Published On: Uto, tra 5th, 2022

BIVŠI AGENT CIA-e: Masakr u Buči? Lažna vijest iz Ukrajine?

Buča je najnoviji sjajni objekt za kojim zapadnjačke mačke bezumno jure, ne uzimajući vremena za kritičko razmišljanje o tome što Rusija zapravo radi na terenu.

Ruska invazija 24. veljače nije bila klasičan vojni napad. Kako to mislim?

Da je Rusija namjeravala osvojiti i pokoriti Ukrajinu, bez obzira na sudbinu ukrajinskih civila, lansirala bi masivne raketne i zračne napade na sve veće gradove, mostove, zračne luke, željeznice i komunikacijske sustave. Nije to učinila. Nije po mome mišljenju.

Prva faza ruske specijalne vojne operacije sastojala se od sljedećeg:

 • Prebacivanje postrojbi i oklopnih kolona u Ukrajinu iz tri smjera: sjevera, istoka i juga.
 • Razmještanje samo 200.000 vojnika dok je održavala ključne rezerve unutar Rusije, uz ukrajinsku granicu, protiv ukrajinske vojske procijenjene na 600.000 vojnika.
 • Izbjegnut napad na komunikacijske sustave čime su telekomunikacije uglavnom ostale netaknute.
 • Preuzimanje kontrole nad najvećom nuklearnom elektranom u Europi: nuklearnom elektranom Zaporožja, ali nije isključila struju Ukrajincima.
 • Podržava ofenzive Luganske i Donjecke Narodne Republike protiv ukrajinskih snaga na istoku.
 • Postupno je okružila Kijev sa sjevera, ali nije vodila nijednu ključnu bitku za zauzimanje rubnih gradova.
 • Uništen ukrajinski zemaljski radar, ključne zračne luke i vojne baze u zapadnoj Ukrajini preciznim projektilima.
 • Zapečatila južnu obalu Ukrajine ruskom mornaricom.
 • Pokrenula je napad na Mariupolj, ključnu ukrajinsku luku na jugu, i sustavno uništavala neonacistički bataljun AZOV; Rusija sada kontrolira cijeli Mariupolj, osim čeličane i nastavlja metodično eliminirati preostale pripadnike Azova.

Neposredni učinak ove operacije podijelio je i zamrznuo ukrajinsku vojsku u četiri geografske regije: sjever, jug, istok i zapad.

Tijekom prva dva tjedna Ukrajinci i NATO nisu znali gdje će pasti glavni udarac Rusije.

Početni uspjeh Rusije u eliminaciji ukrajinskog ratnog zrakoplovstva kao borbeno učinkovite postrojbe i uništavanje ključnih vojnih baza i skladišta goriva onemogućili su Ukrajini u slanju pojačanja u Donbas i Mariupolj.

Tijekom prošlog tjedna Rusija je izvršila taktičko preraspoređivanje snaga, koje su prvobitno okružile Kijev. Izvještava se da su se te jedinice pomaknule na zapad i vjerojatno će biti korištene kao blok snage, koje će biti dio šireg napora u poražavanju glavnine ukrajinske vojske, koja je sada praktički okružena u istočnom dijelu Donbasa.

Sa svojom ograničenom sposobnošću premještanja postrojbi ili opskrbe snaga na bojišnici, Ukrajina se oslanja na propagandu i informacijski rat, kako bi pokušala oslabiti Rusiju i potaknuti NATO na uključivanje u borbe.

Evo dobrog sažetka tih napora, koje sam saznao zahvaljujući ljubaznosti Nighvisiona:

 • Na primjer, kada je izašao video o mučenju ruskih ratnih zarobljenika, Ukrajina je bila ta koja je vikala da je to “lažno” sve dok nekoliko dana kasnije sve zapadne “vlasti” nisu bile prisiljene priznati da je to stvarno.
 • Kada se dogodila lažna zastava ”porodilišta” u Mariupolju, pristaše Kijeva okrivile su Rusiju i još jednom je Rusija bila ta koja je dokazano u pravu i potvrđena, kada je trudna djevojka u središtu toga sama objavila intervju u kojem je u potpunosti opovrgavala ukrajinske laži i navela da ne samo da je Ukrajinski vojnici pretvorili su bolnicu u vojarnu, ali su trudnicama ukrali dragocjenu hranu, a potom sami granatirali bolnicu.
 • Kada je Ukrajina tvrdila da je Rusija bombardirala ”nevini” civilni trgovački centar, rusko Ministarstvo obrane je već sljedećeg trenutka objavilo detaljne video snimke na kojima se točno vidi kako su snage Ukropa pozicionirale mobilno topništvo u parking garaži spomenutog ”trgovačkog centra”.
 • Kada je Ukrop tvrdio da je Rusija pokušala dignuti u zrak postrojenje u Zaporožju, ipak su sigurnosne snimke pokazale da je na ruske sigurnosne snage, kako su stigle, pucano iz RPG-ova, s položaja Ukropa u jednoj od upravnih zgrada tvornice.
 • Kada je poznati američki novinar prije mjesec dana ubijen u Irpinu ispred Kijeva, a svi ukrajinski pristaše vikali da je za to kriva Rusija, cijeli je incident brzo gurnut pod tepih kada je novinarov vlastiti prijatelj/suputnik u intervjuu izjavio da su na njih pucale postrojbe Ukropa, na kontrolnoj točki Ukropa, koja je miljama udaljena od najbližih ruskih snaga.

Početkom rata mnogi na Zapadu bili su prevareni pričom o izvanrednom Ukrajincu koji je navodno srušio sedam ruskih borbenih zrakoplova. I to je bila laž:

”U jednom široko rasprostranjenom videu, Duh Kijeva ide za ruskim mlažnjakom i potom ga ruši s neba. Na ukrajinskom, glas kaže: “Vidim zrakoplov. Postoji još jedan. Upravo će se srušiti.”

Ovo je slijed iz videoigre Digital Combat Simulator World. “Ova je snimka iz DCS-a, ali je ipak napravljena iz poštovanja prema ‘Duhu Kijeva’”, piše osoba koja je prenijela video na YouTube 24. veljače, koristeći alternativnu transliteraciju za glavni grad Ukrajine. “Ako je stvaran, neka je Bog s njim; ako je lažan, molim se za više poput ‘njega’.” Glasnogovornik Digital Combat Simulator Worlda potvrdio je novinskoj agenciji Reuters da je materijal doista iz igre.

Video-izvješće Gonzala Lire nedvojbeno pokazuje da Ukrajina postavlja propagandne video zapise, koji prikazuju navodno uništavanje ruskih tenkova. Olupine ruskih tenkova iz kojih se dimi su zapravo ukrajinska vozila. Propaganda BTFO-a.

To nas dovodi do posljednjeg “zločina” na kojem Ukrajina inzistira da ga je počinila Rusija; Buča, predgrađe Kijeva.

Ovdje je naslov The Guardiana:

”Dok su ukrajinske oklopne kolone ulazile u Buču, grad sjeverozapadno od glavnog grada, zatekli su ulice blokirane spaljenim ruskim tenkovima i vojnim vozilima i prepune tijela civila za koje su mještani rekli da su ih napadačke snage ubile bez provokacija”.

 • Evo problema. Gradonačelnik Buča je u četvrtak, 31. ožujka proglasio Buču ”potpuno oslobođenom” od ruskih postrojbi.
 • Svi mrtvi koji leže na ulicama nose bijelu traku na rukama, koju nose Ukrajinci, kako bi dali znak ruskim postrojbama da ne podržavaju ukrajinsku vojsku.
 • Ako je grad oslobođen 31. ožujka, zašto tijela tri dana kasnije još uvijek leže na mjestu?
 • Zašto ih ožalošćena rodbina nije okupila?

Ovo izvješće ima predvidljiv učinak na Zapadu; stručnjaci i političari zahtijevaju vojni odgovor NATO-a. Rusiju ne uznemirava ova najnovija propagandna sramota; radi se o pozivu na hitan sastanak Vijeća sigurnosti UN-a, kako bi se iznijeli dokazi koji pobijaju optužbu.

 • Posljednja točka, ukrajinski predsjednik VolodimirZelenskij rekao je Bretu Baeru za Fox News da se neonacistički bataljun Azov “potpuno integrirao” s ukrajinskom vojskom.

Ian Miles Cheong@stillgray Bret Baier pitao je Zelenskog o tome kako je bataljun Azov pucao na ruske zarobljenike.

Odgovor Zelenskog?

“Oni su ono što jesu.” Zelenskij također tvrdi da su neki procesuirani nakon 2014. i dobili zatvorske kazne.

Ne spominje da su te presude poništene.

Evo ga: predsjednika, koji je Židov, koji podržava neonacističku vojnu jedinicu koja želi Ukrajinu osloboditi Židova.

Autor: Larry C. Johnson, bivši agent CIA

guest
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
drZlikovac
drZlikovac
3 mjeseci prije

Bez obzira tko si i šta bojovnici Azova iz svih izvora koji se mogu dobiti bore se super….👍

Izmetbegović
Izmetbegović
3 mjeseci prije

Nije objavljeno kako Rusi masovno roštiljaju djecu, razapinju sve domaće životinje, pišaju u vodovod, crtaju grafite gdje stignu,…

Anonimac
Anonimac
3 mjeseci prije

CIA ne stoji iza ovog lika, tako da je sve u biti i dalje sve samo prenapuhana CNN i njihovih satelitskih medija prenapuhana senzacionalistička farsa.

Last edited 3 mjeseci prije by Anonimac
Anonimac
Anonimac
3 mjeseci prije

Kenj kenj ser ser moskovski sponzorski članak…