Published On: Pon, sij 28th, 2013

MUAMER ZUKORLIĆ TVRDI: Bošnjaci su suvlasnici Crne Gore!

Glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić kazao je danas da nije zadovoljan odnosom Podgorice prema Bošnjacima koji žive u Crnoj Gori, optužujući vlast u toj državi da je na popisu podsticala cjepkanje bošnjačkog nacionalnog korpusa

 
“Nedopustivo je da, kada su u pitanju Bošnjaci u Crnoj Gori, u nacionalnom smislu imamo kolone. Bošnjaci u Crnoj Gori nisu azilanti, niti su manjina koja je došla. Bošnjaci u Crnoj Gori su suvlasnici Crne Gore” , kazao je on, prenosi Tanjug.
Zukorlić je optužio crnogorsku vlast da nije ispunila ni slovo sporazuma o Sandžaku kao prekograničnoj regiji, dodajući da su taj dokument prije referenduma 2006. godine potpisali predsjednik Vlade Crne GoreMilo Đukanović i lider Bošnjačke stranke Rafet Husović.
On je podgoričkoj Televiziji Atlas kazao da je taj sporazum potpisan van Crne Gore, što znači da ima međunarodni status i mora se poštovati.
Zukorlić je, nakon ocjene da su bošnjački lideri u Crnoj Gori pod utjecajem vlasti, istu zamjerku iznio i na račun vjerskih vođa, odnosno reisa Rifata Fejzića.
“Mislim da on isuviše vodi računa o tome šta misle crnogorski političari”, kazao je Zukorlić.
On je dodao da nije neprijatelj Crne Gore, već se samo zalaže za unaprijeđenje prava Bošnjaka, navodi Tanjug.
“Da sam neprijatelj Crnoj Gori onda bi ona to odavno osjetila mnogo jače, ali nisam, jer u toj državi žive Bošnjaci, a ja ne želim da Bošnjaci ruše Crnu Gori ili neku drugu državu” , naveo je Zukorlić.
On je rekao da je na predsjedničkim izborima u Srbiji priželjkivao pobjedu Tomislava Nikolića, jer se pokazalo da je Boris Tadić lažni demokrat.