putu potrebni su političari koji su sposobni kreirati atmosferu dogovora i konsenzusa.
Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak sudjelovao je na konferenciji “Dvadeset godina Daytonskog mirovnog sporazuma – Pogledi”, koja je u subotu održana u Banjoj Luci.
Ministar Crnadak je naglasio da svi moraju biti svjesni činjenice da je Daytonski mirovni sporazum zaustavio rat na našem prostoru, te da se, imajući u vidu predmetnu činjenicu, isti mora više cijeniti i poštovati.
Kako je ministar Crnadak napomenuo, entuzijazam iniciran Daytonskim mirovnim sporazumom upravo počiva na činjenici da je njime data šansa miru. Naglasio je da spomenuti sporazum u trenutku svog nastanka zasigurno nije bio u potpunosti po volji niti jedne strane u BiH, ali je predstavljao minimalni zajednički nazivnik kompromisa za sve narode u BiH, te samim tim omogućio pravo na nadu u novi suživot.
Crnadak je naglasio i da su građani BiH, 20 godina nakon prestanka rata, svakako očekivali mnogo više, ali da se u cijeloj BiH i dalje jako teško živi, te da upravo te činjenice treba biti pokretač za nove napore čiji bi cilj bio poboljšanje životnog standarda, razvoj ekonomije i borba protiv i dalje jako visokog stupnja korupcije.
Različita mišljenja o Daytonskom mirovnom sporazumu, kako je naglasio ministar Crnadak, za posljedicu imaju i različita stanovišta o njegovoj budućnosti i eventualnim izmjenama, a zagovaranja radikalnih izmjena istog sporazuma, zasigurno predstavljaju opasnost i politički avanturizam.
Prema riječima ministra Crnatka, budućnost cijelog regije počiva na EU integracijama, a za dobre rezultate na tom putu potrebni su političari koji su sposobni kreirati atmosferu dogovora i konsenzusa, priopćeno je iz MVP-a BiH.

 

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare