Subota, 22 lipnja, 2024

BUDIMIROV ČOVJEK NE STAJE: Najviše lažnih zapovjednika u Posušju

Must Read

SARAJEVO – Što se Živko Budimir protiv njega navodno više bori on je to moćniji i ljući. Prije par dana iz Posušja je u Sarajstan otišla dokumentacija o vojnim umirovljenicima po zahtjevu Helezova ministarstva a žena koja mu je te papire odnijela učinila je to na svoju ruku i pod prijetnjama Budimirove Vlade. Nakon toga Helez iz Sarajbula bljuje vatru. Posušana najviše lažnih kaže. U Bugojnu Helezovom za to vrijeme svi regularni. Pa i Mlaćo. Helezov. Inače g. Živko Budimire, kako smo jutros, jeste dobro jeli, dobro spavali?  Muči li Vas žgaravica?

 

Svjetska banka i Međunarodni monetarni fond zatražili su od Vlade Federacije BiH da intenzivira reviziju korisnika boračko-invalidske zaštite u narednih šest mjeseci, rekao je za Dnevni avaz Zukan Helez, federalni ministar za pitanja boraca.

– Revizija je u punom kapacitetu, jer je to naš prioritet. Intenzivirat ćemo provjeru korisnika, a Svjetska banka i MMF obećali su nam pomoći u otklanjanju određenih blokada, rekao je Helez i dodao kako će prioritet biti provjera 20.000 ratnih vojnih invalida koji su ostvarili pravo na naknadu 2004. godine.

Među ovim korisnicima, navodi, najviše je onih koji nisu ostvarili svoja prava u skladu sa Zakonom o pravima branitelja i članova njihovih obitelji FBiH.

– Vrlo je indikativno da je netko devet godina poslije rata shvatio da je ratni vojni invalid. Svi RVI moraju biti revidirani, ali oni koji su po četiri ili pet puta bili na provjeri, sada neće, istaknuo je Helez.

Kako tvrdi Helez, do sada je iz prava izvedeno oko 6.000 korisnika i ušteđeno je više od 20 milijuna KM.

Navodeći da se od siječnja sljedeće godine planiraju povećati naknade za nekoliko postotaka obiteljima šehida i RVI, kaže da trenutno ipak nisu prioritet uštede, već da budu otkriveni oni kojima nije mjesto među pravim borcima.

Helez je rekao kako revizori trenutno provjeravaju korisnike koji su ostvarili pravo na povoljnu mirovinu te da su otkriveni neki koji uopće nisu imali dokumentaciju ili su je krivotvorili.

– Najviše smo takvih sumnjivih korisnika otkrili u Posušju. Kako su mi prenijeli članovi revizorskih timova, u evidencijama ima 126 zapovjednika, što je prosto nemoguće. Realno je da ih je bilo pet, a ne da su sada svi zapovjednici, rekao je
Helez.

Dodao je kako nedavno objavljeni popis organizatora otpora u sarajevskom Oslobođenju nema veze s istinom.

Podsjećamo, revizori su naišli na otpor branitelja u Posušju zbog čega je Helez najavio da će zbog toga obustaviti isplatu naknada za 1.400 ratnih vojnih invalida i obitelji poginulih branitelja.

Također, Skupština Zapadnohercegovačke županije zatražila je od svih institucijaodbijanje suradnje s revizorskim timovima jer ”nisu formirani sukladno Zakonu o kontroli zakonitosti korištenja prava iz braniteljsko invalidske zaštite”.

bitno.ba | R.I.  l poskok.info

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

SAD podiže tužbu protiv TikToka ne i Facebooka

MINISTARSTVO pravosuđa SAD-a planira usredotočiti nadolazeću tužbu protiv TikToka na optužbe da je popularna platforma društvenih medija kršila prava...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -