Published On: Pet, sij 16th, 2015

Bruxelles nam daje još jednu šansu

Stekao sam dojam da većina nas, svi, želimo podržati europski put do kraja i da smo priznali kako je ovo još jedna šansa koju nam Bruxelles daje kao mogućnost ulaska u Europsku uniju i nema privilegija, naveo je Čović.

Dogovoreno je da Predsjedništvo BiH pokuša usuglasiti tekst koje je već napravilo kao prijedlog, te ga dostavi liderima političkih stranaka. Prijedlozi koje smo danas imali bit će ugrađeni u tekst i time će se zaključiti prva faza, kazao je član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Dragan Čović nakon sastanka lidera političkih stranaka i članova Predsjedništva BiH s ministrom vanjskih poslova Velike Britanije Philipom Hammondom i ministrom vanjskih poslova Savezne Republike Njemačke Frank-Walter Steinmeierom, javlja Anadolija.

Čović je naglasio kako je njegov dojam da svi lideri političkih stranaka žele europski put BiH.

“Imali smo dosta ugodan razgovor. Razgovarali smo o izjavi koju je Predsjedništvo potvrdilo i stekao sam dojam da većina nas, svi, želimo podržati europski put do kraja i da smo priznali kako je ovo još jedna šansa koju nam Bruxelles daje kao mogućnost ulaska u Europsku uniju i nema privilegija. Ovo je bio početak, a kada dođemo do kraja moramo izvršiti sve obveza”, naveo je Čović.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić nakon sastanka kazao je kako je zaključeno da će “doći po pojašnjenja teksta”.

“Doći će do pojašnjenja osnovnog teksta. Predsjedništvo daje jedan načelan stav koji je manje više svima bio prihvatljiv. Samo će se pojasniti kako iza tog teksta nema ništa skriveno, da nema uplitanja u nadležnosti”, kazao je Ivanić.

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare