Subota, 22 lipnja, 2024

ČOVIĆ U ODŽAKU: Razgovarao sam s dužnosnima RH i SAD, pozicija Hrvata dosta je dobra

Must Read

„Domaćine sam upoznao o mojim razgovorima s predstavnicima Vlade Hrvatske, a imao sam i radni ručak s dužnosnicima SAD-a. Smatram da je pozicija hrvatskog naroda dosta dobra, a kakva će biti ovisi koliko ćemo mi sebe uložiti za tu poziciju, kazao je predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović u Odžaku gdje se sastao s članovima Općinskog odbora HDZ-a BiH načelnikom općine Jakovom Ivankovićem, te  članovima Županijskog odbora HDZ BiH Odžak, vijećnicima, članovima Vlade Županije posavske i zastupnicima u županijskoj Skupštini iz Odžaka, te ravnateljima Javnih ustanova iz Odžaka, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Na sastaku se razgovaralo o stanju i radu OO HDZ-a BiH Odžak, gdje je predsjednik OO HDZ BiH Odžak Ilija Ilić upoznao Čovića s aktivnostima koje se provode u Općinskom odboru.

Razgovaralo se i o aktualnim projektima od posebne važnosti za stanovnike općine Odžak s posebnim naglaskom na projekte koji su među prioritetima i koje u skoro vrijeme treba realizirati, koje je na sastanku prezentirao općinski načelnik Jakov Ivanković.

Čović je govorio o trenutoj političkoj situaciji u BiH, kao i o trenutnom položaju Hrvata u BiH, o socijalno ekonoskom stanju te o izmjenama Izbornog zakona koje bi trebale uslijediti.

U izjavi novinarima nakon sastanka Čović je kazao kako su se dotaknuli svih životnih tema i onih unutar stranačke aktivnosti.

-Želio sam prenijeti dojmove kako ja vidim presjek rada u stranci, tijekom prošle godine i što bi trebali vidno poboljšati u izbornoj 2018. godini. Želio sam da me kolege upoznaju što je to što smo obećavali prije tri godine na izborima u Odžaku, što smo uradili i što je preostalo odraditi. Također, podsjetili smo se što smo obećavali prije godinu i pol na lokalnim izborima, što smo pokrenuli i što ja trebam pomoći, kazao je Čović.

Naglasio je kako ne postoji ni najmanji problem da bilo koji postavljeni program ne bude pravodobno izvršen.

Danas možemo predstaviti mnogo izraženije infrastrukturne planove za naredne četiri godine, jer sam siguran da će na kraju ovog ciklusa BiH biti pred vratima EU, a i čitav ovaj prostor priključit će se EU“, naglasio je dr. Čović.

Čović je domaćine upoznao s razgovorima koje je imao s predstavnicima Vlade RH, te dužnosnicima  dužnosnicima SAD-a, s kojima je kako je rekao imao radni ručak.

-Smatram da je pozicija hrvatskog naroda dosta dobra, a kakva će biti ovisi koliko ćemo mi sebe uložiti za tu poziciju. Preostao je ključni zadatak, izborni zakon, kojeg,  moramo završiti, zbog čega je trpio naš europski put pa nismo popunili europski upitnik, kazao je Čović.

Po njegovim riječima danas ne postoji nijedna institucija hrvatskog naroda u BiH koja prošle godine nije imala suficit u svom poslovanju, a vjerujem da ćemo biti još izraženiji kroz ovu kalendarsku i fiskalnu godinu. To onda znači obvezu općini, županiji, entitetu i državi i svima nama koji smo u bilo kojoj razini vlasti da svoje planove do kraja poštujemo“, kazao je u izavi za medije predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Predsjedništva BiH dr. Čović.

Najavio je kako će pored Orašja i Domaljevca i Odžak imati svoj prijelaz od čega će, kako je rekao, svaka sredina imati višestruku korist.

-Nekad je ovo bio klasičan poljoprivredni kraj, a sutra u njemu mogu biti zastupljene visoke tehnologije, a da bi se to dogodilo moramo investitorima omogućiti da ovdje otvaraju svoje pogone sa svim pogodnostima koja ima BiH kao nečlanica EU. Treba napraviti administrativna i druga rasterećenja da se ovdje brže otvaraju radna mjesta, da se ovdje ostaje i da se ljudi vraćaju“, poručio je dr. Dragan Čović tijekom boravka u Odžaku.

Boravak u Odžaku dr. Čović je iskoristio i za posjet župniku vlč. Jakovu Filipoviću u župi sv. Ivana Glavosjeka.  /HMS/

- Advertisement -

1 COMMENT

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Petković odgovorio što ne funkcionira u hrvatskoj igri

Isključiva krivca je na nama, ostali smo dužni navijačima, poručio je hrvatski napadač Bruno Petković na novinarskoj konferenciji u...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -