Biskup Uzinić: Papa Franjo neće priznati Međugorje

“Teško da će papa Franjo priznati Međugorje jer dok god postoje ukazanja Crkva će se teško opredjeliti na rješenje da priznaje ukazanja. Ali možda promjeni odnos prema hodočašćima”, izjavio je dubrovački biskup Mate Uzinić gostujući u N1 Pressingu kod Dubravka Merlića.

Papa dolazi u BiH, a ove i sljedeće godine neće u Hrvatsku. Voditelj Pressinga je upitao biskupa Uzinić kolike su šanse da posjeti Srbiju.

“Ako nije uspio Papa Ivan Pavao II koji je to jako htio teško može i sadašnji papa. Iako bi zbog simpatičnosti sadašnjeg Pape to možda se moglo promijeniti.”

BiH je druga zemlja koju Papa Franjo posjećuje u Europi. Na pitanje kakva je to poruka i ima li to veze s ugroženošću katolika u BiH, biskup Uzinić je rekao: “Posjećuje zemlje s problemima, tako mi se čini. One koji su siromašni i u kriznim situacijama. Svojim dolaskom u jednu takvu zemlju želi nastaviti svoj trend toga da bude blizu onima koji su na periferijama.”

“Pitanje je odnosi li se to na Međugorje, nisam siguran na što je mislio”, prokomentirao je biskup Uzinić izjavu pape Franje koji je rekao: “Gospa nije poštarica da bi prenosila poruke”.