Published On: Sri, svi 21st, 2014

Traži se 40 programera, plaća 28.000 kuna!

Tvrtka mladog Vukovarca Miroslava Šimudvarca trebala bi u idućih godinu dana udvostručiti broj zaposlenih. Nudi uvjete na kakve nismo navikli u Hrvatskoj
Troido je brend tvrtke Simvelop, koju je Šimudvarac osnovao u Njemačkoj 2001. godine. Rade na manjim i velikim projektima za Vodafone, Deutsche Bahn i DHL, između ostalih. Jedan od njih je i, primjerice, povezivanje automobila s operativnom sustavom Android, a rade i na sustavima vezanim uz Oculus Rift.

Šimudvarac je tijekom sajma Job Fair 2014 u Zagrebu obznanio kako namjerava na puno radno vrijeme zaposliti 30 do 40 programera u idućih godinu dana. Trenutno imaju 20 zaposlenih.Talentirane programere sa zagrebačkog Fakulteta elektrotehnike i računalstva i drugih fakulteta (kao i one s diplomom) čeka tretman kakav nije uobičajen u tvrtkama u Hrvatskoj.Osiguran će vam, tvrdi Šimudvarac, biti prijevoz do Njemačke i potpuno namješten stan u Dusseldorfu, gdje je sjedište tvrtke, kao i sve potrebne dozvole te računalo za rad i škola njemačkog jezika (ako njime već ne baratate dobro). Prosječna godišnja plaća, kao što smo već pisali, iznosi 45 tisuća eura (nešto više od 340 tisuća kuna).
Tvrtka je, uz to, kupila organizatora sajma Droidcon, u čijim manifestacijama redovno sudjeluje, a uskoro ih planiraju organizirati u Bukureštu, Budimpešti i – Zagrebu.
Onima kojima se ne seli u Njemačku preostaje ured u Zagrebu, kojeg Simvelop planira otvoriti do kraja ove godine.
U istoj je tvrtci moguće odraditi i praksu, u sklopu programa Erasmus
tportal.hr