Published On: Thu, Apr 18th, 2019

NE ŽELI BITI DIO SVIJETA: Samo BIH ne poštuje Bečku konvenciju o diplomatskim odnosima

Bečka konvencija o diplomatskim odnosima ušla je u zakonodavstvo BIH. Nominalno. No u praksi nije. Samo je u BIH posve normalno, da se do stjecanja agremana iliti privole , zemlje primateljice, javno raspravlja o imenovanik kandidatima.

Ambasadori i konzuli imenuju se u Predsjedništvu. Potom odluka iz Predsjedništva putuje u Ministarstvo vanjskih poslova. Svi zapolenici , kako u Predsjedništvu tako i u MVP-u dužni su se držati zakona BIH, dakle i Bečke konvencije , te time poštovati i Bečku konvenciju.

Za to ih uostalom i plaćamo.

Umjesto toga, oni koji troše vaše pare, imenovane kandidate za diplomatske misije, ovisno od toga koje je ime kojem mediju zanimljivije, kršeći zakone, odašilju ovom il onom mediju.

Potom pojedini kandidat postaje meta, I o njemu umjesto države primateljice, raspravlja BH javnost.

BH se time dodatno u diplomatskom svijetu predstavlja kao neozbiljna država. Što  naravno, diplomatski radnici stranih zemalja u BIH uredno dojavljuju svojim matičnim državama.

Evo što BIH ne poštuje vlastiti zakon kod imenovanja vlastite diplomacije, BIH ne poštuje Bečku konvenciju čak i kada se radi o diplomatima drugih zemalja koji dolaze u BIH.

Tako se dogodilo da US administracija u BIH nije htjela komentirati ime niti imenovanje novog US ambasadora u BIH  Nj.E. g. Nelsona. dok se po svim BH medijima analiziralo i prepričavalo tko je on, gdje je prije radio, koje su mu preferencije i što BiH može očekivati od njega.

U svijetu diplomacije BIH je poptuno smiješna  i nebitna država. Što potpuno korespondira s uspjehom njene diplomacije do sada. No vrlo vjerojatno i u budućnosti.

Od važnijih diplomatskih “uspjeha” BIH izdvojimo kao krunski primjer sramoćenja slučaj Huseina Živalja. SDA je to kadar koji je nakon napada na WTC dospio na US crnu listu. CIA ga je otkrila njegovu komunikaciju u SAD-u s Muslimanskim bratstvom tijekom napada na američke tornjeve.

Važan uspjeh polučio je i jedan član diplomatskog osoblja u Francuskoj koji se bavio trafficingom. U Iranu je neki lik pijan prevozio kokoši. U samom MVP otrikevno je niz seks skandala.

Za sve daljnje detalje obratite se Zlatku Dizdareviću, bardu BH diplomacije. Puno toga taj čovjek zna. Šteta je da ode s ovog svijeta. A da sve  te elemente horora s primjesama kvalitetne erotike, naprosto prešuti.

Poskok.info