BUDIMIR – Od "žestokog" borca za kanal na hrvatskom, do šutljivog turskoameričkog lutka…


Rastegao se Živko Budimir od Saraja do Tuzle, od Bihaća do Cazina  da dokaže svoju legitimnost u Hrvata. I teško da je pronašao Hrvata koji mu je u to povjerovao. Bio je jedan doduše svat u Kruševu koji ga je pokušao saslušati ali stvar je završila na podu.
Isti taj Budimir, nekada je u Mostaru, prije nego je postao to što je danas, bio poznat kao gorljivi govornik hrvatske slobode, grlat gotovo ko Petar Milić, zajapuren gotovo ko Jurišić dok piči u Beograd po lovu i hrabar kao onaj malac iz Vlaka u snijegu. A nu ga danas. Dok mu zapadne mecene sikću čak i protiv kanala na hrvatskom jeziku kako reagira nekad grlati oporbenjak, danas na daleko moćnijoj, makar otetoj, poziciji nego što je nekad bio?
 
Živko  Nametnuti 2011. godine, dok još nije bio apsolutni američki privjesak,  govori sljedeće:
“Hrvatski narod ima pravo na taj hrvatski kanal, a svaki drugi stav Hrvate dovodi u neravnopravnu poziciju, prema njegovim riječima, osim nekoliko novinara koji govore hrvatskim jezikom, više od 80 posto programa Federalne televizije i BHT1 je na jeziku bošnjačkog naroda, dok Srbi imaju u Banjaluci medij na srpskom.”
Prije par dana, Patrick Moon, kauboj iz američke države Oklahoma, u kojoj btw egzistira više kanala na španjolskom nego engleskom jeziku,  izjavio je kako bi dopuštanje Hrvatima da ostvare ustavno pravo informiranja na maternjem jeziku značilo ulazak u nove etničke podjele te da to nije dobro za ovu zemlju.  Što znači da je dopuštanje kanala na španjolskom američkim hispancima loše po SAD i produbljuje etničke podjele u toj zemlji. Ili pak Patrick Moon želi reći da je ovakav sistem FTV-a dobar za Federaciju  i BIH i da ne potiče etničke podjele u zemlji, nego da spaja naše narode i narodnosti?
Na stranu šta misli ovaj profesor povijesti umjetnosti, koji je kasnije iz kompleksa ženskog zanimanja završio u american Air Forces pa pa aterirao kao diplomata u Kongo i Afganistan, dje su ga naučili kako se podupire sekularni islam,  no šta je na ovakav istup jednog stranog diplomate , kojeg je ova zemlja u dobroj volji ugostila, rekao Živko Legalni i Legitimni, veliki Đeneral i Hrvats s početka naše priče te nametnuti predsjednik Federacije i sponzoruša tupavog Moona?
Zašto se ušutio? Tko mu smeta, da upravo reakcijom na ovakve nepristojne istupe stranih diplomata  u avliji kojom Budimir formalno predsjeda, reagira ? Smije li Moonova Sponzoruša poslati depešu u Washington DC, prosvjednu notu na ponašanje njihovog činovnika i i barme pokušati steći legitimitet u svom narodu kojeg je tako brutalno isprdao?
Smije kitu. Jer Budimir je bio i ostao ono šta i Quisling u Norveškoj. Sluga, i lutak tuđeg fašizma.
Budimir Živko , još od dana kada je kao izdajnik političkih prava svog naroda ostao bez potpore SDP-a kao stranke koja je osmislila rušenje federalnog ustava , svoju privremenu moć duguje isključivo OHR-u i američkim talibanima u ovoj zemlji.
Šuti zato Živko, ne priča, češka se po nosu. Sutra će on već naći neko novo priopćenje.  A kad Patrick kihne, spremit će maramicu. Ljigavac.
nzirdum l poskok.info