Published On: Čet, svi 12th, 2022

ČOVIĆ S MURPHYJEM: Ne postoje uvjeti za održavanje izbora u BiH kao ni za implementaciju izbornog procesa

Susret predsjedatelja Doma naroda PS BiH dr. Dragana Čovića i veleposlanika SAD-a Michaela Murphyja održan je danas u Sarajevu, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Iz HDZ-a BiH priopćeno je da su Čović i Murphy razgovarali su o aktualnoj situaciju u BiH, unutarnjim odnosima, Općim izborima kao i procesu reforme Izbornog zakona koje je ostalo otvoreno političko pitanje, unatoč naporima hrvatskih predstavnika da svi pregovori završe dogovorom.

“Predsjednik Čović potvrdio je stav koji je jasan i artikuliran u potpunosti. U ovome trenutku ne postoje uvjeti za održavanje izbora u BiH kao ni za implementaciju izbornog procesa, prvenstveno u pogledu konstituiranja gornjih parlamentarnih domova na federalnoj i državnoj razini. Takvo što može dovesti u pitanje potpunu legalnost izbornog procesa, što bi dodatno usložnilo i stvorilo nestabilnost cjelokupnog političkog sustava na svim razinama. Predsjednik Čović zahvalio se na medijaciji američke administracije, podršci i cjelokupnom angažmanu u BiH”, istaknuto je u priopćenju HDZ-a.

Regionalni, europski i transnacionalni odnosi također su bili tema razgovora.

Čović je, kako je pojašnjeno, naglasio jkako Europa mora biti čvrsto opredijeljena na miru i prosperitetu čije je temelje postavila Schumanova deklaracija prije 72 godine i stvorila današnje konture EU./HMS/

guest
13 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Anonimac
Anonimac
12 dana prije

Michael MurphyJAŠ

Citat
Citat
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
11 dana prije

HDZ je zločinačka organizacija koju treba dekretom zabraniti. HDZ i HDZovi otpatci i priljepci i u RH i u BiH nisu samo zlocinacke nego i izdajnicke organizacije od barem 2000. na ovamo, ako ne i koju godinu ranije. Izdati moze samo onaj u kojeg se ima neko povjerenje, ne moze netko tko je dokazano anacionalan i neprijatelj. Btw, svatko onaj tko je iz BiH na bilo koji nacin i daje istim takvima glas na izborima i ne daje Milanovicu, smatram ili idiotom ili veleizdajnikom. Volio bih da Hamdiju netko upita koliko planira da ce mu donijeti ta briselska karijera, da mu skupimo novce da se ne brine vise sta ce kakva ko-bila iz EU reci.  Ne može me nitko uvjeriti da je hrvatski nacionalist i domoljub, a glasat za HDZ i Hamdiju Plenkovića.

Anonimac
Anonimac
12 dana prije

Čović: Ne postoje uvjeti za održavanje izbora u BiH kao ni za implementaciju izbornog procesa.
Marfi: čuuuj?! nikad čuo, prvi mi glas, hau kam ba, okle ti oto?! sarajislamabad iz baš čaršija wič iz kombinejšn ov islamik end ostrijen arkitečr! aj lajkl it veri mač, čevapčići end burek ispešli! hau obaut ju? dount vori obaut animportnt, smol things lajk sam iligal ilekšns, ju nou det vi ruul bihajnd d siins. indžoj d kuzin badi…

Last edited 12 dana prije by Anonimac
Ujko MAČEK
Ujko MAČEK
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
12 dana prije

Prrrd

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Ujko MAČEK
12 dana prije

ne prdi tuupaane issllameći, ppseći

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Ujko MAČEK
12 dana prije

hu IZ juuuu?!
haman si iz reiSSove zločinaččkke IZ?

Srbče
Srbče
12 dana prije

Ti isti amerikanci su nas tjerali pre nekoliko godina da moramo promjeniti izborni zakon po saku cijenu,jer ovakvi ne možemo ni u NATO.A sad eto kao moramo na izbore,izborni zako kakav takav je izgleda ipak dobar.Ako je tako nećemo nikad više ni razgovarati o bilo kakvim promjenama.Samo gubimo vrijeme.

Srbče
Srbče
12 dana prije

Djaba pričate sa njima,pa oni su sveo ovo zakuhali,Samo okrenite listi i kao srbi nema parlamenta,možemo ići na izvbore ali parlamen se neće mjenjati,jer ne radi.JAČAJTE INSTITUCIJE HRVATSKIH KANTONA.Jednog dana će to biti male hrvatske državice.

Srbče
Srbče
12 dana prije

Debilistanska politika ima dosta slabih tačaka .A jedna od njih je Federacija BiH koju oni nikako ne poštuju,samo kako bi pokazali da su entiteti nebitni,i njihove institucije,oni samo vladu FbIH poštuju.Jer to im treba.E tu ih udarite,bojkotujte im kompletnu vlast Fedracije,i jačajte kantonalne vlasti.Srbi su blokirali BiH parlament,aićemo i dalje ako nas ne budu slušali.Znači ostaće im samo kantonalne vlasti.Kad sve zamrznemo sem kantona i RS i brčkog to će biti pobjeda Srpsko Hrvatske politike.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Srbče
12 dana prije

da imamo pravo hrvatsko vodstvo uradili bi ovako;
uk-amerima bi prodavali spremnost na izbore i povinovanje njihpovom zločinačkom planu, a u praksi bi spremali tzotalni bojkot od strane naroda. ako strane siledžije pitaju šta-vo-bi, kažeš; eto mi izašli, al narod, haman neće tako i sve o-k… niko ih ne že optužiti jer nisu oni bojkotirali, a narod ko narod,..na “izborima, tom prazniku demokracije!” iskazo svoju volju!
štaš, “diktatorska demokracija” je ko batina, ima 2 kraja.

Kiseljak
Kiseljak
11 dana prije

I sta mu je rekao Murph. da ne piša uz vjetar moze da se za piša sam.Bojkotuj govorio si da nema sanse da ceš izbore bojkotovat al draga stolica i pare prc.

Ujko MAČEK
Ujko MAČEK
11 dana prije

Rekoh ja da ćemo ga mi muslimani podokiti al niko ne sluša od ovih sda nemoguća je muslimanska država u evropi nemoguća probudite se

legitimni uzepe politiĆar
legitimni uzepe politiĆar
11 dana prije

Ovaj uzepeovac umislio ako dovoljan broj puta ponovi istu budalastinu,postat ce stvarnost.🤣
Izbori ce biti odrzani,a ti i tvoja svita cete biti porazeni.
Valjda se ovako tjesis.🤣🤣
I naravno,TEKBIIRR!!😎🤠