Published On: Pet, pro 5th, 2014

Bračni par Plauc ipak nisu roditelji blizanaca koje su pronašli u Grazu – potvrđeno DNK analizom

Tužna priča dolazi iz austrijskog Graza. Nakon 21. godine potrage za svojom djecom, bračni par Dragica i Goran Plauc su se ponadali da su napokon našli svoju davno izgubljenu djecu u Austriji, Zorana P. i Dragana P. Međutim, DNK analiza je pokazala da danas odrasli momci nisu njihova davno izgubljena djeca.
Ova nesretna priča počinje tokom rata 1993. u Tuzli, kada je Dragica u UKC Tuzla rodila sinove blizance. Namjeravala im je dati imena Zoran i Dragan, ali su oni prema navodima iz UKC-a Tuzla preminuli nedugo nakon rođenja.
Dragica nikad nije povjerovala u ove navode već je bila uvjerena da su njezini blizanci žrtve trgovine ljudima. Godinama je bračni par Plauc slao apele u nadi da će se sudbina njihovih blizanaca konačno otkriti, o čemu je Poskok i ranije izvještavao.
Blizanci iz Tuzle žrtve trgovine ljudima?
Nedavno su otkrili informacije da bi se njezini sinovi mogli nalaziti u Austriji, te su se dogovorili i uputili prema Grazu. Tu su upoznali Zorana P. i Dragana P. koji nisu bili sigurni u svoje obiteljsko porijeklo a Dragica je odmah vidjela svoga sina u Draganu. Nakon DNK analize ipak se ispostavilo da bračni par Plauc nisu biološki roditelji Dragana i Zorana P.
 
Poskok.info