Utorak, 21 svibnja, 2024

Carla del Ponte: Kemijsko oružje vjerovatno koristili pobunjenici

Must Read

DAMASK-Sumnje da su kemijsko oružje koristili sirijski pobunjenici, a ne vojnici Bašara al-Asada potvrdila je i Carla del Ponte.

Carla del Ponte, članica UN-ovog odbora za Siriju rekla je za švicarsku televiziju kako postoje snažne sumnje da su kemijsko oružje koristili sirijski pobunjenici, a ne vojnici Bašara al-Asada.Ipak, dodaje kako je potrebna daljnja istraga jer konkretni dokazi još nisu nađeni, prenosi agencija AINA.

Glasnogovornik pobunjeničke vojske poriče korištenje živčanog plina, baš kao i predstavnici Asadovih snaga.

Pokaže li se točnom ova tvrdnja Carle del Ponte, moglo bi doći do zaokreta Zapada prema situaciji u Siriji, budući da, otkako se Asada optužilo za korištenje kemijskog oružja, SAD razmatra mogućnost intervencije.

“U svakom slučaju, mi nemamo mehanizme kojima bismo lansirali ovakvo oružje, trebali bismo posjedovati rakete koje će nositi kemijske bojeve glave, a mi nemamo te mogućnosti. Što je još bitnije, mi ne težimo kemijskom oružju jer je naša borba protiv režima zapravo borba za slobodnu demokratsku državu koja će biti priznata svim međunarodnim ugovorima, a kemijsko i biološko ratovanje su nešto što je zabranjeno u međunarodnoj zajednici ‘, rekao je glasnogovornik sirijskih pobunjenika Louay Almokdad, prenosi Dnevnik.hr.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Francuska protiv saveznika, podržala sud u Haagu protiv Netanyahua

Francuska podržava Međunarodni kazneni sud (ICC) i ‘borbu protiv nekažnjivosti’, priopćilo je francusko ministarstvo vanjskih poslova nakon što je...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -