Published On: Pet, ožu 26th, 2021

BOGIĆEVIĆ: Kako me možete izabrati ako sam ja neopozivo povukao svoju kandidaturu za gradonačelnika Sarajeva?

Bogić Bogićević, do jučer kandidat bošnjačke oporbe ( NiP, SDP, Naša stranka) za gradonačelnika Sarajeva, uputio je otvoreno pismo novoizabranom predsjedavajućem Gradskog vijeća Grada Sarajeva Jasminu Ademoviću.

Podsjetimo, Bogićević je jučer povukao svoju kandidaturu za gradonačelnika, no unatoč tome sarajevski vijećnici su ga mimo njegove volje danas jednoglasno izabrali na tu dužnost da bi potom sarajevski mediji objavili kako se čeka da se Bogićević izjasni prihvaća li dužnost gradonačelnika Sarajeva. Bogićević u pismu Ademoviću navodi kako ne treba očekivati njegovo izjašnjenje o današnjem “izboru” za gradonačelnika Sarajeva, jer je to glasanje bilo potpuno bespredmetno, javlja Hrvatski Medijski Servis.

-Prije dva dana javno i NEOPOZIVO povukao sam svoju kandidaturu i o tome obavijestio i predlagača i javnost. NEOPOZIVO povlačenje znači konačnu odluku, o kojoj se dalje ne može razgovarati. Nisam, dakle, pristao da ostanem kandidat, pa, prema tome, nisam ni mogao biti izabran. Jako je nekorektno što ni jednom riječju nitko na današnjoj sjednici nije ni spomenuo moje NEOPOZIVO povlačenje kandidature. Radi zaustavljanja daljih manipulacija mojim imenom, molim Vas da javnost obavijestite o stvarnim činjenicama, prije svega o tome da sam 24. ožujka NEOPOZIVO povukao svoju kandidaturu, te da je stoga današnje glasanje o meni u Gradskom vijeću Sarajeva bilo potpuno bespredmetno i suvišno.Bilo bi pošteno da preuzmete odgovornost za današnja zbivanja u Gradskom vijeću, umjesto što krivicu pokušavate prebaciti na mene, dajući mi neke nove rokove za izjašnjavanje o nečemu o čemu sam se već NEOPOZIVO izjasnio. Želim Vam svako dobro u daljem radu, napisao je Bogićević.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>