Published On: Uto, kol 11th, 2015

BITNI KOMŠIĆ: Čović je nebitan

Izjava Dragana Čovića, predsjedavajućeg Predsjedništva BiH i predsjednika HDZ BiH, da je zadovoljan radom Vijeća ministara BiH, ali da je moguća i njegova rekonstrukcija, izazvala je brojne reakcije.
Željko Komšić, predsjednik DF-a i zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta BiH, koji u Vijeću ministara ima jednog ministra i jednog zamjenika ministra, kaže da mu nije jasno na koga je i na što Čović mislio u svojoj izjavi kada je spominjao rekonstrukciju Vijeća ministara.
– Osim toga, kada je riječ o rekonstrukciji Vijeća ministara, jasno je da tu njegovo mišljenje baš i nije posebno važno. Tu se pitaju drugi politički faktori, a ne oni HDZ – izjavio je Komšić za “Dnevni avaz”
Pojašnjava da će, ukoliko dođe do promjena u sastavu Vijeća ministara, o tome odlučivati SDA.
– Tu vam je ključno pitanje hoće li Izetbegovićev dio SDA nastaviti sa svojom servilnom i podaničkom politikom prema HDZ-u te dopustiti ulazak Dodikovog SNSD-a ne samo u Vijeće ministara nego i u vlast u Federaciji BiH. Jedino je u tom kontekstu važno što Čović misli i kaže, jer on je bitan samo onoliko koliko mu Izetbegović dopušta. A da mu je previše toga već dopustio općepoznata je činjenica – kazao je Komšić./HMS/

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare