Nedjelja, 16 lipnja, 2024

BAKIR GA NIJE VOLIO: Zašto Izetbegović već jednom ne osudi napade na imama Beganovića?

Must Read

Bakir Izetbegović, veliki “patriota” BIH čiji je otac svojedobno od službenog Teherana tražio dozvolu da u Izraelu BIH otvori veleposlanstvo, (toliko o suverenosti BIH) osudio je nedavni pretres Klixa. Bakir Izetbegović osudio je onomad verbalni napad na predsjednicu Udruženja “Žena – žrtva rata” Bakiru Hasečić. Izetbegović je kaže Google osudio ‘rasističke izjave i prijetnje Dodika’ a isto tako Izetbegović  je osudio nasilje nad Morsijevim pristalicama u Kairu, dakle i međunarodne osude čovjek šalje. Svašta nešto je Bakir osudio, pa tako  i Nikolićeve izjave, Josipovićeve izjave o položaju Hrvata u BIH i njihovim pravima. Članovi predsjedništva, i predsjednici država često tako djeluju kao stabilizirajući faktori koji prosuđuju i osuđuju neprirodne pojave u društvu.

Samo nikako evo, već nakon trećeg pokušaja ubojstva imama Beganovića kojeg radikalni islamisti pokušavaju ubiti jer je upozorio na regrutaciju mladića iz Cazinske krajine i njihovo sprovođenje u Istočne zemlje, Bakir Izetbegović, stabilizirajući faktor u Bošnjaka , koji sudi i osuđuje sve živo, nikako da osudi. Boji li se Bakir IS-a? Je li on dobar s njima? Je li njemu ok što mlade Bošnjake iz Bosne šalju u ralje islamističkih ratova? Zašto to ne osudi? I treba li Beganović biti mrtav pa da tek onda Bakir sastavi tefter, kada bude kasno i kada Beganovićeva glava padne kao upozorenje svim drugim imamima u BIH koji se suprotstave ISIS-u ? Druže predsjedničke reaguj bolan…

 

Selvedin ef. Beganović, imam u džematu Trnovi, općina Velika Kladuša, napadnut je sinoć oko 18 sati kod imamske kuće od strane nepoznatog napadača koji ga je udario prvo tupim predmetom, a onda zarezao nožem na dva mjesta. Napad se dogodio u trenutku kada je efendija Beganović pošao dati psu vode prije ulaska u džamiju.

 Ponovo napadnut imam Beganović: Nož mu prošao pored srca!

Kako saznaje Avaz, nepoznati napadač udario ga je s leđa tvrdim predmetom u glavu, a nakon što je iznenađeni imam pao na zemlju pokušao ga je ubosti nožem u prsa i vrat. Napadač se udaljio, a ozlijeđeni imam je, pozvao policiju. Beganović je u predjelu srca zadobio udarac nožem koji, na sreću, nije bi dubok, te ranu na vratu.
Ozlijeđeni imam je kolima hitne pomoći Doma zdravlja u Velikoj Kladuši prevezen do Kantonalne bolnice (KB)„Dr. Irfan Ljubijankić“ u Bihaću gdje pregledan na Odjelu kirurgije, ali je nakon toga na vlastiti zahtjev pušten kući. Sarajevski list saznaje da je veoma uznemiren i u teškom psihičkom stanju. Međutim, prema neslužbenim informacijama, napadnuti imam je vidio napadača koji nije bio maskiran.

Ovo je treći napad na Beganovića u posljednjih 25 dana. Dana 8. prosinca, također, u večernjim satima nepoznata maskirana osoba napalo je nožem trnovskog imama i nanijelo mu teže tjelesne ozlijede u predjelu ramena i ruke. Potom je 13. prosinca napadnut u predulazu džamije također od nepoznate maskirane osobe i tom prilikom zadobio lakše tjelesne ozljede, ali pri tome veći broj udaraca po cijelom tijelu.

Selvedin ef. Beganović je nakon prvog napada 8. prosinca u više izjava medijima kazao kako nikoga ne optužuje i ne upire prstom. Učinio je isto i nakon drugog napada.

– Nemojmo biti tužitelji, jer ćemo na Sudnjem danu biti optuženi! Nemojmo biti suci, jer će nam biti suđeno – izjavio je Beganović naglasivši kako je “slutnja gora od ubojstva“.

Kladuška policija i dalje intenzivno radi na sva tri slučaja napada na trnovskog imama. Sumnja se da je riječ o istom napadaču čiji identitet još uvijek nije otkriven. Indicije i osnovi sumnje upućuju da napadač, odnosno napadači, žive u blizini.

Mediji su ranije nagađali kako je imam Beganović na meti napada selefija zbog protivljenja odlasku mladića iz bihaćke krajine u džihad.

- Advertisement -

1 COMMENT

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Politico: EU htjela uvesti sankcije na ruski plin. Nikad nećete pogoditi koja zemlja je blokirala tu odluku

Zemlje Europske unije se jučer nisu uspjele dogovoriti o novim sankcijama protiv unosnog ruskog sektora ukapljenog prirodnog plina, navodi...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -