Bekrić: “Naša prva postava ima plaću kao jedan igrač Zrinjskog”

Bekrić napominje da je prošla sezona bila dobra za klub sa „Grbavice“, jer se nitko nije nadao da će ekipa izboriti plasman u europska takmičenja. Željezničar je danas u boljoj financijskoj situaciji nego tada, jer dosta dugovanja je podmireno, a igračima je isplaćeno sve što su zaslužili dobrim igrama u Europi.

– Nakon pobjede protiv Borca očekivali smo pad u igri, ali ne i četiri vezana poraza. Doveli smo igrače koje smo mogli, a to je bilo ispod nivoa naših rivala i trenutno ne možemo očekivati velike stvari jer još uvijek vraćamo dugove. Zbog toga molimo navijače za još strpljenja. Uprava kluba daje punu podršku našem stručnom štabu i vjeruje da će se ekipa vratiti pobjedama – izjavio je Bekrić.

Kako je kazao, Željezničar će na zimu pokušati dovesti igrače koji će podići kvalitetu tima, ali u klubu trenutno nema novca za neka velika imena.

– Naša prva postava ima plaću kao jedan igrač Zrinjskog. Imamo mlade igrače kojima treba podrška. Treba nam podrška i strpljenje, naši igrači nisu zaboravili igrati nogomet. Naš mjesečni budžet za igrače je 70.000, vjerovatno je najmanji u ligi. Ne možemo nekoga platiti 15.000 KM, jer onda možete imati problem u svlačionici. Da znam da će neki igrač zabiti 15 golova u sezoni, ja bih mu dao 15.000 plaću – naveo je Bekrić.

Ističe da će klub dobiti novac za Santosa i Hodžića, koji nisu otišli besplatno kako se pisalo u nekim medijima, kao i da Željezničar neće dozvoliti da Amoah napustio klub kao što je slučaj bio sa Santosom. Delgacija Željezničara će u prosincu otputovati u Nigeriju i Ganu, gdje će pokušati pronaći pojačanja.