Utorak, 25 lipnja, 2024

Čović će biti više naš član Predsjedništva BiH nego Ivanić

Must Read

Vlast Republike Srpske koju predvodi Milorad Dodik ne priznaje Mladena Ivanića koji je osvojio 317.799 glasova za predsjedavajućeg Predsjedništva BiH i srpskog člana, već je to za čelnika SNSD-a Dragan Čović, piše novinska agencija Patria.

Da je tako, Dodik je potvrdio i javno pred kamerama RTRS-a.

– Dragan Čović će više biti član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske nego Mladen Ivanić, poručio je predsjednik RS-a.

Čović nije reagirao na ovu Dodikovu izjavu, pa se Patria pita prihvaća li to on prešutno ulogu koju mu je čelnik SNSD-a dodijelio, te dodaje kako Čović time samo potvrđuje još jednom kako je njegova i Dodikova veza najčvršća, i politička i interesna i privatna, koja postoji u BiH.

Svojom nazočnosti na svečanosti obilježavanja Dana Republike Srpske 9. siječnja u Banja Luci, gdje je dobio počasno mjesto u prvom redu Čović je dodatno dao još jedan čvrst argument svim političkim analitičarima koji tvrde kako je ovaj dvojac dogovorio definitivnu podjelu države Bosne i Hercegovine, a u toj priči i Dodikovo nedvojbeno opredijeljenje da podrži Čovića u planu za stvaranje trećeg entiteta, piše Patria.

I ne smeta Čoviću što je puštana „Bože pravde“, i što su tu „četiri S“ koji su bili izgovor za protjerivanje i ubijanje i pripadnika njegovog hrvatskog naroda. Koga je to više briga za njih? Čovića zasigurno nije jer je pljeskao održanim govorima u kojima se veličala Republika Srpska a država Bosna i Hercegovina negirala.

Ja tebi mjesto u Vladi RS, ti meni u Vladi FBiH. I polako i jedan i drugi ispunjavaju svoje političke ciljeve, ali i obećanja međusobno dana. U sljedećem razdoblju na sceni će, čak i kada se formira državna izvršna vlast, nastupiti koordinirane blokade koje će vještački stvarati Čović i Dodik, dodaje Patria i ističe kako će Čović zbog Dodika i obećanja kako će dobiti jedno ministarsko mjesto u Vladi FBiH biti u stanju rasturiti kompletnu federalnu vlast.

I naravno to mu odgovara. Sve te rušilačke metode, koje se primjenjuju „u rukavicama“ vode samo ka jednom. Stvaranju famoznog trećeg entiteta, i definitivnoj podjeli zemlje. Čovićev boravak u Banja Luci pečat je na „vječno“ prijateljstvo s Dodikom. Pitanje je imaju li u svojim planovima i „bošnjačkog“ partnera?, pita se Patria.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Razveo se Mate Rimac

Mate Rimac i Katarina Lovrić razveli su se nakon tri godine braka, doznaje Index. Informaciju je za Index potvrdilo nekoliko...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -