Published On: Sub, tra 13th, 2013

Debakl izbora u BiH – na glasačka mjesta izašlo tek 600 ljudi

Biračka mjesta na kojima su hrvatski državljani u Bosni i Hercegovini u subotu mogli glasovati za hrvatske zastupnike u Europskom parlamentu zatvorena su u 19 sati i ponovo će biti otvorena u nedjelju u sedam sati, a glasovalo je oko 600 birača, prenijela je Hina
Koordinatorica provedbe izbora na području BiH Mirela Lucić, prva tajnica u hrvatskom veleposlanstvu u Sarajevu, kazala je Hini kako je do 18 sati glasovalo nešto više od 600 birača a proces je protekao bez ikakvih tehničkih poteškoća.
Od te brojke njih polovica su činili birači koji su se prethodno registrirali dok su ostali glasovanje obavili na temelju posebnih potvrda izdanih u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Hrvatske u BiH sukladno članku 57. Zakona o registru birača.
Tijekom procesa prethodne registracije birača za glasovanje se prijavilo njih oko dvije tisuće.
U BiH će i u nedjelju biti otvorena dva biračka mjesta u veleposlanstvu u Sarajevu, tri u generalnom konzulatu u Mostaru te po jedno u generaljom konzulatatu u Banja Luci i konzulatu u Tuzli.

Iz GONG-a pak javljaju da je prvi dan prošao bez dojava GONG-u o nepravilnostima.
Istodobno, sudeći prema malobrojnim pozivima građana u GONG, u Hrvatskoj se poštuje izborna šutnja koja će trajati do nedjelje u 19 sati, navodi se u priopćenju.
Što se tiče društvenih mreža, objava novih sadržaja trećih osoba, koje nisu sudionici izbora, ne smatra kršenjem izborne šutnje.
GONG će i u nedjelju zaprimati neanonimne dojave građana o uočenim nepravilnostima, što je moguće dojaviti putem e-maila gong@gong.hr, telefona (01) 4825 444 te Facebook i Twitter profila. Na temelju neanonimnih dojava građana te intenzivnog praćenja predizbornog razdoblja, GONG će na svojim internetskim stranicama objaviti priopćenja u nedjelju u 11 i u 17,30 sati.
(DEPO, BLIN/md)

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare