Published On: Sub, kol 24th, 2019

ANALITIČAR IZ HRVATSKE: Što smo to sve čuli unutar samo 24 sata iz Sarajeva?

Hrvate proglasili manjinom i usporedili s talijanima u Istri (također službeno negirali i Daytonski mirovni sporazum).

Osudili Beligjski model kao fašizam.

Susjednu državu službeno zbog toga proglasili rasadnikom fašizma.

Napravili opet diplomatski incident službeno izvrijeđavši visokog diplomata susjedne zemlje zbog pukog savjeta (opet popraćeno šizofrenim razinama medijske anti-hrvatske histerije i ratnim huškanjem).

Zaprijetili nasiljem nad četri puta manje brojnijom populacijom ukoliko ne odustane od zahtjeva da se ispoštuju presude najviših sudova po pitanju prava na legitimno demokratsko predstavljanje u vlasti.

Počeli ponovno bez kontrole uvoziti ilegalne migrante usmjeravajući ih na većinski hrvatska mjesta te masovno na mjesta granice s Hrvatskom. Dok se susjedne države iza Hrvatske već čvrsto zatvaraju.

Proglasili kako su ‘oni do sada previše popuštali zbog mira u kući’ a sada je s tim gotovo. …Nakon što su protiv konsenzusa prije par dana uzeli velike pare iz zemalja EU za smještaj visoko problematične mlade ratno sposobne muške populacije. Uglavnom iz Irana, Pakistana i Bangladeša.

Popraćeno uz ratnu retoriku, prjetnje ilegalnim uhićenjima demokratski izabranih lokalnih vlasti koje te zahtjeve imaju pravo odbiti, krenuli su (opet) ilegalno naseljavanje istih po spomenutim krajevima.

VRLO BITNO:

Ministar (ne)sigurnosti Mektić koji je prije dvije godine ilegalno poslao policiju jedne županije da silom krene na policiju druge zaprijetio je da će (on) silom smjeniti sve legalne županijske vlasti koje se drže zakona. .. Što je bez pretjerivanja ne tek čin tiranije, već de facto čin građanskog rata (ovo je bio uzrok eskalacije oružanog sukoba 1993. kada su bošnjaci upravo to napravili, silom at the gun point ”poizbacivali” hrvatske demokratski izabrane županijske vlasti tamo gdje su hrvati predhodno bili većina a to se potom izmjenilo guranjem u ta mjesta muslimanskog življa kao izbjeglica, dakle čime je dolazilo sve više do ozbiljnih terorističkih incidenata te na kraju preraslo u serije masakara i na koncu u oružani sukob popraćen etničkim čišćenjima hrvata iz tih mjesta).

Nije dovoljno sve ovo danas samo svesti na nekakve traume i zajebe ”obje strane”. Ne, ovdje su povijesne lekcije jasne, nakane za njihovo ponavljanje pa i izvan BiH su također jasne. Ignorirati ovo je nadati se mimo svih dokaza.

Treba li Hrvatskoj stvarno susjedna država po uzorima na degenerativne bliskoistočne disfunkcije?

B.M. Lovric

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare