Published On: Sri, ruj 12th, 2012

Babo se vratio u V. Kladušu: Ponosan sam na sve što sam radio

Velika Kladuša dočekala je povratak Fikreta Abdića nakon gotovo 20 godina izbivanja. Popularnog Babu u tom zapadnobosanskom mjestu dočekalo je oko tisuću ljudi, a ne oko 10.000, kako je najavljivano. Na svako spominjanje njegova imena masa plješće i skandira. Udruga koju vodi traži od Vlade federacije BiH da im preda u zakup Agrokomerc po 10 posto višoj cijeni od trenutačne cijene zakupa. Pročitana su Abdićeva pisma vlasti. U jednom ovaj 83-godišnjak tvrdi da se osjeća sposobnijim voditi i veće privredne gigante no što je bio Agrokomerc.

Nakon što je Abdić uzeo riječ, masa mu je počela skandirati: Babo, Babo!

– Ponosan sam na sve što sam radio – rekao je Babo, posebno se obrativši ženama i mladima.

– Treba mi šest godina da stvorim ponovno ekonomsko čudo koje se zove Agrokomerc – istaknuo je Babo.

Kada je stigao u V. Kladušu, zastao je u središtu grada kako bi podignuo osobne dokumente.

– Osjećam se odlično! Nakon 17 godina i 34 dana ponovno sam ovdje kako bih se sastao s dioničarima i ostalima bez kojih ne bi bilo Agrokomerca – rekao je Babo. Istaknuo je da na granici nije bilo problema, samo provjera. – Kad mi lopovi ulazimo, moraju biti provjere – ironično je dodao.

Bivši je predsjednik autonomne oblasti Zapadna Bosna još 9. ožujka pušten iz pulskog zatvora, gdje je odslužio dvije trećine 15-godišnje kazne zbog ratnih zločina na području BiH. No dosad nije stupao na bosansko tlo zbog sigurnosnih razloga.

>> Fikret Abdić: Tuđman je za muslimane učinio više od Mesića

 

 

slika

 

slika

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare