Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024

BITI ĆE SASLUŠANE DVIJE SVJEDOKINJE Sutra nastavak suđenja u predmetu Fahrudin Radončić i drugi

Must Read

U Sudu Bosne i Hercegovine sutra će biti nastavljeno suđenje u predmetu Fahrudin Radončić i drugi. Na početku glavnog pretresa najavljeno je saslušanje dvije svjedokinje – Vasvije Vidović i Indire Ćatić.

Glavni pretres počeo je 30. ožujka čitanjem optužnice i iznošenjem uvodnih riječi. Tužitelj Tužiteljstva BiH, Božo Mihajlović tada je kazao da se optužnica temelji na činjenicama i dokazima te da će tijekom postupka dokazati stajalište državnog tužiteljstva. Obrane četvoro optuženih iz predmeta također su sigurne u svoje dokaze i da će dokazati nevinost optuženika.

Mihajlović je naveo da se optuženi terete da su dogovaranjem i međusobno povezanim radnjama počinili krivična djela udruživanje radi činjenja krivičnih djela, ometanje rada pravosuđa i davanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem.

On je utvrdio da je prvooptuženi Radončić rukovodio grupom kojoj su se, kako je kazao, dobrovoljno pridružili Bakir Dautbašić, Bilsena Šahman i Zijad Hadžijahić.

Mihajlović je, čitajući optužnicu, naveo da je Radončić pokušao utjecati na Azru Sarić, svjedokinju u procesu koji se na Kosovu vodi protiv Nasera Keljmendija.

Po navodima Tužiteljstva BiH, on je od svjedokinje Sarić tražio da u svom iskazu zaštiti njega i Keljmendija.

Optužnicom se Radončić tereti i za trgovinu utjecajem jer je tražio i imenovanje Nermane Hadžijahić, supruge Zijada Hadžijahića, za ambasadoricu BiH u Sloveniji. To je, kako je rečeno, bila protuusluga Zijadu Hadžijahiću, bivšem zaposleniku Ambasade SAD-a u BiH, koji je trebao provjeriti tijek istrage protiv Radončića.

Odvjetnik prvooptuženog, Dragan Barbarić je u uvodnim riječima kazao da Radončić uopće nije poznavao svjedokinju Sarić te da nije imao razloga da mijenja njen iskaz jer ga nikada nije ni spominjala.

On je utvrdio da je “Tužiteljstvo to koje je ometalo rad pravosuđa tijekom prikupljanja dokaza o Radončiću”.

Također, istaknuo je da su nerazjašnjenje okolnosti pod kojim je Sarić došla do tužitelja Mihajlovića. Radončić je u obraćanju potvrdio da nije poznavao Sarić te da nije imao nikakvog kontakta s njom.

Braniteljica drugooptuženog Bakira Dautbašića Tatjana Savić smatra da optužnica nije ”zaslužila” da bude potvrđena i da nema stvarnih dokaza.

Istog su mišljenja odvjetnici Mirna Delalić i Nermin Mulalić. Najavili su da će tijekom suđenja dokazati da su Bilsena Šahman i Zijad Hadžijahić neosnovano optuženi.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Najveći izdajnik u povijesti Hrvatske podijelio je zemlju neprijateljima pa pobjegao. Danas je tek ikona neobrazovanih….

SAMO tridesetak kilometara od Sarajeva nalazi se selo Bradina. Radi se o relativno nevažnom mjestu u kojem posjetitelji mogu...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -