Biciklom iz Travnika do Maroka

Travničanin Dado Delić, koji je biciklom putovao u Maroko, svečano je dočekan po povratku u rodni grad, javio je Radio TNT, a prenosi Fena.

Ovom 25-godišnjaku trebala su 73 dana da ode u Maroko i vrati se uBosnu i Hercegovinu. Brojčanik za kilometražu pri samom kraju putovanja pokazao je 4.690 kilometara, a onda se pokvario.  Na put je krenuo 19. svibnja.
U centru Travnika doček su mu priredili svi koji su znali za njegovu avanturu te rodbina i prijatelji. 

“Meni je to zanimljivo, ali mojoj mami sigurno nije”, rekao je Dado po povratku i dodao: “Ja sam put sam zamislio s jednim prijateljem, ali on je oko mjesec i po dana prije putovanja odustao iz financijskih razloga. Drugi prijatelj je pristao proći sa mnom kroz Travnik, Televizija Slavonski Brod nas je snimila, tako da je moja mama do jučer vjerovala da na put nisam išao sam.”

Ideja da otputuje u Maroko javila se prošle godine, kada je trebao ići s društvom u Jordan, ali je odustao zbog tamošnje situacije.

“Moja je želja bila ići prema jugu. Nakon što sam završio fakultet, pomislio sam kako možda nikada više neću imati tri mjeseca slobodna”, izjavio je za Radio TNT po povratku.

Na svom putu je prošao kroz zemlje bivše Jugoslavije, Francusku, Italiju i Španiju.

Talijane će pamtiti kao veoma ljubazne ljude, za razliku od Francuza, kaže, u lijepom sjećanju mu ostaje Slovenija, gdje se sreo s ljudima koji su služili vojsku u našoj zemlji.

U cjelini, put u Maroko mu ostaje “super iskustvo” iako je imao nekih fizičkih teškoća.

Put nije više promovirao zbog majke, kaže, a njena reakcija, nakon što je saznala detalje, bila je: “Pričat ćemo kod kuće.”

“Ja ustvari nisam ni bio sam. Kad ljudi vide da putujem, odmah zovu”, kaže ovaj avanturist.

http://www.radiosarajevo.ba