Published On: Fri, Sep 20th, 2013

Bregović ušteđevinu prebacio u Sarajevo

Goran Bregović zaokružio je u potpunosti svoj povratak u rodno Sarajevo. Kako saznaje Dnevni avaz, čuveni glazbenik prije nekoliko dana svoju kompletnu životnu ušteđevinu, koja se mjeri milijunima eura, prebacio je u nekoliko banaka čije je sjedište u Bosni i Hercegovini.

Još od siječnja prošle godine u Breginim dokumentima kao adresa stanovanja upisana je sarajevska ulica Čekaluša.  I glazbeni studio, također prošle godine, prebacio je u bh. prijestolnicu i kao asistenta angažirao studenta Muzičke akademije.

U pauzama između koncerata Brega u sarajevskom studiju komponira nove projekte, a među njima i operu “Orfej”, za koju je dobio porudžbinu od nekoliko europskih opernih kuća.

Bregović, koji već godinama uživa svjetski ugled, o čemu svjedoči i to da je bio u konkurenciji za glazbeni nagradu Grammy, počasni je doktor britanskog sveučilišta Sheffield, počasni građanin Buenos Airesa, Atene, Tirane, a trenutno se nalazi na velikoj turneji na kojoj promovira svoj aktualni album “Šampanjac za Cigane”.

Nastupao je u prestižnim svjetskim dvoranama, a trenutno sa svojim ‘Orkestrom za svadbe i sahrane svira’ u Italiji. Narednog mjeseca njegove koncertne destinacije bit će Amerika i Meksiko.

Uz sve to, prema informacijama Dnevnog avaza, Brega priprema veliki i važan projekt koji će imati internacionalni odjek, a njegova velika promocija bit će upriličena upravo u Sarajevu.