Published On: Čet, svi 12th, 2022

KOVAČEVIĆ: Bošnjaci izvršili državni udar

Savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH Radovan Kovačević izjavio je da su Daytonski sporazum i Ustav BiH u potpunosti porušeni, jer je veleposlanik BiH u UN Sven Alakalaj odbio Vijeću sigurnosti proslijediti notu predsjedatelja Vijeća ministara Zorana Tegeltije, što je eklatantan primjer državnog udara.

“Zamislite da veleposlanik Srbije u UN odbije proslijediti notu predsjednika Vlade Srbije ili predsjednika Srbije, ili da veleposlanik Njemačke odbije proslijediti notu kancelara. To bi se, naravno, smatralo državnim udarom i to bi bila automatska smjena”, rekao je Kovačević.

On je naglasio da je predsjedatelj Predsjedništva BiH Šefik Džaferović otišao u New York bez usuglašene izjave u Predsjedništvu BiH, a da je “nesretni lažni car Schmidt mali” tamo rekao da je “poštovanje i insistiranje na izvornom Daytonu kršenje Ustava BiH”.

“To je isto kao da vam je neko rekao da je poštovanje Svetog pisma, odnosno Biblije, kršenje kršćanske religije”, rekao je Kovačević za Televiziju “Pink”.

On je naglasio da će Republika Srpska nastaviti insistirati da se poštuje Ustav BiH onakav kakav je zapisan i da se poštuje Daytonski sporazum.

“Republika Srpska u tom smislu nastavlja se boriti za ustavni poredak BiH, za ona ustavom zajamčena prava koja su joj pod silom oteta, za onu autonomiju koja joj prema Ustavu pripada i slobodnu Republiku Srpsku u daytonskoj BiH. Nikakvi strani mešetari nas u tom neće spriječiti. Želimo suradnju sa svima, ali uz poštovanje Ustava, a ne da nam neko kaže da je poštovanje Ustava kršenje Ustava”, rekao je Kovačević.

On je naveo da Republika Srpska ne smatra Christian Schmidta visokim predstavnikom jer nije prošao potrebne procedure i ne postoji odluka Vijeća bezvodnosti UN o tome.

Kovačević je rekao da se, na osnovu Dejtonskog sporazuma i rezolucije Vijeća sigurnosti UN, svakih šest mjeseci u tom tijelu UN raspravlja o BiH, mada građani BiH priželjkuju da BiH postane stabilna i normalna i da domaći političari u BiH i ljudi koji su izabrani odlučuju o sudbini građana u BiH.

On je naveo da Schmidt nije visoki predstavnik i da su za sve visoke predstavnike, prije njega, postojale rezolucije, a oni su podnosili šestomjesečne izvještaje u kojim su “iznosili neistine na štetu Srba i bili u funkciji samo jednog naroda u BiH i u funkciji neustavne i antidejtonske centralizacije BiH”.

Kovačević je naglasio da je Schmidt jučer u New Yorku bio na osnovu zloupotrebe i činjenice da su Sjedinjene Države ovog mjeseca predsjedavale Vijećem sigurnosti UN.

Govoreći o mogućnosti da lideru SNSD-a Miloradu Dodiku bude zabranjeno da se kandidira na predstojećim izborima, Kovačević je rekao da Dodik pobjeđuje već u deset izbornih ciklusa jer radi u interesu građana Republike Srpske i građani to prepoznaju.

“Niko nema pravo da Dodika ili bilo koga drugog ukloni i zabrani mu da se kandidira , pogotovo što se on zalaže za poštovanje Ustava u zemlji gdje je izabran kao demokratski predstavnik naroda“, rekao je Kovačević.

Kovačević je rekao da je Dodik kao srpski član Predsjedništva BiH oko 25 puta iskoristio zaštitu vitalnog nacionalnog interesa, kad god je smatrao da je preglasan protivno interesima srpskog naroda i Republike Srpske, dok hrvatski član Predsjedništva Željko Komšić, koji je na tu poziciju došao glasovima Bošnjaka, nije nijednom iskoristio to pravo.

“Zašto? Zato jer ide na odlučivanje kod Hrvata koji nikada neće podržati ništa što predloži gospodin Komšić”, rekao je Kovačević.

On je dodao da se predsjednik Hrvatske Zoran Milanović zalaže za interese hrvatskog naroda u BiH na isti način na koji se predsjednik Srbije Aleksandar Vučić zalaže za interese srpskog i, naravno, i ostalih naroda u BiH, što Srbi u Srpskoj podržavaju./HMS/

guest
46 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Anonimac
Anonimac
10 mjeseci prije

Kako si ono ti kovacevicu govorio republika sumska😂😂😂

OdroN _ na _ puTu
OdroN _ na _ puTu
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
10 mjeseci prije

KOVAČEVIĆ: Bošnjaci izvršili državni udar ??
Jel Milorad UHAPSEN ??

"Z"VERSKI SRBI ZAUVIJEK OBILJEŽENI KAO GENOCIDNI
"Z"VERSKI SRBI ZAUVIJEK OBILJEŽENI KAO GENOCIDNI
Šta ti kažeš na ovo?  OdroN _ na _ puTu
10 mjeseci prije

IZVRŠIO JE NJEMU HAMAN NEKO MOŽDANI UDAR XACAXAXAX

Last edited 10 mjeseci prije by "Z"VERSKI SRBI ZAUVIJEK OBILJEŽENI KAO GENOCIDNI
Rele
Rele
10 mjeseci prije

Żali se Lavrovu JB te on .Prdnuli ste u šišu.

never baklava
never baklava
Šta ti kažeš na ovo?  Rele
10 mjeseci prije

U šišu je već prdnula nelegitimna i nelegalna BiH.

Sve od institucija u BiH je nelegalno. Aktualni Visoki međunarodni predstavnik nelegalan, pa tako i njegove odluke i jednostrane procjene. Njegovi prethodnici nametnuli su, čak i tenkovima u banci, preko 300 promjena Daytonskog sporazuma. Posljedice su nelegalne institucije i zakoni. Jednostrano nametnuti Izborni zakon, Predsjedništvo BiH s Komšićem,i oba Doma parlamenta s lažnim Hrvatima tj. bošnjačkim fašistima (pretvaraju se u Hrvate) nelegalni su . SIP (CIK) nelegalan. Diplomatski službenici nelegalni. Skraćeno – država BiH je nelegalna jer je njena legalnost, na kokoj je počivala, jednostrano nametnutim odlukama dijela međunarodne zajednice i bošnjačke unitarne politike, u apsolutno većem dijelu ukinuta.

Kao kod prvog pogrešno zakopčanog dugmeta na košulji. Sva ostala dugmad kopčaju se s uvjerenjem u logičnu normalnost sve do zadnjeg dugmete i tek se tada vidi ukrivo zakopčana košulja.

Međunarodni i bošnjački hohštapleri namjerno košulju ukrivo kopčaju, a na kraju Hrvati i Srbi morat će podnijeti teret otkopčavanja i ponovno ispravnog zakopčavanja. Kad-tad!

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  never baklava
10 mjeseci prije

Da nadodam BiH nije država već protektorat.Nema svoju zastavu ,nema svoju himnu ,nema svoje valute sve joj je nametnuto od MZ .
O čemu više imamo pričati.

SMRT SH FAŠIZMU, SLOBODA BH NARODU!
SMRT SH FAŠIZMU, SLOBODA BH NARODU!
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
10 mjeseci prije

BOSNA IMA BOŠNJAKE, A DOK JE BOŠNJAKA BIĆE I BOSNE…

A VAS TURSKO UGARSKE KONKUBINE UVEZENE PRIJE 100 GODINA VRATIĆEMO STRANIM UVOZNICIMA, PA NEK VAS U SVOJOM AVIJAMA TARBE, A NE VIŠE PO NASIM BOSANSKIM NJIVAMA…O NAŠEM TROŠKU.

BOSNA IMA SVOJ BOSANSKI ILIRSKI LJILJAN STAR 2500 GODINA… A BOSANSKA DRŽAVNOST PREMA PISANOJ DOKUMENTACIJI JE STARIJA OD 1200 GODINA…
A SRBI I HRVATI SU STRANO TIJELO U BOSNI STARO TEK PIŠLJIVIH 100 GODINA.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  SMRT SH FAŠIZMU, SLOBODA BH NARODU!
10 mjeseci prije

Džaba krečiš,pokušaj ponovo.
Ovo ti ne pije vode .
Uzalud vam trud svirači.
Neuvjerljiv si.
Znaš ti puno bolje složiti priču.
Ovaj put si zakazao ,vjerovatno slaba mašta ccccccccc.

Mornar
Mornar
Šta ti kažeš na ovo?  SMRT SH FAŠIZMU, SLOBODA BH NARODU!
10 mjeseci prije

Bijedo jadna,nemas nacije,neznas ko si,Hrvati su 100 godina u Bosni,a ti si u Bosni od 1990,proglasio si se u hotelu da si neki narod.Niste vi za nas narod,nego samo vjerska odrednica.

"Z"VERSKI SRBI ZAUVIJEK OBILJEŽENI KAO GENOCIDNI
"Z"VERSKI SRBI ZAUVIJEK OBILJEŽENI KAO GENOCIDNI
Šta ti kažeš na ovo?  Mornar
10 mjeseci prije

OPĆE POZNATO je da su Bošnjaci ILIRI koji su u 6.i 7.vijeku preuzeli JEZIK I IMENA od došljaka SLAVENA. Tako su SREDNJEVJEKOVNI BOŠNJANI nadijevali imena i prezimena po OCU i DJEDU, slično kao kod mu:slimana Arapa..
Pa je tako i BOŠNJANIN Hr:voje Vukčić HR:VATINIĆ dobio prezime Vukčić po OCU Vukcu, a HR:VATINIĆ po DJEDU Hrv:atinu.
DAKLE, NEMA NIKAKVE VEZE SA ugarskim p’sima hr:vatima kako to “promiču” velikohrv:aski šovinisti.
Hr:vojev otac Vukac je bio BOSANSKI GENERAL i Knez (1357 – 1380), koji je GOSPODARIO Donjim Krajem, oblasti srednjovjekovne BOSANSKE DRŽAVE koja je na zapadu graničila sa UG:ARSKOM…
Činjenica da je sklapao brakove izvan Ka:toličke crkve, te brojna pisma Ugarskom kralju, govore o njegovim bliskim vezama sa BOSANSKOM VJEROM I DIDOVIMA.
Pripadao je čuvenom BOSANSKOM REDU VITEZOVA “ZMAJEVA” i vladao je BOSNOM tj. Dalmacijom kao kralj, Donjim krajem i imao je veliki uticaj na BOSANSKU KRUNU i izbor Kralja.
Hrv:oje je OSNIVAČ Kraljevskog grada JA:JCA i Hrv:oje je BUK:90VALNO POZVAO I DOVEO OSMANLIJE U BOSNU. Mada bi Osmanlije i svakako, po inerciji, DOŠLI U BOSNU.
Hr:voje se borio NA STRANI OSMANLIJA protiv Ugara i Pa:pinih kr:šćanskih FAL:ANGI. Tako Ugarski kralj Sigmund piše Pa:pi kako je krenuo u pohod protiv HR:VOJA nazvavši ga “nevjernim slugom i ot:padnikom koji se pridružio nevjernicima kr:iža Kr:istova”. A sve Bošnjane je nazvao nevjernicima, buntovnicima i neprijateljima.
Godine 1415. je SA OSMANLIJAMA potpuno PORAZIO UGARSKU vojsku kod DOBOJA.
Umro je u aprilu 1416. god. u svojoj tvrđavi Kotoru.

EVROPLJANI BOŠNJACI,PO STARINI,IZA BASKA U ŠPANIJI
EVROPLJANI BOŠNJACI,PO STARINI,IZA BASKA U ŠPANIJI
Šta ti kažeš na ovo?  Mornar
10 mjeseci prije

SAVREMENA GENETIKA DOKAZALA…
Srbi imaju 13, a Hrvati 12 GENETSKIH HAPLOTIPOVA i nijedan NE PREDNJAČI, a među njima imaju HAPLOTIPOVE H, K, J,E..ba.čine HUNSKO-TURSKO-ANADOLSKE (koje BOŠNJACI NIKAKO NEMAJU).
Bošnjaci IMAJU AUTOHTONI EVROPSKI HAPLOTIP I (I1b) tzv. “Nordijski” kojeg ima samo u Evropi i kod Bošnjaka je zastupljen u krvi 65-75%, što je više nego kod Skandinavskih naroda 55%.(srbi i hrvati ga imaju cca 35%).

SAVREMANA ANALIZA KRVI BOŠNJAKA na lokalitetu SARAJEVO MAGLAJ ZENICA TUZLA dokazuje NEPROMIJENJENOST KRVI cca 11000 GODINA…

Nova nauka ANTROPOLOŠKA GENETIKA utvrdila da su BOŠNJACI NAJSTARIJA KULTURNA OAZA odmah iza Baska u Španiji i na jugu Francuske STAROSTI 38000 godina….

DAKLE, DOKAZANO, BOŠNJACI NISU NIKAKO MOGLI NASTATI OD srba I hrvata, NEGO OBRNUTO!!!

EVROPLJANI BOŠNJACI,PO STARINI,IZA BASKA U ŠPANIJI
EVROPLJANI BOŠNJACI,PO STARINI,IZA BASKA U ŠPANIJI
Šta ti kažeš na ovo?  SMRT SH FAŠIZMU, SLOBODA BH NARODU!
10 mjeseci prije

BOŠNJANE prvi put pominje 820.g. kn:ez Panonije Lju:devit Posavski i veže ih za IME I TERITORIJ RIJEKE BOSNE!

Kasnije BIZANTIJSKI CAR Kon:stanti PORF:IROGENET 949.g. u svom “DE AD:MINISTRANDO IMPER:IO” piše o BOSNI i NARODU u Bosni:
“.. HORION BOSONA je (neovisna) SKLAVINIA I ARHONT, A STANOVNIŠTVO SU NEKR:ŠĆANI.. ”

Također od značajnih historijskih pomena IMENA BOŠNJANIN je oko 1166. godine u CARSKOJ tituli BIZANTIJSKOG CARA Manojla Komnena…

Jovan Kinam , BIZANTIJSKI historičar iz 12.vijeka bilježi na dva mjesta zemlju BOSNU i BOSANSKI NAROD “koji ima POSEBAN način života, VJERE i upravljanja”. Radi se o izvornom tekstu koji opisuje BOSNU u doba bana Borića…
“…. Kad stiže blizu Save tu za okrenu ka drugoj rijeci po imenu Drina koja izvire negdje odozgo i odvaja BOSNU od srbije. Bosna NIJE POČINJENA arhižupanu srba, NEGO NAROD U NJOJ IMA DRUGAČIJI I POSEBAN NAČIN ŽIVOTA, VJERE I UPRAVLJANJA…”

EVROPLJANI BOŠNJACI,PO STARINI,IZA BASKA U ŠPANIJI
EVROPLJANI BOŠNJACI,PO STARINI,IZA BASKA U ŠPANIJI
Šta ti kažeš na ovo?  SMRT SH FAŠIZMU, SLOBODA BH NARODU!
10 mjeseci prije

SAVREMENA GENETIKA DOKAZALA…
Srbi imaju 13, a Hrvati 12 GENETSKIH HAPLOTIPOVA i nijedan NE PREDNJAČI, a među njima imaju HAPLOTIPOVE H, K, J,E..ba.čine HUNSKO-TURSKO-ANADOLSKE (koje BOŠNJACI NIKAKO NEMAJU).
Bošnjaci IMAJU AUTOHTONI EVROPSKI HAPLOTIP I (I1b) tzv. “Nordijski” kojeg ima samo u Evropi i kod Bošnjaka je zastupljen u krvi 65-75%, što je više nego kod Skandinavskih naroda 55%.(srbi i hrvati ga imaju cca 35%).

SAVREMANA ANALIZA KRVI BOŠNJAKA na lokalitetu SARAJEVO MAGLAJ ZENICA TUZLA dokazuje NEPROMIJENJENOST KRVI cca 11000 GODINA…

Nova nauka ANTROPOLOŠKA GENETIKA utvrdila da su BOŠNJACI NAJSTARIJA KULTURNA OAZA odmah iza Baska u Španiji i na jugu Francuske STAROSTI 38000 godina….

DAKLE, DOKAZANO, BOŠNJACI NISU NIKAKO MOGLI NASTATI OD srba I hrvata, NEGO OBRNUTO!!!

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
10 mjeseci prije

O filozofe trebo te mile uzet za savjetnika umjesto ovog ublehasa.

Ujko MAČEK
Ujko MAČEK
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
10 mjeseci prije

Nametnulo djikanluk i cetalje …

Istina i samo istina
Istina i samo istina
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
10 mjeseci prije

Javi se Putinu, Do-dicku i onoj kumunjari na koju odnedavno ere s.v.rš.avaju!

EVROPLJANI BOŠNJACI,PO STARINI,IZA BASKA U ŠPANIJI
EVROPLJANI BOŠNJACI,PO STARINI,IZA BASKA U ŠPANIJI
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
10 mjeseci prije

O BOŠNJAČKOJ kraljevskoj porodici KOTROMANIĆ, ime Kotromanic je ILIRSKOG u osnovi, kao sto je Bosna rijec ilirskog porijekla, a samim time i ime za njen narod, Bosnjaci, je izvedenica ilirske rijeci. Dakle, Kotromanici su bosnjacka i naravno bosanska kraljevska porodica, koja je kao i svaka druga kraljevska porodica u Evropi imala krvne veze sa drugim kraljevskim i plemickim porodicama, pa tako i sa Nemanjicima. Jedna od Tvrtkovih baba je bila kcerka srpskog kralja Dragutina i madjarske princeze (katolkinje), i to je sva Tvrtkova krvna veza sa Srbima. Jedan od najpoznatijih srpskih historicara, Sima Cirkovic, sam naglasava da u trenutku kada Tvrtko pretendira da uzme i srpsku kraljevsku krunu, pored bosanske, u nijednom srpskom rodoslovu nema nikakvog pomena Kotromanica, Cirkovic doslovno konstatuje sljedece: “ni u jednom od srpskih rodoslova nema nikakvog spomena vladara iz kraljevske porodice Kotromanic”.

Ime Kotroman,a time i Kotromanic, je takodjer ilirsko,bosansko domicilno ime u svojoj osnovi, Pasic o tome doslovno kaze: Ime Kotroman je složeno: Kotro-man. Prvi kompozit nastao je od ilirskog Catarum, iz čega je, u skladu sa glasovnim promjenama, nastalo KOTOR. Metatezom -or > ro iz ilirskog Kotor nastalo je Kotro-. Za nastanak kompozita -man postoji više različitih mogućnosti.

Grb Kotromanica je originalni bosanski kraljevski grb.

Kraljevski grbovi Srbije i Bosne su razliciti, nego su i kraljevske krune Bosne i Srbije, DVIJE RAZLICITE KRUNE, Bosanska kraljevska kruna je konacno priznata i od strane pape,kao razlicita kruna od srpske. Pametnom dosta.
Titula koja je isla uz bosansku krunu je bila “kralj Bosne”, a titula koja je isla tradicionalno uz srpsku krunu je bila “kralj Srbljem”, ali samo u pocetku, jer tu titulu “kralj Srbljem” Tvrtko odbacio 1390 godine i na njeno mjesto stavio titulu “kralj Raske”, i zasto je to uradio,vjerovatno zbog toga jer je Srblje tajnovito nestalo sa lica zemlje, pa je tako nestalo i iz Tvrtkove titule. Ha.

EVROPLJANI BOŠNJACI,PO STARINI,IZA BASKA U ŠPANIJI
EVROPLJANI BOŠNJACI,PO STARINI,IZA BASKA U ŠPANIJI
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
10 mjeseci prije

BOSANSKI LJILJAN JE ILIRSKI SIMBOL STAR 2500 GODINA i nije nikakva krstača. Bošnjaci su ILIRI koji su prije 2000 g. ratovali za RIMLJANE na teritoriju današnje Rumunije, a kasnije su plemena DESIDIJATE, JAPODE i dr. 200 g. p.n.e. ratovali PROTIV RIMSKOG CARSTVA…
U 6. i 7.vijeku DIVLJI Slaveni dolaze na Balkan i BOŠNJACI ILIRI od njih prihvataju IMENA i JEZIK, tako da SLAVENSKA IMENA kod SREDNJEVJEKOVNI BOŠNJANA ne znače da su Bošnjaci bili NEKI IZMIŠLJENI srbi, rvati ili kršćani.

Najjači expert za SREDNJEVJEKOVNU BOSNU Prof.Dr. NADA KLAIĆ piše: “BOSNA je bila KONSTITUTIVNA još u 7.vijeku kada su OKO NJE bile bezimene PLEMENSKE mase i kao takva, BOSNA je NAJSTARIJA ZEMLJA regiona U KONTINUITETU…BOSNA je OD SVOG NASTANKA, ODUVIJEK BILA SAMO BOSANSKA(Bošnjačka).

ZATO srbi i hrvati PLJAČKAJU Bošnjačka milenijska OGNJIŠTA i pokušavju posrbiti i kroatizirati što veći broj BOŠNJAKA jer bi NA TAJ NAČIN AMNESTIRALI počinjene ZLOČINE I GENOCIDE, A VLADAR BOSNE bi dobio EKSKLUZIVNO PRAVO na BOŠNJAČKO BOGATO KULTURNO-HISTORIJSKO NASLIJEĐE… Zato je MIXovanim i UVEZENIM Srbima i Hrvatima POTREBAN “KRITIČAN BROJ POKRŠTENIH” BOŠNJAKA da bi sebe proglasili “AUTOHTONIM” EVROPEJCIMA, vladarima Balkana.

SMRT SH FAŠIZMU, SLOBODA BH NARODU!
SMRT SH FAŠIZMU, SLOBODA BH NARODU!
Šta ti kažeš na ovo?  never baklava
10 mjeseci prije

MINUS ĆUTUK… DA NE ČITAM DŽABA… NE MORE SE PITA OD GO VANA NAPRAVIT… HELEM, DOŠLO DOBA ZA REKLAMACIJU.. VRAĆAMO MALIGNA STRANA TIJELA UVEZENA U BOSNI PRIJE 100 GODINA… TURCIMA NJIHOVE KONKUBINE VLAJE, A ORBANU NJEGOVE peKINEZEre… HAJ, ovo SA TURCIMA ĆEMO LAHKO, AL NAM FALI ORBANOVIH RVATA I TO JEDNO 100 TISIĆA RVATA.. KO ĆE IH SAD NAVABIT U MAĐARSKU IZ IRSKE.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  SMRT SH FAŠIZMU, SLOBODA BH NARODU!
10 mjeseci prije

Kako ne može eto ti si napravljen ,i to od različitih vrsta

Ujko MAČEK
Ujko MAČEK
Šta ti kažeš na ovo?  never baklava
10 mjeseci prije

Uzp poražen….amerikanci su NAGRADILI genocid PRIVREMENO…traktorijada drugo poluvrijeme zavisi od onog ko je nagradio faš,,,izam i genocid

Rele
Rele
Šta ti kažeš na ovo?  never baklava
10 mjeseci prije

Komentar ti je tebra predugačak. To mora biti kratko i jasno, a što bi naši federalni pertneri rekli “u sridu”

never baklava
never baklava
Šta ti kažeš na ovo?  Rele
10 mjeseci prije

Koliko ste ono napuhali brojku ubijene djece u Sarajevu, a onu od vas u Vitezu ubijenu hrvatsku djecu ignorirate i ne priznajete?

Cijelo bošnjačko bitisanje marinirano je napuhanim lažima.

SMRT SH FAŠIZMU, SLOBODA BH NARODU!
SMRT SH FAŠIZMU, SLOBODA BH NARODU!
Šta ti kažeš na ovo?  never baklava
10 mjeseci prije

ZATO SE U VAŠEM GENOCIDNOM ČETNITETU DO SAD SAMOUBILO cca 9000 OSOBA, U SRBIJI PREKO 40000….
BAŠ KOLIKO STE POBILI U SREBRENICI I KOLIKO JE SRBIJANACA UČESTVOVALO U GENOCIDU I AGRESIJI…
…. A KAKVA VAM SE DJECA RAĐAJU… TOBBE JARABBI…. PREMAŠILI STE I INDIJU SA MUTACIJAMA… I KAKVIH DIVLJAČKIH I NASTRANIH SLUČAJEVA U SRBSKIM POROIDCAMA IMA… TOBBE JARABBI… SAMO ŠTO OD TOGA NISTA U JAVNOST NE IZLAZI…

SMRT SH FAŠIZMU, SLOBODA BH NARODU!
SMRT SH FAŠIZMU, SLOBODA BH NARODU!
Šta ti kažeš na ovo?  never baklava
10 mjeseci prije

NAJBOLJE JE vas SRBE OSLIKAO vaš SRBIN Slobodan Selenić:

“…svaka kuća u kojoj su oni štala postaje – oni smrde na strv, oni lopatom zatuku svoje ostarele očeve, oni gu:zicu brišu prstom pa o zid, oni vatru potpaljuju Pesmom nad pesmama, oni štuju krave više nego žene, jer su jače i jeftinije se prehranjuju, oni pevaju kao što vuci zavijaju, oni ne čitaju, oni riču, vaške ne trebe, šugu ne leče, oni će za jednu šljivu ubiti, oni će bratu oko zbog marksizma iskopati, oni će ulice beogradske preorati da ih podsećaju na zavičaj, oni prde u cr:kvi, ishraknjuju se za trpezom, JBu ovce i krmače, bogorodici pi:cku na ikoni crtaju, zulumkafiri…”

Ujko MAČEK
Ujko MAČEK
Šta ti kažeš na ovo?  never baklava
10 mjeseci prije

Ostaje pitanje granate i položaja ispaljenja da se zakuha…

SMRT SH FAŠIZMU, SLOBODA BH NARODU!
SMRT SH FAŠIZMU, SLOBODA BH NARODU!
Šta ti kažeš na ovo?  Rele
10 mjeseci prije

SAĆE LAVROV POČET VIKAT KO U KAFANI: HAJ DA VIDIM KO SMIJE BRE SRBE DA DIRA… AJ DA VIDIM….IMAĆE POSLA Z NAMA….
… I TAKO ĆE IH PUTAGA PO 10. PUT TISNUT POD LED ZA RUSKI INTERES DA DOBIJU PO CINCARSKIM UŠIMA …
A ONDA DA ISPADNE DOBAR PRED RAJOM, POSLAĆE IM BRAĆU ČEČENE DA IM IŠČERUJU FAŠISTIČKO ZLO , A UĆERUJU DOBRO…ONO ANTIFAŠISTIČKO.. HEHEHEHEHE

EVROPLJANI BOŠNJACI,PO STARINI,IZA BASKA U ŠPANIJI
EVROPLJANI BOŠNJACI,PO STARINI,IZA BASKA U ŠPANIJI
Šta ti kažeš na ovo?  Rele
10 mjeseci prije

SAVREMENA GENETIKA DOKAZALA…
Srbi imaju 13, a Hrvati 12 GENETSKIH HAPLOTIPOVA i nijedan NE PREDNJAČI, a među njima imaju HAPLOTIPOVE H, K, J,E..ba.čine HUNSKO-TURSKO-ANADOLSKE (koje BOŠNJACI NIKAKO NEMAJU).
Bošnjaci IMAJU AUTOHTONI EVROPSKI HAPLOTIP I (I1b) tzv. “Nordijski” kojeg ima samo u Evropi i kod Bošnjaka je zastupljen u krvi 65-75%, što je više nego kod Skandinavskih naroda 55%.(srbi i hrvati ga imaju cca 35%).

SAVREMANA ANALIZA KRVI BOŠNJAKA na lokalitetu SARAJEVO MAGLAJ ZENICA TUZLA dokazuje NEPROMIJENJENOST KRVI cca 11000 GODINA…

Nova nauka ANTROPOLOŠKA GENETIKA utvrdila da su BOŠNJACI NAJSTARIJA KULTURNA OAZA odmah iza Baska u Španiji i na jugu Francuske STAROSTI 38000 godina….

DAKLE, DOKAZANO, BOŠNJACI NISU NIKAKO MOGLI NASTATI OD srba I hrvata, NEGO OBRNUTO!!!

EVROPLJANI BOŠNJACI,PO STARINI,IZA BASKA U ŠPANIJI
EVROPLJANI BOŠNJACI,PO STARINI,IZA BASKA U ŠPANIJI
Šta ti kažeš na ovo?  EVROPLJANI BOŠNJACI,PO STARINI,IZA BASKA U ŠPANIJI
10 mjeseci prije

O BOŠNJAČKOJ kraljevskoj porodici KOTROMANIĆ, ime Kotromanic je ILIRSKOG u osnovi, kao sto je Bosna rijec ilirskog porijekla, a samim time i ime za njen narod, Bosnjaci, je izvedenica ilirske rijeci. Dakle, Kotromanici su bosnjacka i naravno bosanska kraljevska porodica, koja je kao i svaka druga kraljevska porodica u Evropi imala krvne veze sa drugim kraljevskim i plemickim porodicama, pa tako i sa Nemanjicima. Jedna od Tvrtkovih baba je bila kcerka srpskog kralja Dragutina i madjarske princeze (katolkinje), i to je sva Tvrtkova krvna veza sa Srbima. Jedan od najpoznatijih srpskih historicara, Sima Cirkovic, sam naglasava da u trenutku kada Tvrtko pretendira da uzme i srpsku kraljevsku krunu, pored bosanske, u nijednom srpskom rodoslovu nema nikakvog pomena Kotromanica, Cirkovic doslovno konstatuje sljedece: “ni u jednom od srpskih rodoslova nema nikakvog spomena vladara iz kraljevske porodice Kotromanic”.

Ime Kotroman,a time i Kotromanic, je takodjer ilirsko,bosansko domicilno ime u svojoj osnovi, Pasic o tome doslovno kaze: Ime Kotroman je složeno: Kotro-man. Prvi kompozit nastao je od ilirskog Catarum, iz čega je, u skladu sa glasovnim promjenama, nastalo KOTOR. Metatezom -or > ro iz ilirskog Kotor nastalo je Kotro-. Za nastanak kompozita -man postoji više različitih mogućnosti.

Grb Kotromanica je originalni bosanski kraljevski grb.

Kraljevski grbovi Srbije i Bosne su razliciti, nego su i kraljevske krune Bosne i Srbije, DVIJE RAZLICITE KRUNE, Bosanska kraljevska kruna je konacno priznata i od strane pape,kao razlicita kruna od srpske. Pametnom dosta.
Titula koja je isla uz bosansku krunu je bila “kralj Bosne”, a titula koja je isla tradicionalno uz srpsku krunu je bila “kralj Srbljem”, ali samo u pocetku, jer tu titulu “kralj Srbljem” Tvrtko odbacio 1390 godine i na njeno mjesto stavio titulu “kralj Raske”, i zasto je to uradio,vjerovatno zbog toga jer je Srblje tajnovito nestalo sa lica zemlje, pa je tako nestalo i iz Tvrtkove titule. Ha.

EVROPLJANI BOŠNJACI,PO STARINI,IZA BASKA U ŠPANIJI
EVROPLJANI BOŠNJACI,PO STARINI,IZA BASKA U ŠPANIJI
Šta ti kažeš na ovo?  EVROPLJANI BOŠNJACI,PO STARINI,IZA BASKA U ŠPANIJI
10 mjeseci prije

SREDNJOVJEKOVNA geneza BOSANSKE DRŽAVE se nije pomijerala još od 7.VIJEKA kad su oko BOSNE bile BEZIMENE PLEMENSKE MASE..
… za razliku od hrvatske koja je začeta u zaleđu Dalmatinske države, pa se širila ISTOČNO na račun Bosne, a Srbija koja je nastala prije cca 700 g. TAMO DALEKO od Bosne i južno od Dunava se AGRESIJOM tokom POKRŠTAVANJA Balkana širila zapadno PO VJEKOVNOM BOŠNJAČKO TERITORIJU…

Današnje granice evropskih zemeljsa su uglavnom nastale u 19. i 20. vijeku, isto kao i granice Srbije, Hrvatske i Slovenije,
a DANAŠNJE BOSANSKE granice su iz 12.vijeka.

EVROPLJANI BOŠNJACI,PO STARINI,IZA BASKA U ŠPANIJI
EVROPLJANI BOŠNJACI,PO STARINI,IZA BASKA U ŠPANIJI
Šta ti kažeš na ovo?  EVROPLJANI BOŠNJACI,PO STARINI,IZA BASKA U ŠPANIJI
10 mjeseci prije

SREDNJOVJEKOVNA geneza BOSANSKE DRŽAVE se nije pomijerala još od 7.VIJEKA kad su oko BOSNE bile BEZIMENE PLEMENSKE MASE..
… za razliku od hrvatske koja je začeta u zaleđu Dalmatinske države, pa se širila ISTOČNO na račun Bosne, a Srbija koja je nastala prije cca 700 g. TAMO DALEKO od Bosne i južno od Dunava se AGRESIJOM tokom POKRŠTAVANJA Balkana širila zapadno PO VJEKOVNOM BOŠNJAČKO TERITORIJU…

Današnje granice evropskih zemeljsa su uglavnom nastale u 19. i 20. vijeku, isto kao i granice Srbije, Hrvatske i Slovenije,
a DANAŠNJE BOSANSKE granice su iz 12.vijeka.

EVROPLJANI BOŠNJACI,PO STARINI,IZA BASKA U ŠPANIJI
EVROPLJANI BOŠNJACI,PO STARINI,IZA BASKA U ŠPANIJI
Šta ti kažeš na ovo?  Rele
10 mjeseci prije

O BOŠNJAČKOJ kraljevskoj porodici KOTROMANIĆ, ime Kotromanic je ILIRSKOG u osnovi, kao sto je Bosna rijec ilirskog porijekla, a samim time i ime za njen narod, Bosnjaci, je izvedenica ilirske rijeci. Dakle, Kotromanici su bosnjacka i naravno bosanska kraljevska porodica, koja je kao i svaka druga kraljevska porodica u Evropi imala krvne veze sa drugim kraljevskim i plemickim porodicama, pa tako i sa Nemanjicima. Jedna od Tvrtkovih baba je bila kcerka srpskog kralja Dragutina i madjarske princeze (katolkinje), i to je sva Tvrtkova krvna veza sa Srbima. Jedan od najpoznatijih srpskih historicara, Sima Cirkovic, sam naglasava da u trenutku kada Tvrtko pretendira da uzme i srpsku kraljevsku krunu, pored bosanske, u nijednom srpskom rodoslovu nema nikakvog pomena Kotromanica, Cirkovic doslovno konstatuje sljedece: “ni u jednom od srpskih rodoslova nema nikakvog spomena vladara iz kraljevske porodice Kotromanic”.

Ime Kotroman,a time i Kotromanic, je takodjer ilirsko,bosansko domicilno ime u svojoj osnovi, Pasic o tome doslovno kaze: Ime Kotroman je složeno: Kotro-man. Prvi kompozit nastao je od ilirskog Catarum, iz čega je, u skladu sa glasovnim promjenama, nastalo KOTOR. Metatezom -or > ro iz ilirskog Kotor nastalo je Kotro-. Za nastanak kompozita -man postoji više različitih mogućnosti.

Grb Kotromanica je originalni bosanski kraljevski grb.

Kraljevski grbovi Srbije i Bosne su razliciti, nego su i kraljevske krune Bosne i Srbije, DVIJE RAZLICITE KRUNE, Bosanska kraljevska kruna je konacno priznata i od strane pape,kao razlicita kruna od srpske. Pametnom dosta.
Titula koja je isla uz bosansku krunu je bila “kralj Bosne”, a titula koja je isla tradicionalno uz srpsku krunu je bila “kralj Srbljem”, ali samo u pocetku, jer tu titulu “kralj Srbljem” Tvrtko odbacio 1390 godine i na njeno mjesto stavio titulu “kralj Raske”, i zasto je to uradio,vjerovatno zbog toga jer je Srblje tajnovito nestalo sa lica zemlje, pa je tako nestalo i iz Tvrtkove titule. Ha.

EVROPLJANI BOŠNJACI,PO STARINI,IZA BASKA U ŠPANIJI
EVROPLJANI BOŠNJACI,PO STARINI,IZA BASKA U ŠPANIJI
Šta ti kažeš na ovo?  EVROPLJANI BOŠNJACI,PO STARINI,IZA BASKA U ŠPANIJI
10 mjeseci prije

SREDNJOVJEKOVNA geneza BOSANSKE DRŽAVE se nije pomijerala još od 7.VIJEKA kad su oko BOSNE bile BEZIMENE PLEMENSKE MASE..
… za razliku od hrvatske koja je začeta u zaleđu Dalmatinske države, pa se širila ISTOČNO na račun Bosne, a Srbija koja je nastala prije cca 700 g. TAMO DALEKO od Bosne i južno od Dunava se AGRESIJOM tokom POKRŠTAVANJA Balkana širila zapadno PO VJEKOVNOM BOŠNJAČKO TERITORIJU…

Današnje granice evropskih zemeljsa su uglavnom nastale u 19. i 20. vijeku, isto kao i granice Srbije, Hrvatske i Slovenije,
a DANAŠNJE BOSANSKE granice su iz 12.vijeka.

EVROPLJANI BOŠNJACI,PO STARINI,IZA BASKA U ŠPANIJI
EVROPLJANI BOŠNJACI,PO STARINI,IZA BASKA U ŠPANIJI
Šta ti kažeš na ovo?  EVROPLJANI BOŠNJACI,PO STARINI,IZA BASKA U ŠPANIJI
10 mjeseci prije

BOSANSKI LJILJAN JE ILIRSKI SIMBOL STAR 2500 GODINA i nije nikakva krstača. Bošnjaci su ILIRI koji su prije 2000 g. ratovali za RIMLJANE na teritoriju današnje Rumunije, a kasnije su plemena DESIDIJATE, JAPODE i dr. 200 g. p.n.e. ratovali PROTIV RIMSKOG CARSTVA…
U 6. i 7.vijeku DIVLJI Slaveni dolaze na Balkan i BOŠNJACI ILIRI od njih prihvataju IMENA i JEZIK, tako da SLAVENSKA IMENA kod SREDNJEVJEKOVNI BOŠNJANA ne znače da su Bošnjaci bili NEKI IZMIŠLJENI srbi, rvati ili kršćani.

Najjači expert za SREDNJEVJEKOVNU BOSNU Prof.Dr. NADA KLAIĆ piše: “BOSNA je bila KONSTITUTIVNA još u 7.vijeku kada su OKO NJE bile bezimene PLEMENSKE mase i kao takva, BOSNA je NAJSTARIJA ZEMLJA regiona U KONTINUITETU…BOSNA je OD SVOG NASTANKA, ODUVIJEK BILA SAMO BOSANSKA(Bošnjačka).

ZATO srbi i hrvati PLJAČKAJU Bošnjačka milenijska OGNJIŠTA i pokušavju posrbiti i kroatizirati što veći broj BOŠNJAKA jer bi NA TAJ NAČIN AMNESTIRALI počinjene ZLOČINE I GENOCIDE, A VLADAR BOSNE bi dobio EKSKLUZIVNO PRAVO na BOŠNJAČKO BOGATO KULTURNO-HISTORIJSKO NASLIJEĐE… Zato je MIXovanim i UVEZENIM Srbima i Hrvatima POTREBAN “KRITIČAN BROJ POKRŠTENIH” BOŠNJAKA da bi sebe proglasili “AUTOHTONIM” EVROPEJCIMA, vladarima Balkana.

EVROPLJANI BOŠNJACI,PO STARINI,IZA BASKA U ŠPANIJI
EVROPLJANI BOŠNJACI,PO STARINI,IZA BASKA U ŠPANIJI
Šta ti kažeš na ovo?  EVROPLJANI BOŠNJACI,PO STARINI,IZA BASKA U ŠPANIJI
10 mjeseci prije

BOSANSKI LJILJAN JE ILIRSKI SIMBOL STAR 2500 GODINA i nije nikakva krstača. Bošnjaci su ILIRI koji su prije 2000 g. ratovali za RIMLJANE na teritoriju današnje Rumunije, a kasnije su plemena DESIDIJATE, JAPODE i dr. 200 g. p.n.e. ratovali PROTIV RIMSKOG CARSTVA…
U 6. i 7.vijeku DIVLJI Slaveni dolaze na Balkan i BOŠNJACI ILIRI od njih prihvataju IMENA i JEZIK, tako da SLAVENSKA IMENA kod SREDNJEVJEKOVNI BOŠNJANA ne znače da su Bošnjaci bili NEKI IZMIŠLJENI srbi, rvati ili kršćani.

Najjači expert za SREDNJEVJEKOVNU BOSNU Prof.Dr. NADA KLAIĆ piše: “BOSNA je bila KONSTITUTIVNA još u 7.vijeku kada su OKO NJE bile bezimene PLEMENSKE mase i kao takva, BOSNA je NAJSTARIJA ZEMLJA regiona U KONTINUITETU…BOSNA je OD SVOG NASTANKA, ODUVIJEK BILA SAMO BOSANSKA(Bošnjačka).

ZATO srbi i hrvati PLJAČKAJU Bošnjačka milenijska OGNJIŠTA i pokušavju posrbiti i kroatizirati što veći broj BOŠNJAKA jer bi NA TAJ NAČIN AMNESTIRALI počinjene ZLOČINE I GENOCIDE, A VLADAR BOSNE bi dobio EKSKLUZIVNO PRAVO na BOŠNJAČKO BOGATO KULTURNO-HISTORIJSKO NASLIJEĐE… Zato je MIXovanim i UVEZENIM Srbima i Hrvatima POTREBAN “KRITIČAN BROJ POKRŠTENIH” BOŠNJAKA da bi sebe proglasili “AUTOHTONIM” EVROPEJCIMA, vladarima Balkana.

never baklava
never baklava
10 mjeseci prije

Nogometnim riječnikom rečeno velikobošnjačka politika i njeni džamijaški graDŽani besramno slave jednostranog suca utakmice (Visoki i nelegalni hohštapler s pmoćnim sudcima iz dijela međunarodnih konolizatora), koji za njihovu ekipu dosuđuje nepostojeće prekršaje, “ne vidi” očito zaleđe, poklanja im nepostojeće penale, a protivničkim ekipama sve kontra i još im poništava regularno postignute golove i tako presudno kreira krajnji rezultat utakmice. Dobri Bošnjo nema srama ali zato bezobrazluka i podlosti dovoljno za čitav svemir.

Phoenix
Phoenix
Šta ti kažeš na ovo?  never baklava
10 mjeseci prije

Drugim rijecima; deru vas sa 5:0 …. i to sa 23% terena

never baklava
never baklava
Šta ti kažeš na ovo?  Phoenix
10 mjeseci prije

Za sada 3:2. Tri puta Komšić i dva puta Hrvat. Kada nebi bilo plaćeničkih sudaca, Bošnje bi bili s totalno negativnom gol razlikom.

SMRT SH FAŠIZMU, SLOBODA BH NARODU!
SMRT SH FAŠIZMU, SLOBODA BH NARODU!
Šta ti kažeš na ovo?  Phoenix
10 mjeseci prije

U NOVOJ RASPODJELI TERITORIJA DERAĆEMO MI OPET VLAINJE 5:00….VEKOVA… INŠ’ALLAH

SMRT SH FAŠIZMU, SLOBODA BH NARODU!
SMRT SH FAŠIZMU, SLOBODA BH NARODU!
Šta ti kažeš na ovo?  never baklava
10 mjeseci prije

FUDBALSKIM ŽARGONOM REČENO:
SRBI I HRVATI UVIJEK PRVO POLUVRIJEME IGRAJU KATASTROFALNO….
…. A ONDA DRUGO POLUVRIJEME,
NAGLO POPUSTE…. XAXAXAXAXXAXA

MOJA JE PROCJENA…. ILI 3:00 ILI OPET 5:00 VEKOVA.. A GOLOVI U RAŠLJE I KROZ NOGE… A POKOJI I MEĐU OČI HAHAHAHAHAHAHHAHA

Vis maior
Vis maior
Šta ti kažeš na ovo?  SMRT SH FAŠIZMU, SLOBODA BH NARODU!
10 mjeseci prije

Mislim da sa tobom nesto debelo ne stima!!treba pronaci adresu ovog lika i provjeriti “to stanje”.REDAKCIJI NA ZNANJE!!!!

Ujko MAČEK
Ujko MAČEK
Šta ti kažeš na ovo?  Vis maior
10 mjeseci prije

Tebi krivo sto ti neda prostata…

Vis maior
Vis maior
Šta ti kažeš na ovo?  Ujko MAČEK
10 mjeseci prije

Ma sta mi rece??

Ujko MAČEK
Ujko MAČEK
10 mjeseci prije

Ja opet ponavljam da neće dobro završiti za nas muslimane podokit ćemo ga žestoko zbog svoje gluposti ja samo želim suživot sa komšijama svima

Anonimac
Anonimac
10 mjeseci prije

plači šumska republiko brzo ti je kraj a i druga jugolava boli što će morat bežat u hlad

Frky
Frky
10 mjeseci prije

Ovo će trajati kao i Afganistan. Trt, mrt, stoljetni Afganistan i priča za nas i medije dok ekipa koja upravlja i na silu drži (BiH) iz bilo kojeg razloga ne ode. Koji god bio – ova država neće opstati ni 48 sati.
Tako da zluardost i radost što je jedan narod uspio nešto nametnuti za druga dva nitko ne bi trebao biti sretan.