Published On: Sub, tra 13th, 2013

Beograd i Priština mogu pregovarati i bez posrednika

BEOGRAD – Predsjednik Vlade Srbije Ivica Dačić rekao je da će Beograd nastaviti pregovore sa Prištinom, ako treba i bez posrednika, jer nema drugog načina za rješenje kosovskog problema. “Već sam napomenuo da je Srbija spremna, ako ne bude više bilo posrednika, nastaviti i izravne razgovore sa samom Prištinom, prije svega zato što je problem Kosova problem Beograda i problem Prištine, i mi moramo i naći način kako da ga riješimo”, rekao je Dačić.
On tvrdi da je bilo kakvo povezivanje nepostizanja sporazuma sa Prištinom sa dobijanjem datuma početka pregovora o članstvu u EU i pogrešno i opasno.
Dačić je rekao za list “Danas” kako je najrealnije da se rješavanje najvećeg problema Srbije prestane vezivati samo za približavanje EU.
“Vlada Srbije sve čini, i sposobna je za to, da ostvari svoja oba cilja – riješi kosovski čvor i nastavi sa europskom integracijom zemlje. A razlog za riješavanje oba cilja je da Srbija, kao i Kosovo, počne napokon normalno živjeti”, poručio je Dačić.
Govoreći o svojoj posjeti Rusiji, on je rekao da Moskva snažno podržava politiku Vlade Srbije.
“Rusija jeste naš prijatelj, i to upravo onakav kakav nam je danas i potreban. Kada nešto odlučimo, Rusija će nas podržati, a mi nikada nećemo tražiti da Rusija nešto odluči umesto nas”, dodao je Dačić.

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare