Nedjelja, 26 svibnja, 2024

BARIŠIĆ: ”Helezova privatna revizija je paravan za pljačku”

Must Read

U povodu posljednjih medijskih nastupa Zukana Heleza, ministra za pitanja boraca Federacije BiH, oglasio se Petar Barišić, nametnuti savjetnik nametljivog kvazi predsjednika FBiH koji je na mjesto savjetnika došao kao i Budimir, upravo političkom avanturom Helezove stranke u vrijeme dok  je Budimir svoj legitimitet i nepostojeću trećinu pravdao SDP-ovim glasovima. Posljedica unutarbošnjačkog političkog predizbornog fighta jeste i izbacivanje minornog HSP-a iz igre, posljedica sukoba dvaju narcia Budimira i Heleza jeste izvođenje tisuća Hrvata iz prava na vojnu mirovinu. To je ta vrsta borbe za ravnopravnost o kojoj je govorio “legitimni” Budimir. Koliko je legitiman najbolje govori podatak da nema političke snage smjeniti Heleza a kamo li sam sebe…

Helez je rekao kako je timu za reviziju korisnika boračko-invalidske zaštite u Posušju onemogućeno da radi svoj posao, te da će zbog toga obustaviti isplatu naknada za 1.400 ratnih vojnih invalida i porodica poginulih branitelja iz Posušja.

Rekao je i kako je tim za reviziju htio ući u jedno boračko udruženje, ali je spriječen, kako policija nije htjela reagirati, te da iza svega stoji Živko Budimir, predsjednik FBiH. Ima, rekao je ministar, informaciju da je u Posušju 500 lažnih ratnih vojni invalida?!

“Helez je, po ko zna koji put, iznio podatke koji nemaju veze sa zdravim razumom. Spominjući broj ratnih vojnih invalida i obitelji poginulih u općini Posušje, uvećao ga je za samo 500?! Ništa čudno, jer ministar branitelja pokušava glumiti tužitelja, suca, sudsko vijeće, a preostaje i da počne izvoditi egzekucije… Helez spominje i informacije kojima raspolaže, o broju navodno lažnih korisnika boračko-invalidske zaštite u Posušju. Naravno, nije spomenuo izvor informacije iako svi pripadnici HVO-a, kako u Posušju tako i drugim dijelovima FBiH na kojima je HVO bio legitimna vojna komponenta, znaju tko se sve sa Helezom sastajao po Kupresu i spašavajući sebe i sebi slične, doslovce citirao imena pripadnika HVO-a koji im iz ovih ili onih razloga ne odgovaraju, etiketirajući ih – lažnim”, napisao je Barišić, bivši član tima za koordinaciju revizorskih timova što ga je predsjednik FBiH svojom odlukom raspustio.

Barišić u reagiranju podsjeća kako je ministar Helez, “bugojanski ratnik sa jedva nešto više od godinu provedenu u Armiji RBiH (na uredskim poslovima vezanim za personal)”, svojevremeno izjavio kako bi predsjednik FBiH odavno trebao biti u zatvoru. Rekao je to, navodi Barišić, jer je Živko Budimir “poradi selektivne, ciljane, nepravedne revizije raspustio tim za koordinaciju, krovno tijelo, te uputio apelaciju Ustavnom sudu FBiH za ocjenu ustavnosti Zakona o reviziji…”

“Da ministar Helez slijepo provodi politiku, bolje reći samovolju po uzoru na svog partijskog šefa, zorno dokazuje i nalaz Ureda za reviziju institucija FBiH, nakon kojega bi u svakoj normalnoj državi u Helezovo ministarstvo u roku od 24 sata trebale ući sve istražne agencije i organi…”, navodi savjetnik Barišić i upozorava da je Ministarstvu financija FBiH na temelju izvršnih sudskih presuda stiglo već 15.000.000 KM koje se moraju isplatiti ljudima “koje je Helez na razne načine do sada izvodio iz prava”.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Zamislimo da je ovako bilo s Miloševićem i Đukanovićem…

Zamislimo da je dakle, JNA bila daleko jača nego što je bila i da je preko noći okupirala Hrvatsku...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -