Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024

Cilj nam je svaki dan udvostručiti broj osoba koje se registriraju

Must Read

SARAJEVO – Emir Suljagić, predsjednik Koordinacijskog tima Građanske inicijative “Glasovat ću za Srebrenicu”, odnosno kampanje za lokalne izbore u Srebrenici, ocjenjuje kako su do danas stvorili organizaciju kakva nije postojala prije sedam dana i dodaje kako aktivisti svakodnevno rade u Tuzlanskoj i u Sarajevskoj županiji. 
U tom je svjetlu Suljagić je izrazio očekivanje da od ovoga tjedna broj ljudi koji se na dnevnoj osnovi registriraju bude udvostručen. Također je izrazio očekivanje da županijske, entitetske i državne vlasti uklone administrativne prepreke u tom procesu registracije budući da je spomenuta Građanska inicijativa dobila uvjeravanja da će to biti učinjeno. Ćamil Duraković, neovisni kandidat za načelnika Općine Srebrenica, istaknuo je kako je njegova kandidatura građanska inicijativa, odnosno inicijativa civilnog društva. – Nakon što sam predao kandidaturu, uslijedile su mnogobrojne reakcije, poslali smo dopise u SDA, SDP, SBiH i SBB BiH i zasad imamo službenu potporu SDP-a, SDA i SBiH, a očekujemo sastanak s liderom SBB-a Fahrudinom Radončićem, navodi Duraković i dodaje kako je fokus kampanje da se građani registriraju za lokalne izbore u Srebrenici te da se paralelno s tim izrađuje program koji će se zvati “Srebrenica 2020.”. Kako je pojasnio, radi se o programu dugoročnog karaktera koji će uskoro biti predstavljen udruženjima žrtava, organizacijama civilnog društva i svim političkim opcijama s kojima će nastojati postići sporazum na kojem će bazirati svoj budući rad. Duraković je, također, kazao kako su glavne teze programa osiguranje egzistencije ljudima u Srebrenici i stvaranje ambijenta i uvjeta u kojima mogu oni živjeti od svog rada. Drugim riječima, cilj je imati što manje jednokratnih i improviziranih donacija kojima se pravi sirotinja od tih ljudi, a što više otvaranja novih radnih mjesta.
Podsjetimo, tijekom prošlotjednog sastanka premijera Federacije BiH Nermina Nikšića i federalnog ministra obrazovanja i znanosti Damira Mašića s neovisnim kandidatom za načelnika Srebrenice Ćamilom Durakovićem i koordinatorom kampanje “Glasovat ću za Srebrenicu” Emirom Suljagićem istaknuta je opredijeljenost Vlade Federacije BiH da poduzme sve što je u njezinoj nadležnosti u pogledu financijske i druge pomoći u okviru priprema za lokalne izbore u Srebrenici.
Tijekom sastanka je osobito naglašeno da je Vlada FBiH jedino državno tijelo koje je i materijalno izrazilo potporu, donijevši odluku da se u te svrhe iz proračunskih sredstava Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica osigura 40.000 maraka, a ta je potpora potvrđena i odlukom Vlade FBiH o ostvarivanju prava po osnovi nezaposlenosti povratnika iz FBiH u RS. Također je ocijenjeno kako je za iduće aktivnosti u okviru priprema lokalnih izbora u Srebrenici značajno da i županijske vlade donesu odgovarajuće odluke o ostvarivanju istih prava povratnika u Srebrenicu.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Crook likely decided the presidential election. But not in the way he intended…

On the German portal FOKUS, psychologist and professor Dr. Florian Becker analyzes events in the USA: Dramatic Incident In the USA,...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -