Petak, 19 srpnja, 2024

Bošnjak razgovarala s predstavnikom UNICEF-a: Digitalno obrazovanje pokretač društvenog i ekonomskog razvoja

Must Read

Bošnjak razgovarala s predstavnikom UNICEF-a: Digitalno obrazovanje pokretač društvenog i ekonomskog razvoja – Hrvatski Medijski Servis

U Sarajevu je danas održan sastanak ministrice civilnih poslova Bosne i Hercegovine Dubravke Bošnjak s novoimenovanim predstavnikom UNICEF-a u Bosni i Hercegovini Marcom Lucetom. Sastanku su također nazočile Sanja Kabil, voditeljica programa obrazovanja i Jela Aćimović, voditeljica sektora za zdravstvo u UNICEF-u, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Razgovarano je dosadašnjoj suradnji Ministarstva civilnih poslova BiH i UNICEF-a i značajnim rezultatima postignutim do sada za dobrobit djece.
Jedan od važnijih projekta koji Ministarstvo civilnih poslova BiH trenutačno provodi s UNICEF-om, je GIGA globalni program.

Program je pokrenut 2019., kao rezultat zajedničke inicijative UNICEF-a i Međunarodne unije za telekomunikacije (ITU), sa strateškim opredjeljenjem da se svim školama u svijetu do 2030. godine osigura pristup Internetu i Bosna i Hercegovina je prva zemlja izvan Europske unije koja je pristupila tom programu.

U okviru globalnog GIGA programa BiH je mapirala podatke o geolokaciji i pristupu škola Internetu. Na GIGA mapi je locirano 2007 osnovnih i srednjih škola u BiH, od kojih više od 30 posto nema pristup internetu.

Ministrica Bošnjak je kazala kako će Ministarstvo civilnih poslova BiH, u suradnji s nadležnim obrazovnim vlastima, nastaviti poduzimati aktivnosti koje vode ka unapređenju kvalitete obrazovanja, svjesni činjenice da je obrazovanje osnovno ljudsko pravo, ali i pokretač društvenog i ekonomskog razvoja.

Svakom djetetu treba osigurati pristup informacijama, odnosno kvalitetnim sadržajima za učenje, dodala je Bošnjak.

Konstatirano je kako Ministarstvo civilnih poslova BiH ima dobru suradnju s Uredom UNICEF-a u BiH. Do sada su realizirani brojni projekti u području socijalne i dječje zaštite, socijalne inkluzije, znanosti, deminiranja, obrazovanja i zdravstva. /HMS/

- Advertisement -

1 COMMENT

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

ZABRANJENA VERZIJA: Izgleda da su izbačeni dijelovi pjesme koji pozivaju na ustanak Hrvata u BIH. Prvi ih donosimo!

Tko je izvršio pritisak na Thompsona ne znamo, no mi smo upravo dobili izrezane dijelove pjesme koja je izišla...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -