Ponedjeljak, 20 svibnja, 2024

Čović s Radončićem: Oni koji nikog ne predstavljaju i koje nitko ne podržava trebaju prestati zloupotrebljavati Ustav i zakon

Must Read

Izaslanstva Saveza za bolju budućnost BiH i HDZ-a BiH, predvođena liderima stranaka Fahrudinom Radončićem i Draganom Čovićem, razgovarala su danas u Sarajevu o aktualnim političkim pitanjima te razvojnim projektima BiH i predstojećem sastanku šestorke. Radončić i Čović nakon susreta su potvrdili dobru suradnju, komunikaciju, principijelnost i razumijevanje dviju stranaka, a u najboljem interesu BiH, javlja dnevni avaz.

Radončić, kao domaćin, sastanak je okarakterizirao kao vrlo uspješan i konstruktivan.

– Osim razgovora o pitanjima koja će se naći na sastanku šestorke, kao što je pitanje presude “Sejdić – Finci”, zamolio sam Čovića da podrži ideju SBB-a da Zimske olimpijske igre, za deset godina, budu ponuđene na organizaciju BiH i da, u tom smislu, zajednički lobiramo. Mislimo da je to veliki razvojni, a ne samo sportski, projekt, vrlo važan za sudbinu BiH i njenu pozitivnu promociju u svijetu. Dobili smo tu podršku i ja koristim priliku da zahvalim – rekao je Radončić.

Lider HDZ-a kazao je da je razgovarano o svemu što opterećuje odnose u BiH. On je Radončića upoznao s tim što će biti stav dva HDZ-a, kao i onime što je potrebno uraditi kada je u pitanju Mapa puta.

– Jedan rok istekao je krajem kolovoza. Drugi rok istječe krajem ovog mjeseca. Povjerenik Fuele dolazi 27., a 29. studenog je sastanak Vijeća za implementaciju mira. Vjerujem da je to prigoda da popravimo sliku onoga što radimo – rekao je Čović.

Druga “prevažna tema”, kako je rekao lider HDZ-a, jeste rekonstrukcija Vlade FBiH.

– Svjestan sam da je to jednako važno i SBB-u. Svi oni koji zlorabe zakon i Ustav, a da ih nitko ne podržava i nikoga ne predstavljaju, trebaju shvatiti i u razumnoj proceduri otvoriti mogućnost da i ovaj entitet počne tražiti rješenja za tešku ekonomsku i socijalnu situaciju i mnoštvo drugih problema – kazao je Čović.

Uz to, Čović je dodao da je s Radončićem razgovarao i o pitanju Mostara. Također, Čović je rekao da su dvojica lidera dogovorila i ono što treba raditi drugim intenzitetom u odnosu na prethodnu godinu. Čović je kazao da je podržao Radončića ne samo za organizaciju Olimpijade i dodao da, ako šest stranaka implementira vlast na svim razinama, tada bi se moglo govoriti o energetskim projektima, koridoru 5C…

– Što se tiče Vijeća ministara, procedura je pokrenuta. Nadam se da nećemo dugo čekati da se provjera tih podataka završi. To znači da trebamo stvoriti ambijent da ovoj godini završimo priču o implementaciji vlasti i da se onda okrenemo stvarima realnog života i problemima građana – rekao je Čović.

Odgovarajući na novinarski upit je li bilo govora o izvještaju visokog predstavnika u UN-u, Radončić je kazao da Valentin Inzko ima pravo na svoje ocjene, ali i da se nisu bavili time, jer su imali više konkretnijih tema koje su važnije za BiH.

– Što se SBB-a tiče, mislimo da Inzko, kada govori u ime BiH, ima pravo nas kritizirati, kao što mi imamo pravo kritizirati njega. On ima pravo od nas tražiti veći angažman, ali i mi imamo pravo od njega tražiti veće angažiranje, više susreta s liderima stranaka, više komunikacije i traženja zajedničkog rješenja – rekao je Radončić.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Predsjednica Gruzije uložila veto na zakon o ‘stranim agentima’

Predsjednica Gruzije, Salome Zurabišvili (Zourabichvili) je u subotu 18. maja uložila veto na zakon o "stranim agentima" kojim se...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -