Published On: Pon, lis 11th, 2021

ČOVIĆ: Dvije izborne jedinice u FBiH sve rješavaju, bošnjačka strana želi zadržati ‘status quo‘

Predsjednik HNS-a BiH na današnjoj je konferenciji za medije izjavio kako bi se problematika reforme zbornog zakonodavstva u FBiH lako riješila kroz dvije izborne jedinice.

Ako želimo (legitiman izbor) članova Predsjedništva a uz to osigurati i da imamo klasičan građanski koncept, onda bi jednostavno dvije izborne jedinice u Federaciji sve riješile, rekao je danas u Mostaru predsjednik HNS-a BiH Dragan Čović.

Dodao je i kako “odmah možemo automatizmom, izuzev jedne presude suda u Strasbourgu, koja govori o prebivalištu i etničkom ograničenju, provesti sve presude koje opterećuju Izborni zakon BiH.

”Oni koji se plaše dogovora u Federaciji prijeteći novim podjelama, kud ćete većih podjela nego sad. Političkom Sarajevu odgovara da po pitanju Izbornog zakona ne bude promjena jer su uvjereni, a to i ne kriju, da će dočekati sljedeće izbore, da će izabrati, ne samo člana Predsjedništva, nego i Klub Hrvata. To je koncept ‘zadrži status quo i igrat ćemo se dalje’. Bez međunarodne zajednice ne može se naći rješenje ali osnovu posla moraju uradili domaći političari”, izjavio je Čović.

Kazao i kako ne vidi ništa korisno u najavi sankcija i da će se s njima pametno raditi i da bi one mogle donijeti još više problema.

Istaknuo je i kako svi traže neku mogućnost da profunkcionira i zakonodavna i izvršna vlast u FBiH.

Najavio je, pak, kako će se u srijedu sastati s čelnikom SDA Bakirom Izetbegovićem, uz opasku kako nema velikog iskoraka u dogovoru. Prokomentirao je i izjavu Milorada Dodika kako bi sjeo s njim i Bakirom Izetbegovićem bez međunarodnih dužnosnika.

“Netko bi volio pregovore voditi isključivo s međunarodnim dužnosnicima, netko bez njih. Međunarodni dužnosnici dobro razumiju situaciju. Netko tko danas vjeruje da netko u ovakvoj političkoj situaciji može napraviti temeljite izmjene ustava, ja takve pozivam da to učinimo odmah. U Ustavu će teško biti promijeniti i jedan mali zarez”, rekao je predsjednik HNS-a BiH te podsjetio kako je ranije pozvao da se naprave djelomične ustavne promjene i to vezane za izborni zakon.

“Odavno govorim da će u Ustavu biti teško promijeniti jedan mali zarez, a kamoli nešto više. Mi smo se prihvatili obveze, u dogovoru s partnerima kada smo potpisivali sporazum u Mostaru, da napravimo ograničene ili djelomične ustavne promjene koje su nužne da ono što dogovorimo za Izborni zakon bude ugrađeno. Ja sam govorio da se u izboru članova Predsjedništva BiH ona imenica ‘Bošnjak, Hrvat i Srbin’ transformira u pridjev u ‘bošnjački’, ‘hrvatski’ ili ‘srpski’”, rekao je Čović.

Sve drugo je, rekao je, transformiranje Bosne i Hercegovine za što je potrebna dvotrećinska većina i opći konsenzus kod svih naroda.

”Nama danas treba izbor tri člana Predsjedništva, legitimnih predstavnika, da uključimo sve presude sudova i legitiman izbor svih klubova u Dom naroda. Za to postoji jako puno rješenja. Ne postoji nikakav Fueleov model. Ako postoji neka vam ga netko da. Postoji priča i onda je to netko tako nazvao”, rekao je i dodao kako je na ”stolu pet, šest modela”.

”Vodili smo dugoročne razgovore i došlo se do nekih mogućih varijacija koje su odbačene i uvijek su odbacivana rješenje od jedne strane, iz Sarajeva. Ili one koja se predstavlja kao ljevica u bošnjačkom tijelu ili desnica. Svejedno tko je odbacivao”, naveo je Čović.

guest
81 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Boss
Boss
1 godina prije

Ovaj bi da ima svoju privatnu izbornu jedinicu. A gdje bi to bilo, od Ljubuskog do Gruda?

Phoenix
Phoenix
Šta ti kažeš na ovo?  Boss
1 godina prije

Svasta bi on, al nece da moze

Promatrač
Promatrač
Šta ti kažeš na ovo?  Phoenix
1 godina prije

I hoće, i može, i dobit će konačno Hrvatsku Teritorijalnu Izbornu Jedinicu! Pa ako vam se kmeči – kmečite!!!

Phoenix
Phoenix
Šta ti kažeš na ovo?  Promatrač
1 godina prije

Ti ces mu je dati?
Neobecavaj ono kaj nemozes ispuniti

Citat
Citat
Šta ti kažeš na ovo?  Phoenix
1 godina prije

U proteklih 30, a posebno u nekoliko zadnjih godina svi svjedocimo propasti muslimanskog pokušaja ostvarivanja potpune hegemonije nad BiH. Kada se razmotre sva desavanja u BiH u proslom periodu, muslimanski narod u BiH i njegovo vodstvo cinili su sulude poteze, donosili krive odluke i pravili ogromne greske koje su ključne za današnje događaje gdje ubrzano propadaju i na rubu su nestanka kao narod.

Oni odabiru Aliju Izetbegovića za predsjednika (a znali su dobro tko je i koje su njegove pogubne ideje)

Odbijaju Carrington-Cutileirov plan koji je predviđao unitarnu državu ali i podjelu prema etničkom principu (ovim planom su muslimani dobijali 44% BiH, tim planom su prije skoro 30. godina dobivali puno više nego što danas imaju).

Nakon što su izbili sukobi 1992. godine muslimansko vodstvo je potpuno nespremno te se moraju oslanjati na Hrvate i HVO koji ih spašava od potpuna sloma.

Alija Izetbegović odbija vojnu suradnju s hrvatskim snagama i time olakšava Srbima zauzimanje prostora u BiH. Srbi ih potpuno čiste iz ogromnog djela BiH (RS) i nabijaju na par postotaka teritorija oko većih gradova.

Nakon vojnog poraza protiv Srba, Alija umjesto suradnje odlučuje kako je pametno otvoriti novi sukob s jedinim saveznicima koje imaju – Hrvatima.

Nakon kraja ratnih sukoba umjesto fokusa na obnovu i stvarni povratak izbjeglica, političko vodstvo muslimana ne odustaje od ideje potpune dominacije iako su se u ratu uvijerili kako je to nemoguće. Troše milijarde nenamjenski u stvaranje statusa jedine žrtve rata u BiH. Umjesto suradnje s Hrvatima i Srbima oni nastavljaju otvoreni politički rat te 2000. godine uz pomoć MZ nasilno mijenjaju Daytonski sporazum.

Poslije vise od 25 godina fokusa samo na rat, zanemarivanjem ekonomije i održivog razvoja stvaraju katastrofalnu situaciju za vlastiti narod.

Politička klima u svijetu se promijenila, a bh muslimani su i dalje u ludom  stanju ignoriranja stvarnosti, njihovi ciljevi nisu odmakli ni metra od početka, a narod im je doslovce gladan. Na neki način vjeruju koliko god gluposti naprave uvijek će ih netko spašavati. Naravno Hrvati su ih spasili jednom na osnovu kredita od ranije koji su sad potrošili. Krađom humanitarne pomoći su izgubili povjerenje Svijeta. Deportiranjem islamista su izgubili povjerenje Arapa. Na sličan način su zahladili odnose sa Iranom. Zbližavanjem sa Erdoganom su izgubili povjerenje Amerikanaca itd.

Prevrtljivošću, sjedenjem ne na dvije nego valjda na desetak stolica, su se doveli do toga da baš nitko nema povjerenja u njih. Jednostavno s njima više nitko ne želi gubiti vrijeme, niti pregovarati. Tu se najbolje odmaknuti nek divljaju međusobno i baviti se svojim poslom.U međuvremenu su izgubili i tu demografiju u koju su se uzdali. Padaju vrlo brzo ispod milijun. Od trenutne situacije jedino je crnja budućnost. Kao reakciju na sve ovo, oni nosaju petokrake i pionirske kape po Sarajevu. Očekuju valjda da ce Tito uskrsnuti ili što li? Čak i ako bi evo Tito osobno došao, nešto sumnjam da bi Bakir dobro prošao. Zazivanje Tita je zapravo njihova intimna podsvijest da dobri (halal) Hrvati i Srbi preuzmu brigu o njima.

 Oni i dan danas ocekuju i nadaju se da ce vecina kafira odseliti (prestati biti politicki faktor) cime ce njima unitaristima (graDZanima) biti otvoren put ka begovatu.

I najnovija nihova katastrofalna politika, nakon što vide da sve ide u propast, umjesto da takijaju i glume da su normalni, oni zatežu do kraja sa Hrvatima i Srbima nadajući se tko zna čemu. Kad rezultat ovog najnovijeg blesaranja bude jos vece vlastito pojačano iseljavanje onda će se čuditi kako i zašto?

Narod koji je po projekcijama 90tih sada trebao imati 3 milijuna, u ovom desetljeću pada ispod milijun. Umjesto cijele BiH zbog koje su krenuli u rat, imaju četvrtinu (23%), a i to im je sada upitno. Napravili su sebi neprijatelje i od Hrvata i sada su potpuno okruženi neprijateljima. Mogao bih ovako nabrajati koliko hoćeš, ukratko jedino što imaju je nada da će im Amerikanci čudesno isporučiti samo njihovu islamsku državu na tacni.

Dakle, bi li se ti mijenjao s njima?

Zigica
Zigica
Šta ti kažeš na ovo?  Citat
1 godina prije

I sta bi kada si se probudio?

Covke
Covke
Šta ti kažeš na ovo?  Citat
1 godina prije

Ima ih 2 miliona i kusur, drže veće gradove u rukama i najveće javne firme, drze i glavni grad, potpuna kontrola nad vladom fbih, mogu bez hrvata sta god zele u vladi izglasati. Sa druge strane …

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Covke
1 godina prije

Tjesi se mujo.
Trenutno vas je oko 1,2 miliona.
Drzite najzagusljivije i najprljavije gradove u kojima cak ni vode nemate i koje smo vam ostavili.
Ne drzite ni jedan metar granice.
Nista ne mozete bez Hrvata i Srba. Sve je 1/3.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Promatrač
1 godina prije

ti kmecis o nikad ke dobiti necete pa kmevi papi u vatikanu ili ga dojkite srbima😉

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
1 godina prije

Prije će se odvojit RS i HB nego što ćete vi išta centralizirat!

Phoenix
Phoenix
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
1 godina prije

Aha, za 6 mjeseci

Risovčanin
Risovčanin
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
1 godina prije

Nećete ni vi đamahiriju , bahlija.

Zigica
Zigica
Šta ti kažeš na ovo?  Promatrač
1 godina prije

Zar nece treci?

Promatrač
Promatrač
Šta ti kažeš na ovo?  Boss
1 godina prije

Ne svoju nego Hrvatsku Teritorijalnu Izbornu Jedinicu. Ništa manje – ništa više!!!

ŠOKAC
ŠOKAC
Šta ti kažeš na ovo?  Promatrač
1 godina prije

U hrvatskoj da…U Bosni daju Bosanci iznad Jajca..

Risovčanin
Risovčanin
Šta ti kažeš na ovo?  ŠOKAC
1 godina prije

Obriši se oko tih čvalja kad ideš iz ćebife ,tukneš

Space
Space
1 godina prije

jedan čovjek jedan glas bi sve riješio….a te uzp ciljeve smo porazili 94,tako da….sviraš qurcu uzepejac

djuro
djuro
Šta ti kažeš na ovo?  Space
1 godina prije

Nije Čović kapitalac niti čovjek koji bi trebao voditi Hrvate ali ovo je dobro rekao. Ko ste vi i koga ste porazili, pitanje je sad. Ako nastupa ispred Muslimana neko te je slagao ili sam sebe lažeš jer vi ni jednu bitku niste dobili, i da nebi Hrvata i oluje, i danas bi bio u okruženju

Phoenix
Phoenix
Šta ti kažeš na ovo?  djuro
1 godina prije

Nijednu bitku!?
Vlasic, Bugojno, Vozuca, sanski Most,kljuc,Bos.Petrovac, ima toga jos…Vares, Travnik i najveca pobjeda; kodno ime Breza 94

Promatrač
Promatrač
Šta ti kažeš na ovo?  Phoenix
1 godina prije

I sve to je spalo na 23%!!!

Phoenix
Phoenix
Šta ti kažeš na ovo?  Promatrač
1 godina prije

Popelo se opet na 51%

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Phoenix
1 godina prije

U tvojim mokrim snovima glupče! Samo dokle vas podržavaju međunarodni idioti, a to se mijenja.

Phoenix
Phoenix
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
1 godina prije

U pravu si skutore, mi idemo na 100%

djuro
djuro
Šta ti kažeš na ovo?  Phoenix
1 godina prije

Vi 100% idete

većina
većina
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
1 godina prije

pa zamisli kakvi ste “vi” kad nas podržavaju međunarodni idioti,ma razumijem sve vase komplexe

djuro
djuro
Šta ti kažeš na ovo?  Phoenix
1 godina prije

Čime si mjerio, toplomjerom?

Phoenix
Phoenix
Šta ti kažeš na ovo?  djuro
1 godina prije

Na licu mjesta

ŠOKAC
ŠOKAC
Šta ti kažeš na ovo?  djuro
1 godina prije

Oluja je DOGOVOR MILOSEVIC TUDJMAN O PODJELI bosne..KARADJORDJEVO..Da Bošnjaci ne poslusase Alju ne bi bilo JUGOZAPADNE Bosne a HDZ hrvacka do Zagreba…ne seri Skutore da ti je sakriti savezništvo sa CETALJIMA…ma moj DUDEK krivoglavi da si eroj da nije bilo dogovora…Karadjordjeva…

djuro
djuro
Šta ti kažeš na ovo?  ŠOKAC
1 godina prije

Vi nas tjerate u savez, mi smo se suprotstavili Srbima kad ste vi kalkulirali, zbog vašeg karaktera, Srbi nas više cijene

ŠOKAC
ŠOKAC
Šta ti kažeš na ovo?  djuro
1 godina prije

Svakako i očekuju da se oglasi Katolički Mevludin MAKAR pucnjima po fasadi ambasade SAD

Promatrač
Promatrač
Šta ti kažeš na ovo?  Space
1 godina prije

Vi sprovodite “jedan čovjek jedan glas” u svojoj izbornoj jedinici kakogod se ona zvala!!!

Zoki
Zoki
Šta ti kažeš na ovo?  Space
1 godina prije

Specijalac, jedna većinski hrvatska izborna jedinica, a druga većinski muslimanska izborna jedinica s građanskim principima jedan čovjek, jedan glas rješava sve. Unitarnu R BiH kao i unitarne velikomuslimanske islamofašističke ciljeve smo porazili 94. godine, kada je od HRHB i od preostalog muslimanskog djelića R BiH stvorena muslimansko-hrvatska federacija, kasnije nazvana F BiH.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Zoki
1 godina prije

halo kockaste kamene glupe glave da vam nije bilo hrvatske protjerali bi vas do irana za 24 sata.picke klerofasisticke

Zoki
Zoki
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
1 godina prije

Ćuj!

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
1 godina prije

Niste hrvate uspijeli protjerat ni gdje ih je 5 puta manje bilo, kako misliš da bi vam to uspjelo južnije? Mislim pokušali ste pa ste završili u alahovom bordelu.

Phoenix
Phoenix
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
1 godina prije

Nismo vas mogli stici koliko ste brzo bjezali na brda kod cetnika

djuro
djuro
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
1 godina prije

Da nije bilo kockastih kamenih glava, nebi bilo Hrvatske

Boss
Boss
1 godina prije

Ako ti se ne svidja status quo, onda predlozi kompromisno rjesenje, a ne nekakav ultimatum. Kompromis znaci da negdje moras i da udovoljis zahtjevu druge strane.

Promatrač
Promatrač
Šta ti kažeš na ovo?  Boss
1 godina prije

Popuštanja nema!
Ovo je i premalo gledajući realnu sliku u zadnjih 25 godina, a posebno gledajući godine komšićizma!!!

ŠOKAC
ŠOKAC
Šta ti kažeš na ovo?  Promatrač
1 godina prije

Traži od CETALJA u genocidnoj RS koja je zajedničko Srpskohrvatsko djelo..ono sto je hrvatsko…posaljes ćirila kod Dode i Predsjednik Komsic opet..ponosice se generacije Hrvata Komsicima.siberima.vikicima.arandjelovicima islam..

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Boss
1 godina prije

Nema udovoljovanja ni u čemu nikad više!

Boss
Boss
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
1 godina prije

Ali on nije u poziciji da moze davati ultimatume. Nema taj kapacitet.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Boss
1 godina prije

Ima odnedavno odkad su vas isilovce svi odkantali. Živ bio pa vidio šta će bit naredne godine.

ŠOKAC
ŠOKAC
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
1 godina prije

Jednom je sa vama rijeseno

djuro
djuro
Šta ti kažeš na ovo?  ŠOKAC
1 godina prije

?

Zoki
Zoki
Šta ti kažeš na ovo?  Boss
1 godina prije

Kako bi po tebi trebao izgledati kompromis između dviju suprotnosti kao što su: pod 1. mogu izabrati svog člana Predsjedništva, pod 2. ne mogu izabrati svog člana Predsjedništva? Gukni!

Boss
Boss
Šta ti kažeš na ovo?  Zoki
1 godina prije

Ne znam kako bi trebao izgledati. Ali rezultat kompromisa je da nijedna strana nece dobiti sve, ali dobit ce nesto. Nemoj gledati zahtjeve samo jedne strane. To nisu pregovori.

Boss
Boss
Šta ti kažeš na ovo?  Boss
1 godina prije

Na primjer, mozda je u redu da se izbor u predsjednistvo promijeni tako da nekako matematicki Hrvati biraju jednog clana. Po meni to se nemoze demokratski, ali mozda Bosnjacka strana moze popustiti, ako zauzvrat dobije nesto, recimo da jedna politicka stranka nije u stanju da blokira entitet. Ovo je samo hipoteticki, ali to je sustina politike i pregovora.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Boss
1 godina prije

Pusti ti suštinsku politiku pregovora! Gdje suštinska politika pregovora bila do sada?

djuro
djuro
Šta ti kažeš na ovo?  Boss
1 godina prije

Kada će tvoj mali mozak shvatiti da ste vi zaslužni što Hrvati imaju jednu stranku

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Boss
1 godina prije

Svi pregovori su, pod pritiskom međunarodnog odpada, išli na štetu hrvatima od 95. pa do sad. Nema pristajanja ni na što! Zovi to kako hoćeš.

Boss
Boss
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
1 godina prije

Da, ali da bi tako prijetio ultimatumima moras imati taj kapacitet. Covicev realni domet je od Ljubuskog do Gruda. Petniji politicar pregovara bolje, i dobije vise.

djuro
djuro
Šta ti kažeš na ovo?  Boss
1 godina prije

Ne pričamo o Čoviću već o Hrvatima, a Hrvati imaju snagu i kapacitet

većina
većina
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
1 godina prije

međunarodni otpad zna da ste otpad otpada zato ti je to…

Zoki
Zoki
Šta ti kažeš na ovo?  Boss
1 godina prije

Ja nisam vidio čudnijih ljudi od vas musliman. Ovdje mi politiziraš o nekakvom kompromisu, a kada ti se postavi direktno pitanje kako bi trebao izgledati kompromis, tada kažeš da ne znaš. Naravno da ne znaš kada u takvim krajnostima ne može biti kompromisa. Ili možeš izabrati svog predstavnika ili ne možeš izabrati svog predstavnika. Kompromis je nekakvo srednje rješenje koje u ovom slučaju jednostavno nije moguće.

Phoenix
Phoenix
Šta ti kažeš na ovo?  Zoki
1 godina prije

Demokracija! Koliko glasova toliki komad kolaca!
Problem je sto su vama kockastim Oci vece od Zeludca

Zoki
Zoki
Šta ti kažeš na ovo?  Phoenix
1 godina prije

Turkoglavi, najprije nauči što je demokracija, kao i osnove Ustava u kojeg se kuneš, pa mi onda dođi prosipati svoje ustaljene šuplje fraze.
Biranje i nametanje svog izbora drugima, nije demokracija nego najcrnji oblik fašizma. Inače za tvoju informaciju Parlament F BiH i BiH upravo funkcionira na takvim principima koje navodiš. Koliko glasova, toliko vlasti. Međutim, ovdje je riječ o DN i Predsjedništvu gdje važe etnički principi. O njima pričamo.

ŠOKAC
ŠOKAC
Šta ti kažeš na ovo?  Zoki
1 godina prije

Pa ti si ZAISTA idiot

većina
većina
Šta ti kažeš na ovo?  Zoki
1 godina prije

i šta bi ti sad šako jada…da te se nešto pita bezbeli,ma treba vas obespraviti totalno,istjerati iz drzavnih institucija da vidite sta je fasizam marvo zadojena……ali nismo mi ni uzp-ovci nit genocidasi,nije nam u prirodi sve to sto je vama

Zoki
Zoki
Šta ti kažeš na ovo?  većina
1 godina prije

Turčine, samo laješ i režiš kao pudlica. Pokušaj to provesti u djelo čime ovdje prijetiš, marvo po-tur-če-na, pa da vas strpamo u Muslimansko ostrvo ograđeno visokim zidom i žilet žicom.

djuro
djuro
Šta ti kažeš na ovo?  Phoenix
1 godina prije

Nama je veličina obrnuto proporcionalna snazi

ŠOKAC
ŠOKAC
Šta ti kažeš na ovo?  Zoki
1 godina prije

Kompromis je GRADJANSKA Bosna jer svetosavski srpski teroristi kao i katolički nemaju prava da egzistiraju u Bosni…ma ima da vas nema..o čemu ti nalaze laprdas..o legalizaciju vašeg fasizma srpskog i HRVATSKOG….kompromisa oko egzistencije Bosni genocidne tvorevine nema ba…

Zoki
Zoki
Šta ti kažeš na ovo?  ŠOKAC
1 godina prije

Miran Turčine, ni jedne više. Jasno?!

većina
većina
Šta ti kažeš na ovo?  Zoki
1 godina prije

haj ti onda kući…u maticu

Promatrač
Promatrač
1 godina prije

Ideja o dvije izborne jedinice u Federaciji je konačno stigla iz g.u.z.i.c.e
u glavu gosp. Čovića. Dakle, Hrvatska Teritorijalna Izborna Jedinica –
HR Herceg-zemlja!!!

Phoenix
Phoenix
Šta ti kažeš na ovo?  Promatrač
1 godina prije

Najmanje

Zigica
Zigica
Šta ti kažeš na ovo?  Promatrač
1 godina prije

Eto treceg iza coska, sace !

GraDZanin.
GraDZanin.
1 godina prije

Ovaj bivsi direktor Sokola kojem su Bosnjaci iz konc logora radili kao robovi moze samo mastati o tome.

Mornar
Mornar
Šta ti kažeš na ovo?  GraDZanin.
1 godina prije

Ja mastam da jednoj u dimijama uljepsam dan.

Coment
Coment
1 godina prije

Zašto toliko mrzite Bošnjake, Čoviću, i nećete da živite s njima? Pa išao si u školu s njima, odrastao s njima. Sve je to naš narod, naši ljudi. Doveo si hrvatski narod do toga da ide u Njemačku, da mu prvi susjed bude nekakav Pakistanac, Afganistanac. I s njima će Hrvat da živi u tuđini, daleko od doma, jer ti i takvi tvrdite da nema života s Bošnjacima. Srami se!

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Coment
1 godina prije

Nema života sa vama lojavim turcima

Coment
Coment
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
1 godina prije

Ja sam Hrvat iz Bosne, majmune.

AC/DC
AC/DC
Šta ti kažeš na ovo?  Coment
1 godina prije

Ti si jedan komad ne informirane budale ,
ma kojem god narodu pripadao!!!

Coment
Coment
Šta ti kažeš na ovo?  AC/DC
1 godina prije

“Neinformiran” je jedna riječ.

AC/DC
AC/DC
Šta ti kažeš na ovo?  Coment
1 godina prije

Gramatička greška na tvoju žalost ne mjenja kontekst izrečenog!

djuro
djuro
Šta ti kažeš na ovo?  Coment
1 godina prije

U Švedskoj je bolje nego u Njemačkoj?

djuro
djuro
Šta ti kažeš na ovo?  Coment
1 godina prije

Ni ti ne možeš razumjeti da muslimanska politika drži Dragana na vrhu, ne razumijem da Hrvat iz Bosne, muslimane naziva bošnjacima

Coment
Coment
Šta ti kažeš na ovo?  djuro
1 godina prije

Bošnjaci su, ne znam da li su svi muslimani.

djuro
djuro
Šta ti kažeš na ovo?  Coment
1 godina prije

Jesi li ti Bošnjak

AC/DC
AC/DC
Šta ti kažeš na ovo?  djuro
1 godina prije

Ne,
On Groođžanin!

ŠOKAC
ŠOKAC
Šta ti kažeš na ovo?  djuro
1 godina prije

Za muslimana iz Bosne je isto djuro ili gjuro