Published On: Sub, lip 29th, 2019

BURA U SPLITU Objavljen mail zbog kojeg se Poljud trese prethodna dva dana

Kao grom iz vedra neba jučer je stigla vijest da Krešimir Gojun više nije voditelj Akademije Luka Kaliterna.

Dojučerašnji prvi čovjek omladinske škole Hajduka dobio je izvanredni otkaz zbog, kako su naveli na web stranici Hajduka, osobito teške povrede ugovora, prenosi Slobodna Dalmacija.

Podsjetimo, Gojun je optužio Sašu Bjelanovića da je od njega tražio da se pomogne Šibeniku da izbori direktan plasman u viši rang natjecanja. Drugim riječima, navodno je traženo da druga momčad Hajduka, koja se natječe u Drugoj HNL, pusti utakmicu Šibeniku kako bi izborili plasman u PrvuHNL.

Uprava i Nadzorni odbor Bijelih odlučili su nakon izvida koje je obavio NO uručiti otkaz Gojunu jer, kako su zaključili, nije bilo navedenih nepravilnosti.

Slijedom događaja, Slobodna Dalmacija odlučila je ispitati cijelu situaciju i došla u posjed maila kojim se Krešimir Gojun očitovao Upravi i Nadzornom odboru.

Gojun na početku svog maila naznačuje da poruku šalje kao očitovanje s obzirom da je ranije toga dana odbio potpisati izjavu koju su mu na potpis dali Predsjednik uprave Hajduka Marin Brbić i sportski direktor Saša Bjelanović.

Nadalje, Gojun piše da ga je Bjelanović pozvao u svoj ured u kojem su ga dočekali koordinator skautske službe Mario Brkljača i sam Bjelanović. Bjelanović je, tvrdi Gojun, razgovor zapodjenuo u smjeru da bi bilo dobro da Hajduk pomogne Šibeniku da izbori direktan plasman u Prvu HNL na način da se najbolji igrači, oni koji treniraju s prvom močadi, poštede u utakmici koja se igrala 5. svibnja.

Gojun je to, kaže, kategorički odbio jer se kosi sa svim njegovim principima i načelima zbog kojih je u startu i prihvatio posao u Hajduku i jer smatra da bi takvim postupkom bilo kompromitirano sve ono što Hajduk predstavlja navijačima i općenito ljudima u državi.

Ovdje možete pročitati opširnije o temi i pogledati kako je izgledao Gojunov mail.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare