Published On: Sub, sij 10th, 2015

TKO O ČEMU IZETBEGOVIĆ O SPREMNOSTI NA REFORME: Koalicijski partneri neće još dugo pratiti Dodika

Bošnjački član Predsjedništva BiH, Bakir Izetbegović vjeruje kako su realna očekivanja da će nova europska inicijativa pomaknuti stvari s mrtve točke u Bosni i Hercegovini. U razgovoru za današnji „Večernji list” Izetbegović ističe kako optimizam temelji na spremnosti unutar BiH da se ostvari napredak, ali i na činjenici da je danas prisutan „elastičniji pristup Europske unije”.

Komentirajući protivljenje Milorada Dodika nacrtu izjave o proeuropskim reformama koju je utvrdilo Predsjedništvo BiH, Izetbegović kaže kako predsjednik Republike Srpske „nastavlja sa iracionalnom politikom koja nas je dovela do ovakvog zastoja, a njega i SNSD do gubitka pozicije na državnoj razini”.

– Ne vjerujem da će ga koalicijski partneri još dugo pratiti u štetnom, konfliktnom odnosu koji će ga neumitno sukobiti s EU. Nespremnost da se prihvate, odnosno reafirmiraju, odavno prihvaćena načela Dodika će staviti u veoma neugodnu poziciju u odnosu na međunarodni faktor. Dodik će se uvjeriti da ne može bez države BiH, bez EU, bez kredita MMF – kazao je Izetbegović.

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare