Bosanskohercegovački studenti u Zagrebu pozivaju na prijavu za lokalne izbore u BiH!

Nastavljajući tradiciju ukazivanja na važnost sudjelovanja svih građana BiH u sukreiranju svoje budućnosti, bosanskohercegovačke studentske zavičajne udruge sa zagrebačkog sveučilišta pozivaju na prijavu za dopisno glasovanje i izlazak na lokalne izbore u BiH koji se imaju održati u listopadu ove godine.

Zavičajni klub hercegovačkih studenata (ZKHS), Udruga bosanskih studenata (UBS), Zagrebački klub livanjskih studenata (ZKLS) i Klub kupreških studenata (KKS) pozivaju sve punoljetne bh. državljane s prebivalištem u BiH:

– koji privremeno borave izvan mjesta prebivališta (gdje se posebno stavlja naglasak na studente članove i prijatelje navedenih udruga), da se prijave za dopisno glasovanje na način da popune obrazac koji se nalazi na sljedećoj poveznici. Uz popunjen i svojeručno potpisan obrazac, potrebno je dostaviti presliku jednog važećeg dokumenta u svrhu dokazivanja identiteta (osobna iskaznica BiH ili vozačka dozvola BiH ili putovnica BiH) na sljedeću adresu: Izbori u Bosni i Hercegovini Poštanski pretinac 451; 71000 Sarajevo, BiH ili nappprijava@izbori.ba najkasnije do 24.7.2012.g.

Provjera statusa prijave može se izvršiti putem dežurnog telefona +387 33 251 331ili +387 33 251 332.

– koji imaju status izbjegle osobe iz BiH te prema tome također ostvaruju svoje biračko pravo na lokalnim izborima u BiH, da svojim glasom doprinesu stvaranju okolnosti koji bi omogućili veći zamah povratka u svoju domovinu. Upute za prijavu izbjeglih osoba, kao i onih navedenih u prethodnom paragrafu, nalaze se u Vodiču za prijavu birača koji borave izvan BiH Središnjeg izbornog povjerenstva BiH.

– koji prvi put izlaze na izbore, da prihvate odgovornu ulogu člana lokalne zajednice u jednoj složenoj državi poput BiH. Pozivaju se svi mladi na konstruktivnu kritiku i barem minimalni angažman koji se može i treba ostvariti ovim putem.

Ovi izbori svakako su pod povećalom međunarodne zajednice, između ostalog i zbog još uvijek postojeće neusklađenosti ustavnog poretka s presudom Europskog suda za ljudska prava te zbog brojnih drugih majorizacija i neustavnih odluka zbog kojih najviše ispašta hrvatski narod u toj zemlji. U prilog zalaganju za bolji pravni poredak i bolje uvjete za pravedan suživot i opstanak hrvatskog naroda na njegovom vjekovnom tlu u BiH, pozivaju se svi oni koji se osjećaju Hrvatima, a s područja su BiH, da tu svoju pripadnost istinski i dokažu.

Izbori u BiH, a pogotovo ovi lokalni, moraju biti svim bh. Hrvatima važniji i interesantniji od bilo kojih drugih izbora i političkih situacija u državama u okruženju, što se odnosi i na Republiku Hrvatsku, koju velik broj bh. Hrvata često uzima kao prvu ili čak i jedinu domovinu.

Hrvatski narode s prebivalištem u BiH, građani BiH, iziđite na izbore, odlučite se za svoj kraj glasujući po savjesti za ljude koji će unaprijediti vašu lokalnu zajednicu, odlučite se za svoju budućnost, odlučite se za svoju BiH!