Published On: Pon, sij 28th, 2013

Beograd: Htio zapaliti restoran jer nije bio zadovoljan uslugom

U Beogradu je nezadovoljni gost jednog restorana pokušao zapaliti taj ugostiteljski objekat, posipajući benzin po namještaju i podu.
Brzom intervencijom osiguranja izbjegnuta je tragedija u restoranu “Druga kuća”, u kojem se nalazilo oko 200 ljudi, a 34-godišnjeg D.T, koji je polio benzinom pod, policija je ubrzo privela.
Nezadovoljnik je u restoran u Ulici vojvode Dobrnjca sinoć donio kantu sa šest litara benzina, a potom počeo posipati gorivo po objektu, prenosi Srna pisanje beogradskih Večernjih novosti.
U trenutku kada su posjetitelji restorana shvatili što se događa, jer se miris benzina širio sve više, nastala je opća pometnja.
– Odjednom se u cijelom restoranu osetio jak miris benzina. Ljudi su počeli bježati, mnogi ostavljajući sve na stolu kako bi što prije istrčali napolje. Osiguranje je odmah reagiralo i izvodilo ljude, rekao je jedan od svjedoka.
Između gostiju koji su hrlili k vratima osiguranje se probilo do D. T. i spriječilo ga da zapali lokal, a ubrzo je stigla i policija, koja ga je uhitila.
Prema neslužbenim informacijama, pokušao je zapaliti restoran jer nije bio zadovoljan uslugom.
bitno.ba