Subota, 15 lipnja, 2024

ČESTITAMO: Lijepa Kladušanka ponovo izabrana u Predstavnički dom države Iowa

Must Read

Anesa Kajtazović, 26-godišnja Kladušanka, rođena je u Bihaću i prije odlaska u SAD živjela je u Šumatcu kod Velike Kladuše. Kada je imala 10 godina, zajedno sa svojom sestrom i roditeljima, Hazimom i Hadžirom, Anesa je otišla u izbjeglički centar Gašinci u Hrvatskoj, gdje je provela jednu godinu. 

Nakon toga, krenula je put Amerike, gdje danas živi. Prije nego je postala punoljetna, ova Krajiškinja dobila je američko državljanstvo i počela političku karijeru.

U toku studiranja na Univerzitetu Sjeverna Iowa, Anesa je počela volontirati u kampanjama demokrata u toj saveznoj državi. Nakon nazvršetka studija radila je u hipotekarnoj kući GMAC i bila članica Razvojnog odbora grada Waterlooa u kojem živi.

Nakon toga, kandidrala se za predstavnicu u Predstavničkom domu države Iowa u koji je i ušla na izborima 2010. godine.

Na jučer održanim izborima u SAD-u, Anesa je ponovo dobila povjerenje građana Distrikta 61 te je ponovo izabrana na mjesto koje je obnašala u posljednje dvije godine. Ovaj put pobijedila je republikansku kandidatkinju Lyn Tackett. Bosanka je dobila 5.006 glasova (65 posto), dok je njena protivkandidatkinja dobila 2.643 glasa (35 posto).

Treba napomenuti da je Anesa u svojoj kampanji koristila žutu i plavu boju na plakatima i ostalim promotivnim materijalima jer su to, kako je rekla, boje koje se nalaze na zastavi njene zemlje.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

NATO osniva misiju koja će pomoći i osposobljavati Ukrajinu

Ministri obrane NATO-a sastat će se danas u Bruxellesu na drugom danu razgovora o formaliziranju potpore transatlantskog saveza Ukrajini. Zemlje...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -