Published On: Uto, sij 28th, 2014

Čovjek otjerao morskog psa, zašio si rane i otišao u bar

Jedan je Novozelanđanin prošli tjedan preživio napad morskog psa, otjerao ga je svojim nožem, zašio vlastitu ranu i konačno posjetio bar prije nego što je otišao u bolnicu, javljaju mediji te otočne zemlje

Mladi liječnik James Grant u subotu je sa svojim prijateljima bio u ribolovu ostima u Colac Bayu kada ga je u muljevitoj vodi za nogu ugrizao morski pas dug oko dva metra. 24-godišnjak je prvo pomislio da se to neki od njegovih prijatelja poigrava s njime, međutim, kada se okrenuo shvatio je da ima ozbiljan problem.

Grant kaže da nije jasno vidio morskog psa no procijenio je da je imao ralje široke 20-ak centimetara. Ipak nije se uplašio. ‘Pomislio sam čovječe sada moram skinuti ovu stvar sa svoje noge’, ispričao je.

Budući da je u rukama već imao nož, zabio ga je u morskog psa i to nekoliko puta mada nije bio siguran hoće li to djelovati. Velika je riba odustala i otplivala. Iskoristio je priliku i brzo izašao na obalu. Kada je skinuo ronilačko odijelo, vidio je rane duge oko pet centimetara.

Iz svojeg automobila uzeo je opremu za prvu pomoć u kojoj drži i pribor za šivanje kako bi mu bio pri ruci kada ide u lov na divlje svinje. Potom je s prijateljima otišao u bar Colac Bay Tavern gdje su mu dali zavoj jer je krvario. Šivanje je konačno dovršenila njegova kolegica u bolnici Invercargill u ponedjeljak kada je ponovno došao na posao.

Grant pretpostavlja da ga je napao morski pas volonja Heptranchias perlo koji živi i u Jadranu. Obično naraste do 3 m, hrani se ribom, a zanimljivo je da jedini ima sedam pari škržnih otvora dok ostali morski psi koji žive u našim vodama, osim glavonje koji ima šest, imaju po pet.