Published On: Pet, ruj 20th, 2013

ZVONKA METE: Perić smijenjen, Čamber isključen i neće se s njim više družiti, Konobar novi potpredsjednik stranke koja se ljulja…

bigger (38)

Predsjednik prve bošnjačke stranke sa hrvatskim predznakom Zvonko Halal Jurišić  na Glavnom je stanu podnio ostavku jer se osjeća krivim za novonastalu situaciju, ali su članovi to odbili i preuzeli krivnju na sebe i kazali da su se neke stvari radile radi “mira u kući“.

“Perić je u javnim istupima rekao da nije bio član ove  partije niti je ispunio pristupnicu (…) Nismo ga našli u evidenciji u središnjici pa stoga nije mogao ni biti zamjenik stranke”, izjavio je nakon sjednice predsjednik HSP-a BiH Zvonko Jurišić.

“Sve nas je prevario, ali više takvih stvari u HSP-u neće biti”, kazao je Jurišić.

Istaknuo je kako će njegova stranka medijima poslati audio zapis sa sjednica Glavnog stana na kojima je Perić rekao da neće ni u jednu drugu stranku ići te da će stranci vratiti mandat u Domu naroda FBiH. Jurišić ga je pozvao da to učini.

Tijekom današnje sjednice Glavnog stana neki su novi članovi imenovani, neki opozvani,a neki su isključeni.

“Isključili smo Branu Mihaljevića, Filipa Čambera , koji je poslao danas pismo da ne želi biti član HSP-a, isto tako Vjekoslava Čambera, koji je objavio da istupa iz članstva”, izjavio je Jurišić.

Vjekoslav Čamber je, inače, ministar u Vladi FBiH.

O tome kakav je sada status HSP-a u federalnoj Vladi, Jurišić navodi kako su se i do sada donosile odluke bez ministara HSP-a, bez ministara Čambera i Ante Krajine.

“Uskoro ćemo obaviti sastanke s predsjednicima stranaka potpisnica platforme i dogovarati daljnju suradnju. A prije toga zvat ćemo Krajinu i Čambera i razgovarati da li će biti na našoj liniji jer su to pozicije koje pripadaju HSP-u. Ako će ministar konzumirati pozicije HSP-a trebalo se dogovarati s vodstvom HSP-a pri donošenju odluka Vlade FBiH”, navodi Jurišić ističući kako bi mijenjanje ministara u federalnoj Vladi bila previše komplicirana procedura.

Jurišić je istaknuo kako će se sastati s Zlatkom Lagumdžijom i Nerminom Nikšićem, te da će nakon tih razgovora vrlo brzo znati ima li HSP-a u federalnoj Vladi ili nema