Published On: Sri, tra 25th, 2012

U BESPUĆIMA PLATFORMISTANA: Tužio Heleza Zlatkovoj kumi

Helez_vs_BudimirU razgovoru za Slobodnu Bosnu oktroirani predsjednik Federacije BiH, i majorizator vlastitog naroda Živko Jadni, odgovara na ozbiljne činjenice koje je na njegov račun izrekao federalni ministar za pitanja branitelja Zukan Helez, komentira odnose između SDP-a i udruge građana HSP-a, upozorava na apsurdne poteze federalnih ministara od kojih su neki i njegovi učenici, te komentira otvorene političke pritiske na Ustavni sud Federacije BiH, i priznaje da su stranke Platforme, nakon preuzimanja vlasti, izvršile neselektivnu smjenu kadrova u federalnim institucijama i javnim poduzećima.

 

Na upit je li federalnog ministra za pitanja branitelja Zukana Heleza tužio za klevetu zbog ozbiljnih optužbi i brojnih uvreda koje je izrekao na njegov račun, Budimir je kazao:

-Da, podnio sam tužbu protiv ministra Heleza, jer je u emisija Crta BHT 1 kazao kako sam potpisao nekoliko tisuća lažnih izjava temeljem kojih su pripadnici HVO-a ostvarili određena prava.

To je notorna neistina. Kao načelnik Glavnog stožera ja nisam potpisao više od dvadeset izjava za bivše pripadnike HVO-a, i to isključivo za one za koje su mi njihovi zapovjednici tvrdili kako su dužnosti koje su obnašali korektne.

Kako će srušiti optužbe koje je izrekao Helez a koje činjenično stoje, npr. da luta Federacijom jer je nelegitiman, jer je dobio samo 2000 glasova, jer legitimitet vlastitog naroda nema, niti ga je ikad imao, te kako među Hrvate ne smije, Budimir Tašti nije  odgovorio.