Ponedjeljak, 20 svibnja, 2024

BLUDIMIRU MILI: Uz 35 ubojica, pomilovao i ratnog zločinca i time prekršio zakon

Must Read

Živko Budimir, nezakonito izabrani predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine, prošlogodišnjim potpisivanjem odluka o pomilovanju 96 osuđenika, za koje u čak 85 slučajeva suglasnost nisu dali prvostupanjski sudovi i Federalno ministarstvo pravde, prekršio je i Zakon o pomilovanjima, saznaje “Dnevni avaz”.

Budimir je, naime, suprotno članu 3. Zakona o pomilovanju FBiH, koji zabranjuje pomilovanje ratnih zločinaca, odlučio osloboditi neizdržanog dijela kazne Mehu Ibriševića, osuđenog na 15 godina zatvora za ratne zločine i koji je iza rešetaka zeničkog zatvora trebao biti do 27. prosinca 2014. 

Zahvaljujući nezakonitom Budimirovom postupku, Ibriševiću je kazna smanjena za skoro tri godine. Indikativan je i slučaj pomilovanja izvjesnog Mate Bulića, za kojeg u evidencijama o pomilovanju nema nikakvih podataka osim da je osuđen na 15 godina zatvora, što, prema visini kazne, otkriva da je u pitanju neko teže krivično djelo. U njegovom slučaju, Budimir je naložio brisanje presude!

Podjednako zapanjujući primjer Budimirovog načina “ukazivanja milosti” je i onaj Ratka Pantoša, osuđenika na pet godina zatvora poznatog po brojnim incidentima u zeničkom zavoru te bijegu iz Kaznenopopravnog zavoda u Bihaću.

Njega je Budimir nagradio skraćivanjem kazne zatvora za šest mjeseci, i to dok je ovaj bio u bijegu!

Podsjećamo, među osuđenicima koji su iz samo njemu znanih razloga stekli Budimirovu naklonst, čak je 35 ubojica, petorica napadača na policajce, deset razbojnika, pet osoba koje su počinile tešku krađu, devetorica vozača koji su teško ugrozili sigurnost javnog prometa, po jedan otimač i piroman te jedna osoba koja je prouzročila smrt iz nehata.

Na slobodu su puštena i četvorica šumokradica, po jedan silovatelj i nasilnik, dvojica prevaranata te petorica osuđenika za neovlaštenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga!

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Tisuće Britanaca primile su krv zaraženu HIV-om i hepatitisom. Sad će dobiti odštetu

Britanija će platiti više od 12.7 milijarda dolara odštete tisućama pacijenata, sedamdesetih i osamdesetih godina liječenih krvlju zaraženom HIV-om...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -