Published On: Pet, svi 20th, 2022

ČOVIĆ: “Ne zanima me potpisivanje sporazuma ´reda radi´, Michela ću jako dobro informirati o Hrvatima u BiH”

“HDZ je jučer predao sve dokumente za izbore, prijavili smo se za sve razine vlasti i to je predana cjelovita dokumentacija, 11.800 potpisa koje smo dali da pošaljemo poruku da HDZ-u to nije problem za izbore”, naglasio je Čović.

“Nisam zajednički kandidat za Predsjedništvo ispred HNS-a BiH. Nitko nije sjedio i pričao o tome. Ideja ima bezbroj kroz HNS. Što danas imamo je to da će HDZ BiH predložiti kandidata za člana Predsjedništva. Vodit će se računa da to bude do kraja kompetetna osoba i da ga podržava cijelo Predsjedništvo HNS-a. To pitanje ćemo otvoriti krajem lipnja kad budemo slagali sve liste HDZ-a BiH i HNS-a”, kazao je okupljenim medijima predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović na konferenciji za medije nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a BiH u Mostaru.

Čović se osvrnuo i na medijske napise kako predsjednik Europskog vijeća Charles Michel, unatoč njegovim najavama, ne dolazi u Mostar te ih opovrgnuo.

Michel ipak stiže?

“Gospodin Michel večeras dolazi u Sarajevu i bit će tu danas i sutra, a sutra dolazi u Mostar. Korisno je da je predsjednik Vlade RH uspio osigurati da on dođe u BiH i da govorimo o problemima u BiH. Za mene je primarna tema provedba sporazuma iz Mostara koji je za sebe vezao izborni zakon i provedbu svih presuda, kao i teme vezane za aktivnosti koje su otpočele kada je pitanje od pet mjeseci za opće izbore”, kazao je čović te napomenuo kako će se sastanak 08:30 u institucijama Europske unije u Sarajevu dok će Michel kasnije doći u radnu posjetu Mostaru.

Čović je naglasio kako će imati “jako puno komentara kao dopunu pritiska sarajevskih medija i političara koje prati dio međunarodne zajednice na tragu različitih obilježja kako nelegitimnom izbornom povjerenstvu nelegitimno osigurati novac i omogućiti im nelegitimno zapošljavanje i aktivnosti, što se pokušava, kako bi onda dobili izbore koji će biti demokratski”.

“Jasno ću kazati da se to ne smije raditi i jasno naznačiti da oni koji to rade danas, da su zadnjih godinu dana radili ovakav pritisak na one koji su blokirali donošenje globalnog fiskalnog okvira, proračunskog okvira i proračuna, tako da ovo ne bi imali kao temu. To je nešto što nas je zaokupilo, a posebno brine da jedan dio institucija mimo zakona i strategija nastupa u ime jedne političke stranke, hodajući po svijetu. Bio to član Predsjedništva, bilo ministrica vanjskih poslova, čija se smjena traži, da se u parlamentu raspravlja o njenom radu izvan sustava, ona danas hoda po svijetu i traži određene mjere. Imam osjećaj da smo ih razočarali kao HNS da smo rekli da idemo na izbore i idemo dobiti izbore. Pričat ćemo o provedbi svih zaključaka izvanrednog HNS-a, pa su oni bili spremni reći da mi blokiramo, a nedostajalo im je tih stvari pa sada diskutiraju o sjednicama Vijeća ministara putem telefonske sjednice”, naglasio je čelnik HDZ-a BiH.

“Prijatelji iz Sarajeva su napravili grešku…”

Osvrnuo se Čović i na, kako navodi, napade na zamjenika predsjedavajućeg Vijeća ministara Vjekoslava Bevandu te naglasio kako je iznenađujuće kako sve do nedavno nitko nije imao nikakvu pritužbu na njegov rad.

Sjednica Predsjedništva HDZ-a BiH u Mostaru  - Čović: HDZ je predao liste za Opće izbore, očekujemo uspjeh

Foto: Bljesak.info / Sjednica Predsjedništva HDZ-a BiH u Mostaru

“Danas moramo razgovarati o zakonima u parlamentarnoj proceduri, PDV-u… Vidjeli ste pritisak koji se događa zbog povećanja cijena, inflacije i recesije, da puno naših korisnika proračunskih sredstava, UNO, policija, itd, traže povišice… Oni koji su željeli uraditi nešto dobro za BiH morali su odavno krenuti u taj proces, a prijatelji iz Sarajeva su napravili grešku kad su krenuli prozivati eksperta Vjekoslava Bevandu, da on blokira sve, a koji je za godinu dana napisao 30 intervencija prema institucijama vijeća ministara, da se sazivaju sjednice kako bi se raspravljalo o proračunu, a ako nije bilo reakcija godinu dana, onda vam je sve jasno.

Čović je istaknuo kako je HDZ BiH u četvrtak predao svoje liste za Opće izbore 2022.

“HDZ-u to nije problem”

“HDZ je jučer predao sve dokumente za izbore, prijavili smo se za sve razine vlasti i to je predana cjelovita dokumentacija, 11.800 potpisa koje smo dali da pošaljemo poruku da HDZ-u to nije problem za izbore, čime smo ispunili sve preduvjete, a mislim da će i ostale stranke HNS-a to završiti danas tijekom dana”, naglasio je Čović.

Kako je objasnio, kampanja će se odvijati u tri vremenske cjeline, a prva je bi obilaskom preostalih općina i gradova ubrzo trebala završiti.

“Jasno je da su osnovne teme bili aktualni politički trenutak, aktivnosti provedbenih strategija HDZ BiH za izbore i sami izbori. Na terenu smo obišli svaku županijsku organizaciju, a na Središnjem odboru smo usvojili strategiju HDZ BiH za sljedećih 8 godina, koja je osnova za izborni ciklus koji je pred nama. Imenovali smo i provedbeni izborni stožer stranke na središnjoj razini i imamo čitavu infrastrukturu vertikalno spremnu za izbore”, pojasnio je pa nastavio:

“Imat ćemo rezultat sličan onome od prije četiri godine, što je tada bio jedan od najboljih u povijesti. Što će nam to značiti za Dom naroda, Predsjedništvo itd., to ćemo tek vidjeti”.

Plenković ili Milanović

Čović je ponovio svoj stav prema SIP-u te naglasio kako je HNS iznio vrlo jasan stav o zakonitosti i nezakonitosti izbora.

”Ne pratim što radi SIP. Imamo stav da je on nelegalan i nelegitiman. Ne smiju davati jednu nelegalnost na drugu. Pročitao sam inicijativu gdje SIP traži da institucije koje imaju viška uposlenih daju njima te ljude da im pomognu u radu. Traže da netko drugi sudjeluje u radu SIP-a! To je brutalno kršenje izbornog procesa”, naglasio je.

Najavio je čelnik HDZ-a BiH i otvaranje prometnice Stolac-Neum za srpanj-kolovoz ove godine te spajanje s Pelješkim mostom i puštanje prometa.

Sjednica Predsjedništva HDZ-a BiH u Mostaru  - Čović: HDZ je predao liste za Opće izbore, očekujemo uspjeh

Foto: Bljesak.info / Sjednica Predsjedništva HDZ-a BiH u Mostaru

Čović je naglasio kako su za Hrvate u BiH presudnu ulogu preuzeli hrvatski premijer Andrej Plenković te predsjednik Zoran Milanović.

“Bila bi greška da predstavnici politike Hrvatskog naroda biraju da se opredijele između Plenkovića i Milanovića. Ja bih imao interes kao predsjednik HDZ-a BiH povezati se s predsjednikom HDZ-a RH, ali mi imamo 12 stranaka HNS-a koje su se dogovorile da idu zajedno na izbore, da predlažu jednog kandidata za člana Predsjedništva BiH, da idu zajedno na izbore u RS… Tada kao predsjednik HNS-a moram voditi računa o svim elementarnim, uvažavajući sve što rade i Milanović i Plenković. Milanovićevo zalaganje odgovara Hrvatima u BiH, on je mobilizirao javnost u RH do zavidne mjere da osjećaju ovaj problem, a siguran sam da je i on, kao i gospodin Plenković, na sve destinacije diljem svijeta stavio izborni zakon legitimnog predstavljanja i jednakopravnosti da se o tome raspravlja. Naše opredjeljenje je da ne možemo utjecati na vanjsku politiku RH, a sve što dogovore o vanjskoj politici mi ćemo slijediti”.

Sjednica Predsjedništva HDZ-a BiH u Mostaru  - Čović: HDZ je predao liste za Opće izbore, očekujemo uspjeh

Foto: Bljesak.info / Sjednica Predsjedništva HDZ-a BiH u Mostaru

guest
29 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Gost
Gost
2 mjeseci prije

Sjete li se ovi iz Predsjedništva HDZ-a BiH pokojnog Miše Relote? Ode čovjek mlad od srca, a nije bilo korone tada.

Blanka
Blanka
Šta ti kažeš na ovo?  Gost
2 mjeseci prije

Ako im je ostao stagod duzan, dasta, sjete se.

Gost
Gost
Šta ti kažeš na ovo?  Blanka
2 mjeseci prije

Al’ baš čovjeka od 38 godina da srce opali.

Gost
Gost
Šta ti kažeš na ovo?  Blanka
2 mjeseci prije

A taman ih se bio riješio, dobio drugo radno mjesto. Pobjegao od njih i srce ga opali.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Gost
2 mjeseci prije

to se zove “samoubistvo srca iz zasjede”.

Nagib Uzbrdica
Nagib Uzbrdica
Šta ti kažeš na ovo?  Gost
2 mjeseci prije
Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Gost
2 mjeseci prije

Ako neki misle da je problem u Izbornom zakonu izmedzu Komsica i Covica ,ni slucajno,problem u Izborno zakonu je nebiranje legitimnih hrvatskih predstavnika.Stoga i kad bi se i promjenio Izborni zakon po tom principu smatram da se Covic ne bih trebao kandidirati,dosta je tog covjeka njegovih lazi i lazne klike oko njega.
Komsic jednako Covic,hocemo mlade ljude iskrene patriote a ne medzeda od 70.god.iz 100 sistema.

Gost
Gost
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
2 mjeseci prije

A kad će u zatvor? Nije dovoljno samo otići, treba i odgovarati za kriminal. “Onda bismo mogli svi krasti, ako je dozvoljeno”, rekao bi Milanović.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
2 mjeseci prije

evo recimo čakijaš zahiragić&buraz su mladi i perspektivni! ahaha, a tu su i genijalni skaka, mlinarevićka, forto, muzur, krreele marjanovič… haha >… hocemo mlade ljude iskrene patriote a ne medzeda od 70.god.iz 100 sistema.

Last edited 2 mjeseci prije by Anonimac
Blanka
Blanka
2 mjeseci prije

Kako sad opet informirati? Zar to godinama ne rade Pavijanenko i onaj eranistanac judbo zombi Radman? Jbt, vas trojica ne znate tko je ludji?
Ima Michel da misli da gleda na HTV onaj film “sam uu kuci”…

Netko od vas 3 debelo laze, zapravo vas tri lazete istovremeno k’o dobro ustiman orkestar. O boga molite da ostane status quo.

Andrijica
Andrijica
Šta ti kažeš na ovo?  Blanka
2 mjeseci prije

Sva tri lažu za desetoricu,cijela HDZ garnitura su lažovi
A zna se ko laže taj i k….
Po novom su se počeli prostituirat po briselu,ili su to uvijek radili???

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Andrijica
2 mjeseci prije

nove ćirilo-ublehe iz tih krrivvih uussta….
opet obmanjuje hrvate, nikad mu dosta.

Tako je
Tako je
2 mjeseci prije

Informirat ćemo ga mi, putem e-maila, o tvom i kriminalu ostalih HDZ-ovaca BiH.

Blanka
Blanka
Šta ti kažeš na ovo?  Tako je
2 mjeseci prije

Sreca da se Hrvatima sve vise dogadja evandjelje po Ivanu. Mnogi slijepci progledase. Naravno, adezejevim farizejima to nije po volji….

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Tako je
2 mjeseci prije
Kiseljak
Kiseljak
2 mjeseci prije

HA Ha jojjj šarno bi ga iste sekunde al dobar si ti takav takve Bake zedne prevede do Hacijende.

Andrijica
Andrijica
Šta ti kažeš na ovo?  Kiseljak
2 mjeseci prije

Hebi se i ti i tvoj bake,mi smo bez HDZ-ea još jači
Sad će te tek vidit kako musa dere jarca

Džafa
Džafa
Šta ti kažeš na ovo?  Andrijica
2 mjeseci prije

Tako je. Šanere i njihove ćumur partnere ćeramo u aut, nastupa Liga prvaka.

Žuti mravi
Žuti mravi
2 mjeseci prije

Ovo se samo jednom riječju može nazvati bez pala palamuđenja ulazite u izbore gdje se zna pobjednik na uštrb svoji zadnjica na štetu naroda IZDAJA

Blanka
Blanka
Šta ti kažeš na ovo?  Žuti mravi
2 mjeseci prije

I tako vec 20 godina.

Kortikosteroidac
Kortikosteroidac
2 mjeseci prije

Kakvi su ovo sad novi momenti? Čović kaže da će upoznati veleštovanog Michela sa pozicijom Hrvata? A ja sam cijelo vrijeme mislio da su ovi EU mutanti jako dobro upoznati sa situacijom jer su nam Hamdija i Kurkko Radman rekli da su ih baš njih dvojica upoznala sa situacijom na najjače.

Bosna u dimijama
Bosna u dimijama
2 mjeseci prije

Draganče 🙁 , Draganče 🙁 – imam šuhu da nam opet nešto muljaš 🙁 ! Pazi dobro – ako sad nešto zezneš – prodavaćeš svijeće i tespihe u Međugorju na pijaci – do kraja života 🙁 🙁 – pa se ti samo zezaj sa rajom 🙁 !

Anonimac.
Anonimac.
Šta ti kažeš na ovo?  Bosna u dimijama
2 mjeseci prije

Upravo to 😂😂😂

Bosna u dimijama
Bosna u dimijama
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac.
2 mjeseci prije

Ni po babu – ni po stričevima 😎 !

Dama
Dama
2 mjeseci prije

Borba za fotelje i plaće hebe se njih za obični narod

Džafa
Džafa
Šta ti kažeš na ovo?  Dama
2 mjeseci prije

Došlo vrijeme za izborne kazne, od birača. Hdz i sda lete u aut.

legitimni uzepe politiĆar
legitimni uzepe politiĆar
2 mjeseci prije

Ovaj uzepeovac robovlasnik Bosnjaka nikad vise nece sjediti u Predsjednistvu.
Sa ostalim se ne zamarajte.

Džafa
Džafa
Šta ti kažeš na ovo?  legitimni uzepe politiĆar
2 mjeseci prije

Ćumuraš ne lupetaj opet gluposti. Brini se u svom toru o ćumur aferama respiratora, diploma itd. Ima tu debelo ćumur breme, za teške metle.
Ali džaba vama skretati pozornost- slabo shvaćate, brzo zaboravljate.

Nisam kriv
Nisam kriv
2 mjeseci prije

Hebo ti Michel smrrdljivu maaterr, on je seronja na velikoj plaći kao i ti !!!