Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024

ČOVIĆ: Očekujem imenovanja u poduzećima za tri dana, ne bude li dogovora, nema Vlade FBiH

Must Read

Lider HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je nakon sastanka s zamjenikom predsjednika SDA Bakirom Izetbegovićem kako očekuje da se u naredna dva do tri dana sazove sjednica Vlade FBiH na kojoj će se imenovati vršitelji dužnosti u poduzećima o kojima je danas na sastanku bilo riječ. Dodao je da što se njega tiče, na dnevnom redu mogu biti imenovanja u svim poduzećima.

– Ako ne bude dogovora, onda ćemo imati blokadu sustava u FBiH. A to znači da nemamo izvršnu vlasti u Federaciji – kazao je Čović.

Naglasio je da nema problema u komunikaciji s liderom DF-a Željkom Komšićem, iako je kazao da on sutra s njim neće razgovarati. Kao što je poznato, sutra će se održati sastanak između Izetbegovića i Komšića, podsjeća Avaz.

– Nemam problema u komunikaciji s Komšićem, samo, mi smo u startu postavili jedan odnos da je HDZ napravio partnerstvo sa SDA, a poslije toga je SDA ojačao svoju poziciju s DF-om, protiv čega mi nismo imali ništa, i tako ja stalno nastupam. Ali nikada se nije dogodilo da je Komšić zatražio razgovor a da ga nismo održali – kazao je Čović.

Odgovarajući na pitanja novinara, Čović je rekao da se ova kriza već preslikava na državnu razinu.

– Danas smo Izetbegović, Ivanić i ja trebali imati jedan razgovor gdje smo trebali raspravljati o agencijama na razini države, ali to smo otkazali. Pa ne možete razgovarati na jednoj razini, a u istim tim insitucijama gdje ste razgovarali o drugoj razini niste to u stanju provesti – kazao je on.

Istakao je i ako ne bude sadašnje koalicije “tražit ćemo nešto novo”.

– Ali da bi raspravljali o tome hoće li biti nove parlamentarne većine mi moramo završiti ovu priču, a meni se čini da ćemo je završiti. Ovo je došlo do dna. Prošlo je 50 dana od imenovanja Vlade FBiH, recite mi što smo uradili – kazao je Čović./HMS/

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

TUŽNA VIJEST: Preminuo Adnan Šemić iz Mostara zbog kojeg je promijenjen Zakon o transplantaciji organa i tkiva

U ponedjeljak u prijepodnevnim satima u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar preminuo je 22-godišnji mladić Adnan Šemić iz Mostara, potvrđeno...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -